Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Superkauss: Daugavpils "Daugava" pēc 3. titula četros mēnešos

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

Superkauss: Daugavpils "Daugava" pēc 3. titula četros mēnešos
Stenlijs Ibe
Foto: Ikars Račko, Sportacentrs.com

Sestdien plkst.14:00 oficiāli tiks uzsākta jaunā Latvijas futbola sezona. Pirmo reizi mūsu kājbumbas vēsturē tiks izspēlēts Superkauss, kurā valsts čempione Daugavpils „Daugava” uzņems kausa īpašnieci „Skonto”. Viesi gan spēlēs ar jauniešiem…

2012. gada 10. novembrī noslēdzās pēdējais Virslīgas turnīrs un tajā pirmo reizi kopš Latvijas neatkarības atjaunošanas triumfēja Daugavpils „Daugava” (tiesa, tituls tika nodrošināts jau pirmspēdējā kārtā, 4. novembrī).Šis tituls, protams, ir svarīgākais, taču neaizmirsīsim, ka „Daugava” uzvarēja arī Ziemas kausā. Šī treniņturnīra finālā daugavpilieši pārspēja „Ventspili”, kas spēlēja ar dublieru sastāvu, jo labākie tobrīd atradās treniņnometnē Turcijā.

Sestdien „Daugavai” ir iespēja iegūt jau trešo titulu pēdējo četru mēnešu laikā, un situācija atkal ir līdzīga tai, kas Ziemas kausā – arī šoreiz fināla pretinieces labākie spēki atrodas Turcijā, kas būtiski atvieglo izcīnīt trofeju. Tomēr, salīdzinot ar Ziemas kausu, ir divas jūtamas atšķirības: 1) šoreiz tas nav treniņturnīrs, bet gan oficiāla kausa izspēle, kas daudzviet Eiropā ir gadiem ilga tradīcija, turklāt trofeja ir pietiekami prestiža. Otrkārt, „Ventspils” Ziemas kausā izlika otro sastāvu (dublierus), bet „Skonto” cīnīsies ar savas sporta skolas jauniešiem, jo arī otrais sastāvs atrodas Turcijā…

Jau rakstījām, ka „Skonto” vecākajam futbolistam Superkausa izcīņas mačā būs (ir) tikai 18 gadi, pie tam kopā rīdziniekiem ir tikai divi pilngadību sasniegušie – pārējie 18 ir 15-17 gadus veci puiši, kurus cīņā vedīs Vladimirs Beškarevs. Tādos apstākļos laikam būtu smieklīgi un nevietā gan vērtēt abu komandu izredzes, gan atzīmēt, ka „Daugavai” jāiztiek bez viena no saviem līderiem Andreja Kovaļova, kurš atrodas pārbaudē Spānijas „La Liga” klubā „Levante”.

Drīzāk jāatzīmē interesantie aspekti. Daugavpiliešu sastāvā pret nominālo „Skonto” laukumā varētu iziet uzreiz trīs futbolisti, kuri pērn Mariana Pahara vadībā pārstāvēja bijušo Latvijas futbola flagmani – Igors Savčenkovs, Kirils Ševeļovs un Armands Pētersons. Ironiski, ka pirmie divi ir centra aizsargi. Tiesa, ja centra aizsarga (nevis balsta pussarga) pozīcijā spēlēs Daniels Ola, tad „Daugavas” aizsardzību nebruģēs divi ex-skontieši. Cita interesanta lieta – kā izskatīsies „Daugavas” jaunpienācēji. Nigēriešu Žozefa Eneakarhires un Ibrahima Olalekana Babatundes CV izskatās pietiekami daudzsološi.

Žēl, protams, ka Superkausa izcīņā viena no komandām nebūs spēcīgākajā sastāvā, taču tāpēc nedrīkst noniecināt „Daugavas” uzvaru (ja tāda, protams, būs) un mazināt svētku sajūtu – cik zināms, daugavpilieši piestrādājuši pie tā, lai spēles organizācija būtu iespējami augstākā līmenī. Arī Sportacentrs.com būs liecinieks notiekošajam un translēs Superkausa spēli tiešraidē.

