Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Abas Latvijas juniores Vimbldonā zaudē pirmajā kārtā

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Abas Latvijas juniores Vimbldonā zaudē pirmajā kārtā
Kamilla Bartone. Foto: Luke Hemer/Tennis Australia

Pirmdien Vimbldonas junioru turnīrā nesekmīgi nostartēja abas Latvijas tenisistes – 17 gadus vecā Kamilla Bartone un 16 gadus vecā Darja Semeņistaja, kuras pirmās kārtas mačos zaudēja savām vienaudzēm no Ukrainas un Francijas.

Junioru ranga 18. vietā esošā Kamilla Bartone, kura Vimbldonā bija izsēta ar 11. numuru, ar 4:6, 1:6 piekāpās Darjai Sņigurai (#25). Bartone 2. setā uz brīdi pabija vadībā ar breiku, kad bija priekšā ar 2:1, pārsvaru zaudējot jau nākamajā geimā. Bartone trāpīja sešus eisu un pieļāva septiņas dubultkļūdas. Viņa uzvarēja tikai 24% izspēļu ar otro servi (7/29), kā arī spēja iegūt tikai vienu breikbumbu, kas tika realizēta jau pieminētajā 2. seta trešajā geimā. Kamilai bija vairāk gan tīri uzvarēto izspēļu (22:12), gan nepiespiesto kļūdu (33:7).

Bartonei bija nesekmīga debija Vimbldonā, kur viņa ceturto reizi spēlēja "Grand Slam" turnīrā. Kamillas labākais rezultāts ir ceturtdaļfināls šogad "Australian Open".

Sņigura šobrīd sasniegusi septiņu uzvaru sēriju – viņa pirms Vimbldonas Rohemptonā uzvarēja sezonas otrajā nozīmīgākajā junioru turnīrā uz zālāja seguma. Sņigura šogad izcēlās arī pirmajos divos "Grand Slam" turnīros, kad Melburnā tika līdz pusfinālam un Parīzē sasniedza ceturtdaļfinālu. Bartone rangā augstāk ir tāpēc, ka piedalījusies vairākos junioru turnīros.

Darja Semeņistaja (#43) zaudējusi abos "Grand Slam" mačos, "French Open" rezultātu atkārtojot Vimbldonā, kur viņa ar rezultātu 3:6, 3:6 zaudēja ar ceturto numuru izsētajai Diānai Parī, kura rangā ir 9. vietā. Semeņistaja sakrāja divus eisus un sešas dubultkļūdas. Viņa uzvarēja tikai 30% izspēļu ar otro servi (8/27) un realizēja tikai 2/8 breikbumbām. Darja katrā setā ar breiku izcēlās tad, kad pretiniecei jau bija breika pārsvars. Abām tenisistēm bija negatīva tīri uzvarēto izspēļu un nepiespiesto kļūdu attiecība – Semeņistajai 20-28, bet Parī 17-18.

Parī jau uzvarējusi vienā mačā "Grand Slam" pieaugušo turnīrā, šogad "French Open" 1. kārtā ar 6:2, 6:4 pieveicot Baltkrievijas tenisisti Veru Lapko (#102). Savukārt junioru "Grand Slam" turnīros viņai lielu sasniegumu nav, sakrājot tikai trīs uzvaras (3-6).

2014. gadā Vimbldonā notika lielākais panākums Latvijas junioru tenisa vēsturē, kad par čempioni kļuva Aļona Ostapenko. Viņai tajā vasarā dubultpanākums, uzvarot arī Rohemptonas turnīrā.