Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

“Derry City” galvenais treneris pēc zaudējuma kritizē tiesneša lēmumus

Krišjānis Pundurs
Krišjānis Pundurs

“Derry City” galvenais treneris pēc zaudējuma kritizē tiesneša lēmumus
Ruri Higinss (pa labi) pirms spēles aprunājas ar "Riga" stūrmani Sandro Perkoviču. Foto: Zigismunds Zālmanis, Riga FC

Vakar veiksmīgi jauno Eirokausu sezonu uzsāka pērnās sezonas Latvijas čempionvienība “Riga”, kas UEFA Konferences līgas pirmās kārtas kvalifikācijas pirmajā duelī viesos pieveica ziemeļīru “Derry City” (2:0). Pretinieku galvenais treneris Ruri Higinss pēc mača izteicās, ka, lai arī viņa vadītā komanda nebūt nav rādījusi ideālu futbolu, spēli salauzuši tiesneša lēmumi, kas nostrādājuši mājiniekiem par sliktu.

“Pirmais puslaiks bija diezgan saraustīts, abas komandas bija diezgan haotiskas. Diemžēl zaudējām neveiksmīgus vārtus un neaizvadījām labu puslaiku,” spēles pirmo pusi vērtēja Higinss. “Riga” guva pa vieniem vārtiem katrā puslaikā – 41. minūtē izcēlās Gabriels Ramoss, bet 2:0 rīdzinieku labā 68. minūtes vēlāk panāca Oleksandrs Fiļipovs.

Pēc “Derry City” galvenā trenera domām, spēles lūzuma punkts bija pāris galvenā tiesneša lēmumi par sliktu ziemeļīru komandai. “Patiesībā jutu, ka līdz brīdim, kamēr Metiju [Smitu] nenoraidīja, sākām gūt pārsvaru. Esmu paskatījies to epizodi atkārtoti, un tā nav sarkanā kartīte. Pavisam noteikti ne,” pauda Higinss.

“Derry City” futbolists Metijs Smits otrā puslaika vidū tika noraidīts pēc saķeršanās ar “Riga” aizsargu Glodī Ngondā, abiem apmainoties grūdieniem un iesaistoties vārdu apmaiņā. Ja Ngondā virzienā islandiešu tiesnesis Vilhjamurs Torairisons parādīja dzelteno kartīti, tad Smits uzreiz tika pie sarkanās, atstājot savu komandu mazākumā. Trīs minūtes vēlāk viesi guva otros vārtus.

Pretinieku galvenais treneris izcēla arī epizodi, kad strīdīgā situācijā uz “Riga” vārtiem netika nozīmēta pendele par epizodi, kurā, pēc Higinsa domām, ar roku nospēlēja tikko uz maiņu nākušais Iļja Korotkovs: “Papildus tam – un arī to esmu skatījies vēlreiz – mums netika piešķirts pilnīgi drošs 11 metru soda sitiens par pretinieka spēli ar roku. Spēles atslēgas momenti. Mēs nebijām tik labi, cik varam būt – pat ne tuvu, bet tik un tā bija svarīgi momenti, kas rezultātu pagrieza pretiniekiem par labu.”

Atbildes spēle gaidāma 14. jūlijā Rīgā, “Skonto” stadionā”, un “Derry City” stūrmanis pauda apņēmību vērst situāciju savai komandai par labu: “Skaidrs, ka mums pretī ir laba komanda ar Eirokausu pieredzi un labiem futbolistiem, bet mēs apzināmies, ka, ja nākamnedēļ ieslēdzamies un mūsu vadošie spēlētāji nospēlē savu spēju līmenī, tad varam panākt krasas izmaiņas.”

“Nekādā ziņā nepadodos,” apsolīja Higinss, “Īrijas čempionātā mums ir labākie rezultāti, spēlējot viesos. Būtu interesanti sākt šo [otro] spēli un gūt pirmos vārtus. Ja zaudē trešos, tad, principā, viss ir beidzies. Mēs nezaudējām. Tāpēc mums jādodas uz turieni ar domu gūt pirmos vārtus un, cerams, turpināsim pielikt arī pēc tam. Neizslēdzu nevienu iespēju.”

Izmantotie resursi:
https://www.derryjournal.com/sport/...

     [+] [-]

, 2022-07-08 18:02, pirms 2 gadiem
Atbildes spēlē gan jau, ka arī ir jāuzvar. Beidzot FC Riga parādīja to spēli, kas tika gaidīta no FC Riga visu sezonu. Sarauj, FC Riga, uzvarēsim. Skonto stadionā gan jau, ka būs daudz fanu un uzvara neizpaliks. ';

  -1 [+] [-]

, 2022-07-08 18:29, pirms 2 gadiem
Trenerim taisnība.

     [+] [-]

, 2022-07-08 18:46, pirms 2 gadiem
FC Rīga, FC Rīga, FC Rīga, FC Rīga, FC Rīga !!!

FC Rīga ir daudz tuvāk tikt tālāk nekā RFS un Liepāja. Atliek tikai gaidīt nākamo spēli Skonto stadionā, un būsim nākamajā kārtā. Tiesnesis tikai labi tiesāja. Korotkovu nogāza uz savu spēlētāju. Un rokas nebija. Vismaz FC Rīga nepievīla, būsim nākamajā kārtā.
';

     [+] [-]

, 2022-07-08 18:51, pirms 2 gadiem
HotābičsXIV rakstīja: Trenerim taisnība.
Gan jau, ka FC Riga spēlēja labāk. Kaut kā ziemeļīriem neveidojās ļoti labas iespējas pie mūsu vārtiem. Mēs guvām divus golus, kas bija jāgūst. Atceros, kur krita Korotkovs, kur varēja būt roka. Tiesnesis pareizs bija. Pendeles nebija.