Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:813, Did:0, useCase: 3

Vimbldonā ceturtdaļfinālu diena

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Vimbldonā ceturtdaļfinālu diena
Stens Vavrinka
Foto: PA Wire/Scanpix

Šodien notiks Vimbldonas vīriešu turnīra ceturtdaļfināli. Ja visos mačos uzvarēs favorīti, pusfinālos iekļūs visi ar pirmajiem četriem numuriem izliktie tenisisti. Vai kāds to nepieļaus, uzzināsim pēc plkst. 15:00.

Novaks Džokovičs – Marins Čiličs

Džokovičam pret Čiliču ir perfekta 12-0 bilance! Tātad viss skaidrs, vai ne? Jāatceras tas, ka abi Vimbldonas ceturtdaļfinālā sacentās arī pirms gada, un toreiz Horvātijas pirmais numurs bija vadībā ar 2-1, tomēr piekāpās piecos setos, pēdējos divus zaudējot ar vienādu rezultātu 2:6. Džokovičs Čiliču kopš tā laika pazemojis ar tādiem rezultātiem kā 6:1, 6:1 un 6:0, 6:3. "Grand Slam" turnīros Marins vienmēr izrādījis daudz sīvāku pretestību – vienreiz zaudējot piecos, bet divreiz četros setos.

Šodienas mača sakarā jāizceļ Džokoviča noslogotība. Viņš spēlēs trešo dienu pēc kārtas. Interesanti, ka identiska situācija bija "French Open" noslēgumā, kad Džokovičs finālā, spēlējot trešo dienu pēc kārtas, nebija pirmā svaiguma un nespēja pretoties Stenam Vavrinkam.

Tagad nav fināls, taču situācija ir ļoti līdzīga. Proti, Džokovičs toreiz otrajā dienā nospēlēja tikai vienu setu pret Endiju Mareju, bet finālam nebija atjaunojies. Vakar (otrajā dienā) viņam bija jāspēlē tikai viens pret Kevinu Andersonu. Vai vēsture atkārtosies? Čiličam aiz muguras ir pat divas piecu setu spēles šajā turnīrā (pret Džonu Isneru un Ričardu Beraņķi), tāpēc viņam pārsvara enerģijas rezervju ziņām nemaz nevar būt. Trīs dienas pēc kārtas viņam spēlēt gan nav nācies.

Toties Čiličam ir meistarība, ar kuru izdarīt vairāk nekā pēdējās dienās varēja Andersons. Viņam 5. setā bija labas iespējas. Marina negatīvās lietas, neskaitot "sauso" no 0-12, kas noteikti būs zemapziņā, ir šogad Vimbldonā nodemonstrētā spēle. Viņš ceturtdaļfinālu sasniedzis, nespēlējot labi. Vājāki pretinieki – Hiroki Morija, Deniss Kudla, Beraņķis un Isners – ļāvuši spēlēt ar pamatīgu rezervīti. Šodien būs jāpārslēdz ātrumi.

Stens Vavrinka – Rišārs Gaskē

Šis varētu būt labākais ceturtdaļfināls. Mačs, kurā tiksies divi tenisisti ar lieliskiem "backhand" sitieniem (gan Stens, gan Rišārs to izpilda ar vienu roku), sola patiešām daudz. Ar to es domāju gan skaistu tenisu, gan arī četrus vai piecus setus. Abi pēdējo reizi tikās 2013. gadā "French Open", un toreiz Vavrinka atspēlējās no 0-2, uzvarot ar 8:6 piektajā setā. Vavrinka kopš jūnija sākumā piedzīvotā triumfa "Roland Garros" kortos izskatās arvien nobriedušāks vēl lielākiem darbiem "Grand Slam" turnīros.

Vavrinkam pārsvars šodienas mačā varētu būt spēka ziņā – gan labāka serve, gan arī iespējas jaudīgāk uzsist no abām pusēm. Rišāram "backhand" ir ļoti labs, bet sitiens no labās puses nav tik bīstams. Gaskē Vimbldonā ir ticis tālāk par ceturtdaļfinālu, 2007. gadā tiekot līdz pusfinālam. Vavrinka šogad atkārtojis savu labāko rezultātu Vimbldonā. Pērn viņš ceturtdaļfinālā zaudēja Rodžeram Federeram.

