Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Kļosovs, Ziemassvētku vecītis un Pahars: Virslīgā mājas spēles "Ventspilij" un RFS

Agris Suveizda

Kļosovs, Ziemassvētku vecītis un Pahars: Virslīgā mājas spēles "Ventspilij" un RFS
Marians Pahars. Foto: Romāns Kokšarovs/f64

"Optibet" Virslīgas 11. kārta noslēgsies ar spēlēm RTU laukumā un Ventspilī, kur RFS un "Ventspils" plkst. 18:00 uzņems attiecīgi Jūrmalas "Spartaku" un "Jelgavu".

Pirmo spēli pēc galvenā trenera Dejana Vukičeviča demisijas aizvadīs "Ventspils", kas pagaidu galvenā trenera Igora Kļosova vadībā uzņems Mariana Pahara trenēto "Jelgavu". Kļosovs ilgus gadus bijis Aleksandra Starkova asistents Rīgas "Skonto", Latvijas izlasē, Maskavas "Spartak" un arī Azerbaidžānas "Baki", taču kā galvenais treneris viņš senā pagātnē ir vadījis "Jūrmalu" un ne tik senā – Adlana Šišhanova nu jau bijušo Moldovas klubu "Dacia". Būdams "Dacia" galvenais treneris, Kļosovs 2017. gada ievadā intervijā Sportacentrs.com asi kritizēja tā laika izlases galveno treneri Paharu.

"Ziniet, man šajā brīdī nāk prātā Hansa Kristiana Andersena pasaka par ''pliko karali''. Vai nu runājam, vai arī to vienkārši nedarām. Mums Latvijā viena no, tieši Latvijas futbolā, problēmām ir tāda, ka kuluāros bieži parādās vārds ''politkorekti''. Manuprāt, vienkārši tas viss ir pārvērties par to, ka vairs nav atklātības. Neviens otram acīs nesaka taisnību, tāpēc…Izlasei rezultāta nav, tā nespēlē labāk, bet neviens par to nerunā. Visi uz to piever acis. Tāda lobija, kāds ir Paharam, Latvijas izlasē nekad nav bijis nevienam, varbūt pat Eiropas futbolā. Komanda iepriekšējā ciklā ieņem pēdējo vietu, sliktāko vēsturē, bez nevienas uzvaras… Pahars mierīgi turpina strādāt. Zaudējām Fēru salām, un viss tas pats atkal. Nezinu, varbūt kāds Paharam ir kaut ko parādā, es nezinu. Man pret viņu ir laba attieksme. Viņš bija labs spēlētājs, taču kā treneris viņš diemžēl neko nav uzvarējis. Tagad ir Jaunā gada laiks. Laikam viņam Ziemassvētku vecītis uzdāvināja šo amatu. Cilvēkam nav pieredzes trenera darbā. Kļuva par Rīgas ''Skonto'' treneri, čempionu komandu noveda līdz 4. vietai vienā gadā, pēc tam piecus mēnešus pastrādāja ar jauniešu izlasi – lūk arī visa pieredze," toreiz teica Kļosovs.

"Ventspils" sešās spēlēs ir izcīnījusi tikai vienu uzvaru – taču kādu (2:0 pār līderi RFS) -, tiesa, savā laukumā ir spēlēts krietni produktīvāk nekā izbraukumā. Ja viesos četrās spēlēs vienīgais punkts ir gūts Valmierā (1:1) un zaudēts tika arī šāvakara sāncensei "Jelgavai" (1:2), tad mājās piecās spēlēs zaudējuma rūgtums vēl nav izjusts (3-2-0, vārti 8:3). Iepriekšējā spēlē pret Jūrmalas "Spartaku", pēc kuras Vukičevičs par atkāpšanos paziņoja preses konferencē, ierindā atgriezās aizsargs Ņikita Koļesovs, kurš izgāja uz maiņu, taču smadzeņu satricinājumā ir iedzīvojies arī viens no atslēgas spēlētājiem uzbrukumā – Anastasijs Mordatenko. Gandrīz mēnesi nav spēlējis trīs rezultatīvu piespēļu autors Romāns Mickevičs, bet šovakar diskvalifikāciju izcietīs nigēriešu pussargs Abdullāfi Alfa.. Arī jelgavnieki sezonas sākumā mocījušies ar sastāva problēmām, un iepriekšējā mačā pret "Riga" (1:1) atkal traumā iedzīvojās Artis Lazdiņš.

Savukārt līdere RFS uzņems Jūrmalas "Spartaku", pret kuru pirmajā aplī izlaida divu vārtu pārsvaru un tikai kompensācijas laikā izrāva uzvaru (3:2). RFS, kas čempioni "Riga" uzvarēja ar 3:1, izcīnīja septīto panākumu pēc kārtas un palīdzēja no amata atbrīvot Oļegu Kubarevu, jau 188 minūtes nav guvusi vārtus – zaudējums Ventspilī (0:2) un bezvārtu neizšķirts Liepājā (0:0), neizmantojot vairākumu un Gļebam Kļuškinam galotnē pārsitot pāri pustukšiem vārtiem. Liepājā savainojumā iedzīvojās gan Vjačeslavs Isajevs, kurš sarunā ar kluba preses dienestu atklāja, ka šovakar nespēlēs, gan Artūrs Zjuzins.

Galvenais treneris Valds Dambrausks sarunā ar Sportacentrs.com apstiprināja, ka bažas par Ahilleja cīpslas savainojumu ir piepildījušās, tādējādi Latvijas izlases kandidāts ticis pie nu jau kārtējās smagās traumas. Tieši Zjuzins pirmajā aplī izrāva uzvaru Kauguru vidusskolā. Savukārt diskvalifikācijas dēļ nespēlēs Aleksandrs Solovjovs. "Spartaks" iepriekšējos trīs mačos ir ielaidis 11 vārtus, bet šo sezonu var iedalīt spēlēs ar un bez ģenerāldirektora un komandas rezultatīvākā spēlētāja Edgara Gaurača dalības. Mačos, kuros Gauračs laukumā nedevās, "Spartaks" ir guvis tikai divus vārtus un zaudējis visās četrās reizēs, bet ar Gauraču ierindā jūrmalnieki piecās spēlēs ir svinējuši trīs uzvaras (3-0-2, vārti 10:8). Rēzeknietis šosezon ir izcēlies ar trim precīziem sitieniem.

11. kārta

DatumsLaiksVietaSpēleRez.Tiešraide
7. maijs18:00RTU stadionsRiga FC - Metta2:1 (0:0)Best4SportTV Extra
18:00Stadions CeltnieksDaugavpils - Valmiera Glass/ViA1:0 (0:0)Sportacentrs.com TV
8. maijs18:00RTU stadionsRFS - SpartaksBest4SportTV Extra
18:00OC Ventspils stadionsVentspils - JelgavaBest4SportTV

Turnīra tabula

VKomandaSUNZVārtiP
1.RFS971115:722
2.Riga1071215:722
3.Daugavpils1051411:916
4.Valmiera Glass/ViA94239:714
5.Ventspils933313:1212
6.Jelgava93249:1011
7.Spartaks930612:219
8.Liepāja92257:118
9.Metta1020810:176

Labākie vārtu guvēji

VSpēlētājsKomandaVārti
1.Vugars AskerovsDaugavpils6 (1)
2.Darko LemajičsRiga5
3.Tomāšs ŠimkovičsRFS4
4.Tosins AijegunsVentspils4 (1)
5.Tamirlans DžamalutdinovsMetta4 (2)