"Daugavas" pieteikums
"Skonto" pieteikums

Kā noslēgsies Daugavas spēle ar Skonto jauniešiem?

  • 25

  • 12

  • 35

  • 107


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2013-03-08 22:56, pirms 11 gadiem
Tik stulbi taa gribeejaas redzeet iistu speeli,kaa nekaa pirmo reizi,bet naaksies skatiities skonto beernus já taa skonto pievilina fanus tad skumji gan

     [+] [-]

, 2013-03-08 23:16, pirms 11 gadiem
Skaidrs, ka par šo spēli Skonto nedomā. Kā teica Koļesņičenko, svarīgākais sagatavoties Virslīgas sezonai, Latvijas kausam un Eirokausiem. Turcijā apstākļi neapšaubāmi labāki. Bet nu kādas nu kuram tās prioritātes. Skonto sastāvs stipri mainījies, ienāks jaunie, tāpēc nav šaubu, ka saspēlēties vajag, ja negrib sezonas laikā no Daugavām, FKV un varbūt arī LM atrauties pa kāju.

Kā līdzjutējam, protams, būtu gribējies vērot līdzvērtīgu komandu spēli, bet tagad domāju, ka Daugava uzvarēs pārliecinoši ar vismaz 4 vārtu starpību.

  -2 [+] [-]

, 2013-03-08 23:39, pirms 11 gadiem
Nav ko šūmēties. Spogulis situācijai Latvijā. Visiem un uz visu po. Neatceros, kur es dzirdēju izteicienu, ka mums ir palikusi valsts, bet ne nācija. Tad vēl laikam Valdemārs bija tas, kas solīja 100 gadus Latvijai. Kaut nu šādi gadījumi kalpotu par acu atvēršanas līdzekli. Dramatizēju, es zinu, bet nu... (Tāda sajūta, ka tūlīt man plusus saliks sasperjodveidīgie )

  -2 [+] [-]

, 2013-03-08 23:57, pirms 11 gadiem
Ceru uz jauku atmosfēru stadionā un skaistu Daugavas uzvaru!

  +1 [+] [-]

, 2013-03-09 01:26, pirms 11 gadiem
mana prognoze: 4-0 Daugavas labā
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-03-09 10:55, pirms 11 gadiem
Jaunie skontieši nav vainīgi, ka viņus nepaņēma uz Turciju.

Bet spēcīgākajiem, Daugavai, tik un tā jāuzvar.

     [+] [-]

, 2013-03-09 11:47, pirms 11 gadiem
Tas ir tikai apsveicami! Tā notiek visās futbola lielvalstīs....arī pagasta veči nosponsorē kādu no savām amatieru komandām, ja no tā ir kāds labums!))) D-pils Daugava tomēr ir Latvijas fut. čempione, piedalīšanās ČL UN IESPēJAMIE HONORāRI... Vai tas tev , artjom sergacov, rada kādu pārsteigumu par komandu, sponsoriem un atbalstītājiem?

  -1 [+] [-]

, 2013-03-09 12:44, pirms 11 gadiem
Ibra rakstīja: Nav ko šūmēties. Spogulis situācijai Latvijā. Visiem un uz visu po. Neatceros, kur es dzirdēju izteicienu, ka mums ir palikusi valsts, bet ne nācija. Tad vēl laikam Valdemārs bija tas, kas solīja 100 gadus Latvijai. Kaut nu šādi gadījumi kalpotu par acu atvēršanas līdzekli. Dramatizēju, es zinu, bet nu... (Tāda sajūta, ka tūlīt man plusus saliks sasperjodveidīgie )
lai būtu nācija, ir jābūt vienotai apziņai un piederībai. Jabūt lojāliem pret savu valsti, kultūru. (Tas tīri no nācijas definījas.) Loģiski, ka Latvijā nav nācijas, jo visur valda sašķeltība (kaut vai krievi/latvieši). Ja tagad sāktu pasākumus nācijas veidošanai, tad augļi varētu būt tikai pēc gadiem 50-100 ...