Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Kolumbusa ar Merzļikinu rezervē gūst pirmo uzvaru, papildlaikā pieveicot Bufalo

Rolands Eliņš

Kolumbusa ar Merzļikinu rezervē gūst pirmo uzvaru, papildlaikā pieveicot Bufalo
Zemgus Girgensons cīņā pret "Blue Jackets". Foto: AFP/Scanpix

Nacionālajā hokeja līgā pirmo uzvaru šosezon guva Elvja Merzļikina pārstāvētā Kolumbusas „Blue Jackets”, savā laukumā ar 4:3 papildlaikā pārspējot Bufalo „Sabres”. Zemgus Girgensona pārstāvētajai komandai tas savukārt bija tieši pirmais zaudējums šosezon.

Kolumbusas komanda turpināja vārtsargu rotāciju, un, Elvim Merzļikinam vārtus sargājot iepriekšējā mačā, šoreiz vārtos stājās Jonass Korpisalo. Viņam īpaši daudz darba „Sabres” uzbrucēji nesarūpēja, izdarot tikai 18 metienus, taču tika ielaisti trīs vārti.

Zemgus Girgensons nospēlēja 14:11 minūtes, divas no tām mazākumā. Viņš spēles protokolā izcēlās ar vienu spēka paņēmienu un palika ar neitrālu lietderības koeficientu, taču tieši „Sabres” ceturtā maiņa bija viena no aktīvākajām un pamanāmākajām šajā mačā.

Bufalo šī bija sezonas pirmā neveiksme, taču par izrauto neizšķirtu tāpat iegūts viens punkts, un jaunais treneris Ralfs Krīgers zaudējumu pamatlaikā ar „Sabres” vēl nav pieredzējis. Savukārt „Blue Jackets” beidzot izdevās atvērties uzbrukumā un pēc pirmajās divās spēlēs kopā gūtajiem diviem vārtiem šoreiz tikpat tika gūts jau pirmajā periodā.

„Blue Jackets” uzbruka daudz vairāk (kopējā metienu attiecība 44:18), bet pēc pirmā perioda atzīstami Bufalo vārtos darbojās Linuss Ūlmarks, tiekot galā ar 40 metieniem. Kolumbusai pirmajā periodā izdevās panākt sev vadību 2:0, taču otrajā periodā „Sabres” revanšējās – Markuss Jūhansons realizēja vairākumu, bet Džeks Skiners 32. minūtē tika pie saviem sezonas otrajiem vārtiem.

Girgensons otrajā periodā cieta no neveiksmīgi izpildīta spēka paņēmiena, sāpīgi ietriecoties laukuma apmalē. Viņš uz soliņu aizslidoja lēni, taču ilgi malā nepalika un atgriezās spēlē. Viņš vairākkārt izcēlās ar aktīvu darbību laukuma centrā un pretinieku zonā, trešajā periodā arī pats gandrīz tika metiena pozīcijā pusātrajā uzbrukumā, taču aizsargs paspēja viņam patraucēt.

Trešajā periodā „Blue Jackets” vēlreiz pārņēma vadību, kad haosā vārtu priekšā acīgākais bija Niks Foliņjo. „Sabres” pašās beigās radās iespējas atspēlēties, tiekot vairākumā, un to izmantoja Viktors Olofsons – jaunais uzbrucējs 59. minūtē pacietīgi izspēlēja kombināciju ar Rasmusu Dalīnu, kurš tādējādi tika jau pie ceturtās piespēles šosezon. Jāpiemin, ka mirkli iepriekš ripa pabija Bufalo tukšajos vārtos, taču tie netika ieskaitīti, jo tika izdarīta piespēle ar roku.

Papildlaikā vairāk ar ripu bija Bufalo, taču tas veiksmi nenesa. Aiz saviem vārtiem pārdroši un pārāk ilgi nospēlēja Džeks Aikels, kuram ripa tika atņemta, un 20 gadus vecais francūzis Aleksandrs Teksjē nokārtoja Kolumbusas uzvaru ar 4:3.

Izmantotie resursi:
Official Site of the National Hockey League |...

  +2 [+] [-]

, 2019-10-08 05:56, pirms 5 gadiem
Bet nu tīri stati Korpisalo nekādi...

  +1 [+] [-]

, 2019-10-08 06:08, pirms 5 gadiem
lol iespaidīgi stati somu vārtsargam 15 atvairīti no 18 izdarītajiem metieniem.

