Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Sestdien Latvijas pludmales handbola čempionāta 2.posms

Jānis Pārums

Sestdien Latvijas pludmales handbola čempionāta 2.posms
Foto: Sandra Škutāne

Jau šo sestdien, 11. jūnijā, norisināsies Latvijas atklātā pludmales handbola čempionāta otrais posms "Jēkabpils kauss 2015", kurā piedalīsies piecas komandas vīriešu un sešas sieviešu konkurencē.

Sākotnēji Jēkabpils posmā bija plānota sešu vīriešu komandu dalība, taču pēdējā brīdī no dalības nācās atteikties "RVR/ENERGY", kas iepriekšējā posmā izcīnīja ceturto vietu. Tādējādi "Jēkabpils kausā" startēs "Celtnieks", "Blue Jackets", "Trigers Black Hawks", "Tērvete" un Baltkrievijas komanda "Vityaz".

Jāatgādina, ka pirmajā posmā Jūrmalā uzvarēja "Celtnieks", aiz sevis atstājot pērnās sezonas čempionus "Blue Jackets", kā arī "Trigers Black Hawks". Viesiem no Baltkrievijas "Vityaz" Latvijas atklātā čempionāta pirmais posms bija debija pludmales handbolā, kas neizdevās diez ko veiksmīga – zaudējumi visās spēlēs un pēdējā vieta.

Sieviešu konkurencē nepiedalīsies pirmā posma otrās vietas ieguvējas "Taiesti savi" (Igaunija), kas, kā ierasts, startē tikai Jūrmalā. Tāpat otrajam posmam nav pieteikušās "BITĪT MATOS" (Skrīveri), bet klāt nākusi Ludzas "Latgols", kas noteikti sagādās nopietnu pretestību esošajām līderēm un favorītēm.

Pirms divām nedēļām Jūrmalā par pirmā posma uzvarētājām kļuva Salaspils, tiesa, šajā posmā panākumu atkārtot būs grūti, jo vairākas komandas spēlētājas startē "Interamnia World Cup" turnīrā Itālijā, kas noslēgsies tikai sestdien. Uz augstām pozīcijām noteikti tīkos arī LSPA (Jūrmalā 3.vieta), Jēkabpils (4.) un Dobeles REIR (5.), arī Tērvete noteikti gribēs pacīnīties par augstāku pozīciju nekā iepriekšējā posmā izcīnītā sestā vieta.

Gan vīriešu, gan sieviešu konkurencē komandas noskaidros posma čempionus, aizvadot apļa turnīru. Sacensības sāksies plkst. 11:00 (Jēkabpils sporta centra stadions, Brīvības 289), savukārt uzvarētāju apbalvošana varētu notikt ap plkst. 17:40.

Latvijas atklātā pludmales handbola čempionāta uzvarētāji tiek noteikti triju posmu kopvērtējumā. Trešais un noslēdzošais posms "Ostu turnīrs" 8. augustā norisināsies Ventspils pludmalē.

Kalendārs/rezultāti
Turnīra tabulas
Kopvērtējums

Izmantotie resursi:
Latvijas Handbola federācija - Handball.lv