Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Sevastova "Australian Open" kvalifikāciju sāks pret Lielbritānijas tenisisti Kontu

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Sevastova "Australian Open" kvalifikāciju sāks pret Lielbritānijas tenisisti Kontu
Johanna Konta
Foto: Professional Sport/Scanpix

Melburnā veikta gada pirmā "Grand Slam" turnīra – "Australian Open" – izloze. Tā Latvijas tenisistei Anastasijai Sevastovai pretiniekos 1. kārtā devusi Lielbritānijas pārstāvi Johannu Kontu. Lai iekļūtu pamatturnīrā, jāuzvar trīs spēles.

Sevastova šonedēļ rangā pacēlusies piecas vietas un ieņem 179. vietu. Latvijas labākās tenisistes rekords ir 36. vieta, kas tika sasniegta 2011. gada janvārī – pēc iekļūšanas "Australian Open" 4. kārtā.

Tieši Melburnā pirms diviem gadiem sasniegts karjeras labākais rezultāts "Grand Slam" turnīros. Sevastova togad uzvarēja Polonu Hercogu, Janīnu Vikmaijeri un Vesnu Doloncu (visas divos setos), bet 4. kārtā ar 3:6, 4:6 piekāpās Karolīnai Vozņacki.

Zemā ranga dēļ Sevastovai šoreiz jāspēlē kvalifikācijā. Šodien notikušajā izlozē noskaidrojās, ka Sevastovai 1. kārtā būs jātiekas ar 21 gadu veco Lielbritānijas pārstāvi Johannu Kontu, kura rangā atrodas 153. vietā. Viņa pērn no kvalifikācijas sasniedza "US Open" 2. kārtu un būtu tikusi pat tālāk, taču trešajā setā nenoturēja 5:2 pārsvaru pret Olgu Govorcovu.

Kontas ranga rekords ir 147. vieta, kas sasniegta pērn pēc pieminētā "US Open". Sevastova ar Kontu līdz šim nav spēlējusi, taču var lepoties ar krietni lielāku pieredzi. Konta karjeras laikā tikai četras reizes spēlējusi WTA tūres vai "Grand Slam" pamatturnīros. Kontai ir ungāru vēcāki, pati dzimusi Austrālijā, kuru pārstāvēja līdz 2012. gadam. Kopš pagājušā gada viņa spēlē zem Lielbritānijas karoga.

Lai iekļūtu "Australian Open" pamatturnīrā, nepieciešamas trīs uzvaras. Ja izdosies pārvarēt pirmās divas kārtas (otrajā pretī Eva Birnerova vai Jimiao Žu), pēdējā pretī, visticamāk, būs perspektīvā Kanādas tenisiste Juženija Bušāra (18), kura pērn uzvarēja Vimbldonas junioru turnīrā, bet kopš tā laika regulāri spēlējot pieaugušo līmenī WTA sacensībās. Pirmais mačs Nastjai jau naktī uz ceturtdienu, plkst. 1:00 pēc Latvijas laika.