Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Rodrigesam 2+2 "Panthers" uzvarā, Heimenam hat-trick "Oilers" rindās

Matīss Kučinsks
Matīss Kučinsks

Rodrigesam 2+2 "Panthers" uzvarā, Heimenam hat-trick "Oilers" rindās
Floridas hokejisti priecās par vārtu guvumu. Foto: USA Sports Today/ Scanpix

Nacionālajā hokeja līgā (NHL) aizvadītas četras regulārā turnīra spēles. Vienā no tām Floridas "Panthers" bez Uvja Balinska ar 5:4 uzvarēja Dalasas "Stars". Uzvaras aizvadītajā naktī arī Tampabejas "Lightning", Lasvegasas "Golden Knights" un Edmontonas "Oilers".

Floridas "Panthers" deviņu vārtu spēlē ar 5:4 pārspēja Dalasas "Stars", tiekot pie 15. uzvaras šosezon. Uvis Balinskis šajā spēlē nepiedalījās, neskatoties uz to, ka tika atsaukts atpakaļ no Amerikas hokeja līgas (AHL).

• 30 gadus vecais Evanss Rodrigess aizvadīja ļoti labu spēli. Viņam divi gūtie vārti un divas rezultatīvas piespēles. Rodrigess kļuvis par otro spēlētāju "Panthers" vēsturē, kurš pirmo 25 spēļu laikā "Panthers" kreklā spējis aizvadīt vismaz divas spēles ar četriem rezultativitātes punktiem.

• Aleksandrs Barkovs panākumā guva vārtus un rezultatīvi piespēlēja, bet Sems Reinhārts komandas uzvaru sekmēja ar vārtiem un divām rezultatīvajām piespēlēm.

• 25 mačos "Panthers" izcīnījusi 15 uzvaras. Ar 32 punktiem panteras ieņem otro vietu Atlantijas okeāna divīzijā, atpaliekot tikai no Bostonas "Bruins". Nākamo spēli "Panthers" aizvadīs savā laukumā, tiekoties ar Pitsburgas "Penguins".

Tampabejas "Lightning" savā laukumā ar 3:1 pārspēja Pitsburgas "Penguins". Vienīgos "Penguins" vārtus trešajā periodā guva Džeks Gencels.

• Ņikita Kučerovs Tampabejas "Lightning" uzvaru sekmēja ar vārtiem un piespēli, bet divas rezultatīvas piespēles Viktoram Hedmanam, kurš šonedēļ sasniedza 1000. nospēlēto spēļu robežu NHL.

• Kučerovs uzstādījis jaunu "Lightning" rekordu. Viņš jau 11 spēles pēc kārtas atzīmējies ar vismaz vienu rezultatīvu piespēli. Iepriekšējais rekords piederēja Martinam Senluī un Bredam Ričardsam.

Stenlija kausa turētāja Lasvegasas "Golden Knights" izbraukumā ar 6:3 uzveica Sentluisas Blues". Bruņinieki, kuriem šī bija 17. uzvara, pret "Blues" atspēlējās no 1:3.

• Pirmais periods noslēdzās ar "Blues" divu vārtu pārsvaru (3:1). "Golden Knights" otrajā periodā guva četrus bezatbildes vārtus, bet punktu mačam pielika trešā perioda beigās, kad ripa tika raidīta tukšos "Blues" vārtos.

• Vismaz vienu rezultativitātes punktu iekrāja 14 hokejisti. Tikai četriem neizdevās atzīmēties ar vārtu guvumu vai rezultatīvu piespēli.

Edmontonas "Oilers" neizdevās atstāt sausā Karolīnas "Hurricanes", tomēr uzvara tika izcīnīta pārliecinoša – 6:1.

• Sezonu "Oilers" iesāka vāji. Turpinājuma tika nomainīts galvenais treneris, kas šobrīd ir atmaksājies – izcīnītas jau piecas uzvaras pēc kārtas.

• Zeks Heimens šajā spēlē guva trīs vārtus, savukārt Konors Makdeivids atzīmējās ar trīs rezultatīvajām piespēlēm. Makdeivids karjeras laikā iekrājis 570 rezultatīvas piespēles, kas ir visu laiku trešais labākais rādītājs "Oilers" vēsturē.