Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:276, Did:0, useCase: 3

"Rubene" aizved trīs punktus no Ādažiem, "Ķekavas Bulldogs" šokē novadnieces

Ritvars Raits
Ritvars Raits

"Rubene" aizved trīs punktus no Ādažiem, "Ķekavas Bulldogs" šokē novadnieces
Kocēnu "Rubene"
Foto: floorball.lv

Šodien Latvijas Florbola čempionātā notika divas sieviešu Virslīgas spēles: Kocēnu "Rubene" viesos ar 7:1 sakāva FK "Ādaži", bet "Ķekavas Bulldogs" mačā pret FK "Ķekava" atspēlējās no 2:7 un svinēja uzvaru pagarinājumā ar 8:7.

Ādažu sporta centrā jau pirmajā spēles minūtē varēja uzgavilēt "Rubenes" florbolistes, kuras ar precīzu metienu vadībā izvirzīja Virslīgas rezultatīvākā spēlētāja Edīte Bankava – 1:0. Tuvojoties pārtraukuma, ādažnieces Viktorijas Gudino personā vienus vārtus atguva – 1:1. Kā turpinājumā izrādījās, tie šajā mačā bija "Ādažu" goda vārti, jo otrajā un trešajā periodā rezultatīvi spēlēja tikai viešņas – pēc otrās trešdaļas 5:1, bet, skanot finālsvilpei – 7:1.

Par labāko spēlētāju uzvarētāju sastāvā tika atzīta aizsardze Linda Līce, bet rezultatīvākās bija Liene Adamane ar 4 (2+2) un Madara Rudzīte ar 2 (1+1) punktiem. Labākās spēlētājas gods Ādažu komandā tika Diānai Zeipei. "Rubenes" florbolistes šajā mačā pa pretinieču vārtiem meta 47 reizes, bet viņu oponentes tikai 17 reižu. Kocēnu "Rubenei" tagad jau 39 punkti un pārliecinoša 1.vieta turnīra tabulā.

"Ķekavas Bulldogs" florbolistes šosezon ar "Ķekavu" bija spēkojušās divas reizes, abos mačos piedzīvojot zaudējumus (5:6 un 5:8). Arī šīsdienas mača pirmie divi periodi buldodzēm neko labu nesolīja – pēc pirmā perioda FK "Ķekava" atradās vadībā ar 2:1, pēc otrā – ar 4:2, bet pēdējās trešdaļas pirmajās divās minūtēs guva vēl trīs vārtus, panākot jau 7:2. Laikam gan "Ķekavas" spēlētājas pārāk ātri nopriecājās par uzvaru, jo "Ķekavas Bulldogs" florbolistes paspēja gan saņemties, gan līdz pamatlaika beigām panākt izlīdzinājumu – 7:7. Pagarinājumā buldodzēm vajadzēja tikai 21 sekundi, lai Kristīna Degina gūtu uzvaras vārtus – 8:7.

Par labāko spēlētāju uzvarētāju rindās tika atzīta četru vārtu autore Inga Ametere, bet ar trim rezultatīvām piespēlēm izcēlās Līga Vancāne. Rezultatīvākā FK "Ķekava" sastāvā bija Ieva Jurkāne ar 4 (3+1) punktiem, bet labākās spēlētājas gods tika divu vārtu autorei Gundegai Vancānei. "Ķekavas Bulldogs" pēc šī panākuma ar 17 punktiem nostiprinājās turnīra tabulas 4.vietā.

Izmantotie resursi:
floorball.lv