Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

"Riga" ierodas Skonto stadionā ar maču pret līderi "Spartaku"

Rolands Eliņš

"Riga" ierodas Skonto stadionā ar maču pret līderi "Spartaku"
"Riga" futbolisti
Foto: Mārtiņš Sīlis

”SynotTip” futbola Virslīgas debitante ”Riga ” šodien 15:00 aizvadīs savu pirmo oficiālo mājas spēli „Skonto” stadionā un cīnīsies pret turnīra līderi Jūrmalas „Spartaku”.

„Riga” līdz šim savas divas mājas spēles aizvadīja Kauguru vidusskolas stadionā, taču šodien oficiāli debitēs „Skonto” stadionā, kur aizvadīs savas mājas spēles pārējās sezonas gaitā. „Riga” šo maču atzīmēs ar īpašiem pirmsspēles un pēcspēles pasākumiem, ar kuriem plašāk iespējams iepazīties šeit.

„Riga” ar galveno treneri Dmitriju Homuhu priekšgalā noteikti vēlētos debiju Latvijas lielākajā stadionā atzīmēt ar pozitīvu rezultātu, taču pretim stāsies sezonu lieliski iesācis pretinieks – Jūrmalas „Spartaks”. Jūrmalas komanda uzvarējusi jau sešās spēles pēc kārtas (visos turnīros), turklāt jau piecas spēles pēc kārtas nav ielaidusi nevienus vārtus. „Spartaks” ir ieņēmis Virslīgas līdervienības pozīcijas un iekļuvis Latvijas kausa finālā, kas ļauj lepoties ar labāko sezonas sākumu Latvijas futbolā.

Šī būs pirmā „Spartaka” un „Riga” tikšanās oficiālā mačā. Lai arī ielaisto vārtu skaitā pārliecinoši pārāks „Spartaka” vārtsargs Vladislavs Kurakins, kurš pagaidām Virslīgā pārspēts tikai trīs reizes, sezonas pirmā mēneša labākā spēlētāja balvai nomināciju izpelnījās „Riga” vārtsargs Igors Ļitovka. 27 gadus vecais ukrainis balsojumā gan ieguva tikai 11 punktus un ceturto vietu no nominētajiem pieciem futbolistiem, taču viņš bija vienīgais vārtsargs šajā Virslīgas sākuma labāko spēlētāju sarakstā.

„Riga” pagaidām zaudējusi tikai divās spēlēs un lielākoties mačus noslēgusi ar mazrezultatīviem neizšķirtiem. Iepriekšējā mačā nācās izjust „Liepājas” spēku un zaudēt ar 0:3, taču situācija turnīra tabulā no ceturtās līdz septītajai vietai joprojām ir ļoti blīva.

Šo blīvumu pagaisināt šodien gan centīsies pārējās komandas, un nozīmīgs būs „Jelgavas” un „Mettas”/LU mačs. Jelgavnieki pēc drausmīgā sezonas sākuma pratuši atgūties un pēdējos divos mačos guvuši kopā piecus vārtus, ieskaitot uzvaru Latvijas kausā pār „Ventspili”. „Jelgavas” uzbrukumā efektīvi sācis darboties leģionārs Vladislavs Kļimovičs, kurš guva divus vārtus pret „Daugavpili” un ar rezultatīvu piespēli sekmēja Gļeba Kļuškina izšķirošos vārtus pret „Ventspili”.

„Metta”/LU un „Jelgava” dueļi izceļas ar to, ka komandas 21 savstarpējā spēlē pamanījušās astoņas reizes nospēlēt neizšķirti, turklāt septiņas reizes tieši ar rezultātu 1:1. Šodienas mačā „Mettas” rindās varētu atgriezties iepriekš savainotais uzbrucējs Roberts Uldriķis, kurš sava kluba mājaslapā norādījis, ka par „Jelgavas” atgūšanos īpaši nedomā: „Vairāk koncentrējamies uz savu spēli un sniegumu. Protams, viņi, iespējams, jūtas pozitīvāk, jo mēs tomēr pēdējās spēles esam zaudējuši, taču tā mums ir arī papildus motivācija uzvarēt. Tā būs mājas spēle, mēs ceram, ka atnāks daudz skatītāji, būs laba atmosfēra un tā mūs iedvesmos.”

Šīs spēles sākums 19:00 vakarā, savukārt 17:00 Rīgas Futbola skola uzņems „Ventspili”. RFS vienu Kurzemes smagsvaru jau pieveica, pirms divām nedēļām ar 1:0 uzvarot „Liepāju”, taču „Ventspils” Kauguru vidusskolas stadionā ieradīsies gan ar sezonas pirmā mēneša labāko spēlētāju Ģirtu Karlsonu, kurš paspējis gūt jau sešus vārtus, gan ar motivāciju aizmirst par ceturtā maija zaudējumu „Jelgavai”, kas liedza ventspilniekiem iekļūt Latvijas kausa finālā.

Visu trīs spēļu tiešraides būs pieejamas portālā Sportacentrs.com, bet LMT Straume tiešraidē piedāvās "Riga" un "Spartaka" maču. TV kanālā "Sportacentrs.com" tiešraide būs redzama "Metta/LU" un "Jelgavas" tikšanās, bet "Riga" un "Spartaka" duelis paredzēts ierakstā 23:00.

Virslīgas septītā kārta

DatumsLaiksKomandasVieta
08.0515:00Riga – SpartaksSkonto stadions
08.0517:00RFS-VentspilsKauguru vidusskolas stadions
08.0519:00Metta/LU-JelgavaHanzas vidusskolas laukums
09.0518:00Daugavpils – Liepājastadions ”Celtnieks”

„SynotTip” Virslīgas turnīra tabula

VKomandaSUNZVārtiP
1.Spartaks650112:315
2.Ventspils642013:414
3.Liepāja63129:510
4.Jelgava62138:77
5.RFS62134:97
6.Metta/LU62045:96
7.Riga61324:66
8.Daugavpils61053:153

Labākie vārtu guvēji

VSpēlētājsKomandaSk
1.Ģirts KarlsonsVentspils6
2.Dmitrijs PlatonovsSpartaks5 (1)
3.-4.Eduards TīdenbergsVentspils3
3.-4.Dāvis IkaunieksLiepāja3
5.Oskars KļavaLiepāja3 (1)

  +4 [+] [-]

, 2016-05-08 11:25, pirms 8 gadiem
Nosaukums tiešām "Riga", nevis Rīga? Ja tā, tad interesanti, kā klāsies komandai, kuras nosaukums tulkojumā no krievu valodas ir "atrauga"

  -1 [+] [-]

, 2016-05-08 12:11, pirms 8 gadiem
vaņku tusovka
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2016-05-08 13:23, pirms 8 gadiem
adidzis rakstīja: Nosaukums tiešām "Riga", nevis Rīga? Ja tā, tad interesanti, kā klāsies komandai, kuras nosaukums tulkojumā no krievu valodas ir "atrauga"
Nosaukums ir šāds, lai ČL finālā nebūtu problēmu ar garumzīmes izrunu

  +1 [+] [-]

, 2016-05-08 13:55, pirms 8 gadiem
adidzis rakstīja: Nosaukums tiešām "Riga", nevis Rīga? Ja tā, tad interesanti, kā klāsies komandai, kuras nosaukums tulkojumā no krievu valodas ir "atrauga"
Cik tad tās Rīgas Tu gribi?