Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Jonasam Ķeguma pirmajā braucienā sestā vieta

Agris Suveizda

Jonasam Ķeguma pirmajā braucienā sestā vieta
Pauls Jonass. Foto: Juan Pablo Acevedo

LETA. Latvijas motosportists Pauls Jonass no "Gas Gas" komandas svētdien Ķeguma trasē "Zelta Zirgs" ieņēma sesto vietu pasaules motokrosa čempionāta MXGP klases septītā posma - Latvijas "Grand Prix" - prestižākās MXGP klases pirmajā braucienā.

Pirms tam notikušajā kvalifikācijā Jonass uzrādīja astoto rezultātu, bet ātrākais bija nīderlandietis Džefrijs Herlingss. Startā pirmais aizbrauca spānis Horhe Prado, kuram sekoja divi nīderlandieši Herlingss un Glens Koldenhofs, kamēr Jonass bija pirmā desmita beigās. Prado ātri atkrita uz trešo vietu, par līderi kļuva Herlingss, aiz kura bija slovēnis Tims Gajsers, savukārt Jonass pakāpās uz sesto vietu.

Latvieti ātri apdzina Francijas motobraucējs Romēns Febvrs, bet pirmajā trijniekā pirmās izmaiņas bija vien 12.aplī, kad itālis Antonio Kairoli apdzina Prado. Pakāpeniski pozīcijas sāka zaudēt arī Koldenhofs, kuru, tuvojoties sacīkstes beigām, apbrauca arī Jonass. Pirmajā trijniekā finišēja Herlingss, Gajsers un Kairoli, bet Jonass izcīnīja drošu sesto vietu. Otrais brauciens paredzēts plkst.16:10.

Jonasam sezonas pirmajos posmos kritieni un tiem sekojošās tehniskās ķibeles liedza cīnīties par vietām uz goda pjedestāla, bet iepriekšējā etapā - Flandrijas "Grand Prix" - viņš braucienos bija sestais un otrais, kas summā deva trešo pozīciju. Pērn par MXGP čempionu trešo reizi tika kronēts Slovēnijas motosportists Tims Gajsers, bet Jonass, kurš vasarā guva smagu traumu, ierindojās 31.vietā.

Šosezon MXGP klasē paredzēti 18 posmi. Sezonas noslēgums plānots 5.decembrī Indonēzijā. "Zelta Zirga" mototrase pasaules čempionātu uzņem 12.reizi.

Izmantotie resursi:
LETA

  +1 [+] [-]

, 2021-08-08 14:07, pirms 3 gadiem
Labs brauciens.

     [+] [-]

, 2021-08-08 16:34, pirms 3 gadiem
Divi kritieni jau