Rodžers Federers – Žils Simons

Federers noteikti var būt priecīgs par to, ka ceturtdaļfinālā nebūs jātiekas ar Tomāšu Berdihu. Tiesa, arī pret Simonu nekāda vieglā pastaiga nesolās. Francūzis ir sīksts spēlētājs, kurš Federeram garajās izspēlēs var sagādāt problēmas. Simona problēma var būt tāda, ka uz zālāja šo garo izspēļu tik daudz nemaz nav. Federers 2008. gadā Simonam zaudēja divreiz, bet kopš tā laika guvis piecas uzvaras pēc kārtas. Lielākā daļa no šiem mačiem Rodžeram nav bijusi viegla. Abu tenisisti abas iepriekšējās spēles "Grand Slam" turnīros – 2011. gadā Austrālijā un 2013. gadā Francijā – noslēgušās ar Federera uzvaru piecos setos. Arī abu pēdējā tikšanās reizē šveicietim neklājās viegli, no Simona oktobrī Šanhajā tiekot vaļā tikai ar divu taibreiku palīdzību. Federers turnīrā vēl ne reizi nav ticis nobreikots, lai gan vienu setu ir zaudējis (taibreikā pret Semu Grotu).

Endijs Marejs – Vaseks Pospišils

Pirms šī mača galvenais jautājums ir par Kanādas tenisista enerģijas rezervēm. Viņš pirmo reizi ticis līdz "Grand Slam" ceturtdaļfinālam, turklāt daudz spēlēja arī dubultspēļu turnīrā, kur viņam kopā ar Džeku Soku neizdevās aizstāvēt pērn izcīnīto titulu. Pospišils vienspēlēs trīs no četrām uzvarām guvis piecos setos! Vaseks kopumā vienspēļu turnīrā nospēlējis 19 setus, bet dubultspēlēs 12. Pospišils kortā pavadījis 19:11 stundas, bet Marejs tikai 8:50. Tas ir, skaitot ar dubultspēlēm.

Pret tādu spēlētāju kā Marejs ar pustukšu bāku izredzes niecīgas. Marejs Pospišilam iepriekšējās trīs spēlēs nav zaudējis nevienu setu, turklāt Pospišils tikai vienā no sešiem setiem spējis uzvarēt vairāk par četriem geimiem, kas bija februārī Roterdamā (3:6, 5:7). Kopš tā laika pret Mareju ir vēl viens daudz smagāks zaudējums – 1:6, 3:6 martā Indianvelsā. Nogurušajam Pospišilam šodien vajadzēs palīdzību no Endija, jo paša spēkiem vien būs par maz. Vai viņš to saņems? Marejs iepriekšējā mačā pret Ivo Karloviču četros setos pieļāva tikai deviņas nepiespiestās kļūdas. Neskaitot četras dubultkļūdas, izspēlēs tikai piecas nepiespiestās! Tādas kvalitātes teniss arī šodien nozīmēs vēl vienu vieglu uzvaru pār Pospišilu.

Šodienas spēļu plāns

Centrālais korts: 15:00 Mareks – Pospišils, pēc tam Džokovičs – Čiličs.
1. korts: 15:00 Federers – Simons, pēc tam Vavrinka – Gaskē.

Kur skatīties?

Vimbldona ir vienīgais no četriem "Grand Slam" turnīriem, kuru nerāda Eurosport. Lielbritānijā raidtiesības pieder BBC, turnīru rādīs arī ASV sporta mediju milzis ESPN. Plānots, ka tiešraides internetā būs pieejamas no 15 spēļu kortiem (pavisam ir 19). Britu salās dzīvojošie un tie, kuri prot tikt pie Lielbritānijas IP, straumēšanas pakalpojumu bez maksas var izmantot BBC mājaslapā.

     [+] [-]

, 2015-07-08 13:09, pirms 9 gadiem
15:00 peelers Mareks vai Marejs?!?!?!

     [+] [-]

, 2015-07-08 13:32, pirms 9 gadiem
Rāda arī NTV tennis un krievu sport1.
to ar var pierakstīt ,kur skatīties..

     [+] [-]

, 2015-07-08 13:50, pirms 9 gadiem
Kadas prognozes Simons var paņemt Fedju?

     [+] [-]

, 2015-07-08 14:29, pirms 9 gadiem
aizmirsti, Fedex viegla pastaiga 3 setos. 7:5 6:2 7:6

     [+] [-]

, 2015-07-08 15:59, pirms 9 gadiem
Lietus, Lietus, Lietus