Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

Cīņa gan tabulas galvgalī, gan astesgalā

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Cīņa gan tabulas galvgalī, gan astesgalā
"Ķekava" pret "Lekrings" pirmajā aplī
Foto: Ķekavas Bulldogs

Elvi vīriešu florbola līgā šodien tiks izspēlētas divas cīņas. Vienā no tām “RTU/Rockets” un “Bauska” cīnīsies par izvairīšanos no pēdējas pozīcijas, bet nedaudz vēlāk Cēsīs nūjas krustos divas no TOP-4 komandām, kad pie vietējā “Lekrings” ciemosies "Ķekava”.

“RTU/Rockets” - “Bauska” pulksten 20:00 Rīgas OC

Pēc pēdējām aizvadītajām cīņām rīdzinieki atkal atkāpušies uz pēdējo pozīciju, turnīra tabulā iekrājot tikai divus punktus. Taču tie ir nopelnīti tieši spēlē pret šodienas sāncenšiem. Pirms pāris dienām galvaspilsētas vienība vareni uzsāka maču Irlavā, pēc 14 nospēlētām minūtēm iekrājot 4:0 vadību. Lai gan mača gaitā rezultāts bieži svārstijās, viesi visu laiku atradās vadībā, tuvojoties vērtīgiem punktiem tabulā. Vēl 46. minūtē viesiem bija 9:6 vadība, taču tad septiņu minūšu laikā četras reizes nācās meklēt bumbiņu savos vārtos, nonākot iedzinējos ar 9:10. Laiks vēl bija gana, taču glābties neizdevās un “studentiem” nācās ciest ļoti sāpīgu neveiksmi. Vienlaikus pozitīvais ir fakts, ka “raķetes” pierādīja spēju cīnīties arī ar vadošā astotnieka komandām. Bez punktiem Irlavā palika komandas līderis Imants Lastovskis (9+4), bet rezultatīvi bija Artis Leinišs (3+3) un Emīls Bērziņš (2+2), katram gūstot pa vieniem vārtiem un divām piespēlēm. Pēdējais arī saņēma balvu kā savas komandas labākais spēlētājs.

Baušķenieki pirms mirkļa bija pakāpušies uz desmito vietu turnīra tabulā, to paveicot pēc uzvaras par talsiniekiem. Tomēr pēdējā mačā savās mājās ar 4:6 tika zaudēts Liepājas “Kuršiem”, kā rezultātā vienība atkal atkāpusies uz pirmspēdējo vietu ar četriem nopelnītajiem punktiem. Līdzīgi kā rīdzinieku līderis, arī “Bauskas” rezultatīvākais spēlētājs Aivis Barkovskis (7+5) pēdējā mačā palika sausā, tādējādi pārtraucot savu gūto punktu sēriju. Vienlaikus abās savās šīs sezonas spēlēs vārtus guvis Valdis Vāvers, bet Ģirts Laugalis turpina krāt rezultatīvās piespēles. Rezultatīvākie pret kurzemniekiem ar vārtu guvumu un piespēli gan bija Nikita Maksurovs un Kristiāns Čakāns, kuram arī MVP balva savā vienībā.

Abu komandu pirmajā mačā 11. oktobrī abas komandas pārmaiņus atradās vadībā, bet glābties nācās rīdziniekiem, kuru līderis Lastovskis izlīdzinājumu panāca trīs ar pusi minūtes pirms pamatlaika beigām. Pēcspēles metienu sērijā uzvaras nesošo “bullīti” realizēja Toms Ķeirāns, nodrošinot “RTU/Rockets” komandai panākumu ar rezultātu 5:4. Toreiz Lastovskim trīs vārtu guvumi, bet mājiniekiem neviens neguva vairāk par vienu punktu. Par labākajiem abās komandās atzina vārtsargus - attiecīgi Elvi Holstu “Bauskai” un Edgaru Ošiņu “RTU/Rockets”.

“Lekrings” - “Ķekava” pulksten 20:30 Cēsīs

Pēc sezonas atsākšanās abas komandas aizvadījušas pa vienai spēlei, cēsniekiem tiekot pie komfortablas uzvaras, kamēr “Ķekava” ielaida tikai trīs vārtus, taču ar to izrādījās stipri par daudz, lai cerētu uz punktiem Kocēnos (1:3). Cēsnieki sezonas atsākšanas maču aizvadīja nosacītā izbraukumā, savā Cēsu sporta namā sacenšoties ar Stalbes “Pārgauju”. Soli pa solim kāpinot cīņas gaitu, “lēcējpeles” tika pie pārliecinošas 8:3 uzvaras, tādējādi ar 23 punktiem deviņās spēlēs pakāpjoties uz trešo pozīciju. Uzvarot šovakar, cēsnieki pārņemtu turnīra tabulas līderpozīcijas ailīti. Lielisks pret Stalbes vienību bija Jorens Malkavs (9+6), kuram trīs vārti un viena piespēle, kamēr komandas uzbrukuma līderis Kevins Šmits (9+7) šoreiz palika tukšā.

Ķekavas vienībai pagalam nevedās ar vārtu gūšanu cīņā pret “Rubeni”, kad vienīgos vārtus vienības līderis Klāvs Jansons (11+23) guva mača 52. minūtē, kad rezultāts bija jau 0:3. Tajā spēlē Kocēnu komanda spilgti darbojās aizsardzībā, bloķējot ļoti daudzus metienus. Tur pārtūka arī Ginta Klēģera (15+4) gūto punktu sērija, kura tagad jāsāk krāt no jauna. Pēc neveiksmes Kocēnos “Ķekava” ar 21 punktu 11 spēlēs atkāpusies uz ceturto vietu. Uzvarot šovakar, Jāņa Bramaņa trenētā vienība var pakāpties līdz pat otrajai pozīcijai, bet zemāk šovakar viesi nokrist nevarēs.

Abas komandas oktobra otrajā datumā aizvadīja spraigu un rezultatīvu cīņu Ķekavā, kad viesi iekrāja trīs vārtu pārsvaru otrā perioda ievadā. Soli pa solim “Ķekava” tuvojās rezultātā sešas minūtes pirms pamatlaika beigām Kristapam Laugalim vairākumā arī panākot 6:6. Taču jau pēc 16 sekundēm Krišs Treimanis atkal vadībā izvirzīja cēsniekus, komandai nosargājot uzvaru līdz pat mača beigām - 7:6. Treimanim tajā spēlē trīs vārtu guvumi, bet Tomam Rīsmanim vārtu guvums un trīs piespēles. Mājiniekiem pa diviem vārtiem guva Laugalis un Markuss Januševskis, bet Renāts Degins atzīmējās ar trim piespēlēm.