Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

"Metta" saņem 350 eiro sodu par Askerova aizvainošanu

Rolands Eliņš

"Metta" saņem 350 eiro sodu par Askerova aizvainošanu
Vugars Askerovs. Foto: Jānis Līgats

Latvijas Futbola federācijas Disciplinārlietu komisijas sēdē šodien pieņemti vairāki interesanti lēmumi, par dažādiem pārkāpumiem sodot „Mettas” pārstāvju, plašas diskvalifikācijas piespriežot Latvijas jaunatnes čempionāta dalībniekiem, kā arī atceļot „Riga” leģionāram Felipem Brizolam iepriekš piespriesto diskvalifikāciju.

Trešā maija Virslīgas spēlē starp „Mettu” un ”Daugavpili” pašās beigās izcēlās asumi, kad „Daugavpils” futbolists Vugars Askerovs, šobrīd rezultatīvākais Virslīgas spēlētājs, devās skaidrot attiecības ar „Metta” prezidenta tēvu Aleksandru Mihelsonu, kurš esot viņu no laukuma malas nosaucis par „čurku”.

„Metta” prezidents Ģirts Mihelsons pāris stundas pēc tam sociālajā tīklā „Twitter” norādīja, ka „tā padomju laikā jokoja. Padomju cilvēka humors. Mūsdienās tas nav īsti pareizi. Atvainojos tēva vietā, ja kāds jutās aizskarts.”

Aizskarti vai nē, bet DK pārstāvji šodien lēma par 350 eiro liela naudas soda piemērošanu „Mettai” par „par kluba pārstāvja Aleksandra Mihelsona neētiska rakstura izteikumiem BFC „Daugavpils” spēlētāja Vugara Askerova virzienā”. Sods pamatots ar Disciplinārā reglamenta punktu, kas paredz īpašu sankciju piemērošanu gadījumos, kas nav iekļauti reglamentā.

„Mettai” nākamajā Virslīgas spēlē nevarēs palīdzēt Rendijs Šibass, kuram vienas spēles diskvalifikācija par brīdinājumu limita pārsniegšanu, kā arī Ņikita Kovaļonoks, kurš dublieru spēlē nopelnījis mēnesi ilgu diskvalifikāciju (līdz 7. jūnijam) visās LFF sacensībās un saņēmis 280 eiro naudas sodu. Tas ir minimālais soda apmērs saskaņā ar reglamenta 19.5 punktu, kas ir par agresīvu izturēšanos pret tiesnešiem vai skatītājiem, draudēšanu tiesnesim un kautiņa izraisīšanu.

No Virslīgas klubiem vienas spēles diskvalifikāciju brīdinājumu dēļ saņēmuši arī Edgars Gauračs („Spartaks”), Dāvis Indrāns („Jelgava”) un Aleksis Delgado („Liepāja”), bet „Ventspils” futbolistam Ingaram Stuglim par noraidījumu mačā pret „Jelgavu” divu spēļu diskvalifikācija un 70 eiro sods. „Ventspils” arī saņēma komandas kopējo sodu 140 eiro par brīdinājumu limita pārsniegšanu. Tāpat DK aktīvi sodījusi vairākus jaunatnes čempionāta dalībniekus U13, U14, U15 un U16 grupās par tīšiem sitieniem pretiniekiem, kamēr Ilūkstes NSS treneris Aleksandrs Vorotinskis saņēmis mēneša diskvalifikāciju pēc tā paša reglamenta punkta kā Kovaļonoks.

DK arī atcēla „Riga” spēlētājam Felipem Brizolam pirms divām dienām piespriesto trīs maču diskvalifikāciju, pamatojoties uz „Riga” iesniegumu un Tiesnešu komitejas atzinumu. Savukārt „Spartakam” piemērotais brīdinājums kā soda mērs netika mainīts lietā par neētiska rakstura publikācijām par Latvijas tiesnesi Ivaru Cauni. „Spartaka” „Facebook” profila augšpusē joprojām redzami divi attēli ar pārsvīrotu Caunes seju, taču arī pēc Tiesnešu komitejas lūguma izvērtēt gadījumu vēlreiz un Caunes paša iesnieguma DK nolēma atstāt spēkā iepriekšējo lēmumu.

Izmantotie resursi:
https://lff.lv/zinas/11804/lff-dk-9...

  +1 [+] [-]

, 2019-05-10 06:40, pirms 5 gadiem
A. Mihelsonu neattaisnoju, bet skatījos spēles tiešraidi bez skaņas. No Askerova mutes vieni "b..." skanēja.

  +2 [+] [-]

, 2019-05-10 08:21, pirms 5 gadiem
m. scofield rakstīja: A. Mihelsonu neattaisnoju, bet skatījos spēles tiešraidi bez skaņas. No Askerova mutes vieni "b..." skanēja.
to godājamie spēles tiesneši nedzird nevienā spēlē.

     [+] [-]

, 2019-05-10 09:57, pirms 5 gadiem
m. scofield rakstīja: A. Mihelsonu neattaisnoju, bet skatījos spēles tiešraidi bez skaņas. No Askerova mutes vieni "b..." skanēja.
Ko nozīme "bļ..ģ"?

     [+] [-]

, 2019-05-10 12:42, pirms 5 gadiem
Ko tieši izdarīja Kovaļonoks 1.līgas-B spēlē?