Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:276, Did:0, useCase: 3

Dāmām kārtējā līderu divcīņa

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Dāmām kārtējā līderu divcīņa
Foto: FK NND Fotogrāfe: Sandra Škutāne

Elvi sieviešu florbola virslīgā šodien paredzētas divas cīņas. Pirmajā no tām plānotos trīs punktus centīsies izcīnīt FK "Ķekava", lai vēlāk vakarā gaidītu kā savā starpā nospēlē pārējās divas vienības, kas pretendē uz uzvaru regulārajā sezonā.

"Lekrings" – "FK Ķekava" pulksten 15:00 Cēsīs
Pagājušajā nedēļas nogalē cēsnieces piedzīvoja neveiksmi pret "Ķekavas Bulldogs", zaudējot arī teorētiskas izredzes uz iekļūšanu izslēgšanas spēļu turnīrā. Divas kārtas pirms čempionāta noslēguma vienībai ir divi punkti, kas ir par astoņiem mazāk kā tuvākajām konkurentēm. Tikmēr FK "Ķekava" turpina spraigu cīņu par pirmo pozīciju turnīra tabulā. Pēdējo spēļu rezultāti gan ir nedaudz pabojājuši izredzes, jo vienība ar 28 punktiem 15 spēlēs atrodas trešajā vietā, par vienas uzvaras tiesu atpaliekot no "Rubenes", bet "NND Rīga" iekrājusi par vienu punktu vairāk, nospēlējot vienu maču mazāk. Ņemot vērā, ka galvenās konkurentes (vismaz vienas) šodien punktus zaudēs, FK "Ķekava" cerības nebūt nav zudušas.

Šosezon aizvadītajās trijās savstarpējās spēlēs intriga nav novērota Ķekavas vienībai tiekot pie trim graujošām uzvarām. Pirmajās divās spēlēs Ķekavā mājinieces bija pārākas ar 22:5 un 16:4, bet spēlē Inčukalnā, kur mājinieču lomā iejutās "Lekrings", "Ķekava" tika pie pārliecinošākās uzvaras šosezon savstarpējos mačos – 22:3.

"NND Rīga" – "Rubene" pulksten 19:00 Elektrum OC Rīgā
Rīgas komanda svinējusi uzvaras astoņās spēlēs pēc kārtas, kļūstot par galvenajām pretendentēm uz uzvaru regulārajā sezonā. Pēc šodienas spēles rīdziniecēm atliks trīs mači un visi būs pret tabulas lejasgala komandām – divreiz jātiekas ar "Ķekavas Bulldogs", bet reizi mājās jāuzņem Cēsu komanda. Tikmēr "Rubenei", kurai pašlaik par diviem punktiem vairāk un vienu nospēlētu maču vairāk, vēl gaidāma spēkošanās arī ar FK "Ķekava". Tiesa, lai reāli pretendētu uz pirmo triumfu regulārās sezonas noslēguma tabulā, rīdziniecēm šodien būtu nepieciešama uzvara mačā pret principiālajām pretiniecēm, pretējā gadījumā būs jācer uz veiksmīgiem rezultātiem cīņās, kurās pašas laukumā nedosies.

Visas trīs šīs sezonas savstarpējās cīņas bijušas ļoti spraigas un interesanti, ka visās pie panākuma izdevies tikt komandai, kas spēlējusi viesos. Tā, sezonas atklāšanas mačā "NND Rīga" no Kocēniem pārveda 6:4 panākumu, bet oktobra vidū "Rubene" galvaspilsētā revanšējās ar 3:2. Pēdējā cīņa tika aizvadīta 14. novembrī, kad valsts čempionvienība savā laukumā piedzīvoja 3:4 zaudējumu pēcspēles metienu sērijā.