Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:778, Did:0, useCase: 3

"French Open" pandēmijas dēļ sāksies vienu nedēļu vēlāk

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

"French Open" pandēmijas dēļ sāksies vienu nedēļu vēlāk
13-kārtējais "French Open" čempions Rafaels Nadals. Foto: AFP/Scanpix

Sezonas otrais tenisa "Grand Slam" turnīrs koronavīrusa pandēmijas radīto ierobežojumu dēļ sāksies vienu nedēļu vēlāk, nekā plānots, un notiks no 30. maija līdz 13. jūnijam, šodien paziņoja "French Open" organizatori.

"French Open" pandēmijas dēļ pārcelts otro gadu pēc kārtas. Māla seguma prestižākais turnīrs pērn notika septembra beigās/oktobra sākumā, bet šogad bija plānots tradicionālajā laikā.

Tiesa, Francijā pašreiz ir ļoti nelabvēlīga situācija, tāpēc "French Open" organizatori cer, ka turnīram notiekot nedaudz vēlāk, Francijā būs mīkstināti COVID-19 pandēmijas laikā noteiktie ierobežojumi – lai turnīrs varētu uzņemt pēc iespējas vairāk skatītāju.

Kvalifikācijas mači, kuros Latviju, visticamāk, pārstāvēs 2014. gada pusfinālists Ernests Gulbis, plānoti no 24. līdz 28. maijam, bet pamatturnīrs ar 2017. gada čempiones Aļonas Ostapenko un Anastasijas Sevastovas piedalīšanos sāktos 30. maijā.

Arī sezonas pirmais "Grand Slam" turnīrs Austrālijā nenotika savā ierastajā laikā – "Australian Open" startēja trīs nedēļas vēlāk. Tenisa kalendārs šobrīd kopumā atguvis teju pierasto izskatu. No lielākajiem turnīriem plānotajā laikā vai tuvu tam nav noticis tikai lielais Indianvelsas 1000 punktu turnīrs, kuru cer rīkot gada otrajā pusē.

Izmantotie resursi:
https://www.rolandgarros.com/en-us/...