Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource627 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource627), Fid:2934, Did:0, useCase: 3

Šovakar eXi speciālizlaidums ar bijušajiem hokeja olimpiešiem Sorokinu un Tribuncovu

Sportacentrs

Šovakar plkst. 21.30 TV4 kanālā un portālā Sportacentrs.com būs skatāms sporta sarunu šova “eXi” speciālizlaidums. Šī būs reize, kad viss raidījums tiks veltīts vienai tēmai – Latvijas hokejistiem olimpiskajās spēlēs. Pie Jāņa Celmiņa viesosies viņa pieredzējušais kolēģis Jānis Matulis, kā arī divi bijušie Latvijas izlases aizsargi Oļegs Sorokins un Atvars Tribuncovs.

Atvars Tribuncovs, kurš olimpiskajās spēlēs cīnījies plecu pie pleca – vienā aizsargu pārī ar pašu Sandi Ozoliņu, piedalījies gan Soltleiksitijas (2002), gan Turīnas (2006) olimpiskajās spēlēs, kā arī desmit pasaules čempionātos (PČ), kamēr viņa laika biedrs Oļegs Sorokins olimpisko sapni izsapņojis reizi (Soltleiksitijā), kā arī pabijis septiņos PČ. Vienam no leģendārākajiem Latvijas hokeja apskatniekiem Jānim Matulim tikmēr četrgades lielākajos sporta forumos izdevies pabūt četras reizes, kļūstot par liecinieku daudziem notikumiem Latvijas hokejā.

Trio atsauca atmiņā spilgtas atmiņas gan no olimpiskajām spēlēm, gan Latvijas hokeja tā laika “koridoriem” un “gaiteņiem”. Raidījumā izskanēs atmiņas par piedzīvoto un redzēto olimpisko spēļu atklāšanas ceremonijās, olimpiskajā ciematā, stāsti par Kirovu Lipmanu, Sandi Ozoliņu, Artūru Irbi, Kurtu Lindstrēmu un to, kā savu ceļu uz Latvijas izlases galvenā trenera krēslu bruģēja Oļegs Znaroks.

Zīmīgi, ka raidījums būs skatāms dienā, kad Latvijas izlase aizvadījusi savu pirmo spēli Pekinas olimpiskajās spēlēs pret Zviedriju. Sorokins un Tribuncovs tikmēr spilgti atsauks atmiņā maču pret Zviedriju 2006. gada Turīnas olimpiskajās spēlēs, kad Herberta Vasiļjeva vārdiem “Latvijas izlase pie ripas nav tikusi” – 1:6! Metienu attiecība toreiz bija 40 pret 14 par labu zviedriem… Tas un daudz kas cits jau šovakar kanālā TV4 un portālā Sportacentrs.com.



Atgādinām, ka no 2022. gada 1. janvāra sporta sarunu šovs “eXi” skatāms kanālā TV4. Bijušie sportisti (“eXi”) ar saviem stāstiem un pieredzi dalās ceturtdienu vakaros plkst. 21.30. Trešā “eXi” sezona aizrit tehnisko sporta veidu zīmē. Sezonas galvenie varoņi ir Krišjānis Caune (rallijs), Matīss Karro (motokross) un Nellija Štolcermane (ūdens motocikli un bobslejs).

Sporta sarunu šova “eXi” mājvieta jau trešo sezonu ir iepirkšanās un izklaides galvaspilsēta AKROPOLE, spēcīgākais partneris - INCHCAPE MOTORS, bet par raidījuma dalībnieku un skatītāju labsajūtu rūpējas DOUGLAS. “eXi” hokeja olimpiešus pie sevis laipni uzņēma lielākais sporta bārs Latvijā O’LEARYS.