  -3 [+] [-]

, 2019-10-08 06:25, pirms 5 gadiem
stati neno nenozīmē, Korpisalo dabūja pirmo uzvaru...
nākošās spēles Kolumbusai 11 un 12.oktobrī, domāju, ka Merzļikinam dos vienu no divām spēlēm un tad jau varēs varbūt ko sīkāk prognozēt!
Slēpts komentārs: the best11

  -2 [+] [-]

, 2019-10-08 07:17, pirms 5 gadiem
Uzvara ir un paliek uzvara un komandai punktus tabulā nedod labi personīgie stati. ielaistajos vārtos īsti nekur nav Korpisalo vainas.

  +1 [+] [-]

, 2019-10-08 09:18, pirms 5 gadiem
Nu, TIEŠI PIRMAIS - tas vēl nav NETIEŠI NEPĒDĒJAIS.
Šajā ziņā jāpiekrīt žurnaļugam.

P.S. Par šādiem tekstiem savulaik, kad vēl izglītība bija kādā vērtē, 3. klasītē varēja sanākt mācīties divus gadus pēc kārtas...

  +1 [+] [-]

, 2019-10-08 09:43, pirms 5 gadiem
Varbūt tomēr Džefs, nevis Džeks Skiners?
Slēpts komentārs: Nashy

     [+] [-]

, 2019-10-08 10:02, pirms 5 gadiem
Par kādu statistiku mēs šeit runājam?Vienam divas spēles,vienam viena.Šonakt soms nospēlēja vārtos bez kļūdām un tas trenerim ir galvenais rādītājs.

  +6 [+] [-]

, 2019-10-08 10:17, pirms 5 gadiem
Nashy rakstīja: Ja jau esi tāds eksperts ko nepamanīji, ka un ir starp komatiem pirmajā rindkopā? rotāciju, un, Elvim
par "un" starp komatiem šajā reizē nav iemesla piesieties, jo viss ir pareizi...
Paskaidrošu, kāpēc.
"Kolumbusas komanda turpināja vārtsargu rotāciju, un, Elvim Merzļikinam vārtus sargājot iepriekšējā mačā, šoreiz vārtos stājās Jonass Korpisalo."
Izceltais teksts ir divdabja teiciens, kuru jāatdala ar komatiem, kas ir izdarīts. Izņemot divdabja teicienu no teikuma, tam tāpat ir jābūt loģiskam. Manuprāt ir - "Kolumbusas komanda turpināja vārtsargu rotāciju, un šoreiz vārtos stājās Jonass Korpisalo. "
Iemesls komatam pirms "un" ir loģisks, jo ir salikts sakārtots teikums.
Slēpts komentārs: Nashy

  +4 [+] [-]

, 2019-10-08 11:30, pirms 5 gadiem
Nashy rakstīja: Pats tu divdabja teiciens esi
puisīt, ar stulbumu nelielās

  -3 [+] [-]

, 2019-10-08 11:41, pirms 5 gadiem
Abrags rakstīja: puisīt, ar stulbumu nelielās
Es tak pamanīju, ka kļūdījos, ko te bļaustās. Jā, neizlasīju līdz galam teikumu.... Latvietim, ka tik uz*irst
Labi, ka vēl neesmu seniors!

  -2 [+] [-]

, 2019-10-08 11:44, pirms 5 gadiem
Es "un" tajā vietā neliktu tāpēc arī uz acu uzmetienu šķita nepareizi. Tēma slēgta.

  +5 [+] [-]

, 2019-10-08 11:45, pirms 5 gadiem
"trešajā periodā arī pats gandrīz tika metiena pozīcijā"

Blin, tik sūdīgi mums tie hokejisti, ka tagad mēs izceļam to, ka gandrīz ticis metiena pozīcijā ??

     [+] [-]

, 2019-10-08 15:10, pirms 5 gadiem
Finklijs15 rakstīja: Bet nu tīri stati Korpisalo nekādi...
Arizonā Kemperam pēc 2 spēlēm 94,5 % atvairītu metienu un ielaisti kopā tikai 3 vārti. Stati izcili, bet ko tas dod komandai ja abās spēlēs zāģi?

     [+] [-]

, 2019-10-08 18:10, pirms 5 gadiem
Bananāss rakstīja: Arizonā Kemperam pēc 2 spēlēm 94,5 % atvairītu metienu un ielaisti kopā tikai 3 vārti. Stati izcili, bet ko tas dod komandai ja abās spēlēs zāģi?
Tapec ari vins dabuja ligumu 9Milj/2gadi