Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Patriks Keins gatavs debijai Detroitas "Red Wings" sastāvā

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Patriks Keins gatavs debijai Detroitas "Red Wings" sastāvā
Patriks Keins. Foto: NHL

Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubs Detroitas "Red Wings" naktī uz piektdienu pēc Latvijas laika savā laukumā uzņems Sanhosē "Sharks", un pirmo reizi sezonā laukumā dosies Patriks Keins, kurš iepriekšējos mēnešos ārstēja savainojumu.

35 gadus vecais Patriks Keins nav spēlējis kopš pagājušās sezonas Austrumu konferences izslēgšanas cīņām, kad pārstāvēja Ņujorkas "Rangers". Jūnija sākumā 35 gadus vecajam uzbrucējam tika veikta labās gūžas atjaunošanas operācijas, un atlabšana prasīja vairākus mēnešus.

Atsācis slidot, Keins uzklausīja vairāku komandu piedāvājumus, līdz izvēlējās Detroitas "Red Wings" un parakstīja līgumu uz vienu sezonu par 2,75 miljoniem dolāru.

Keins pagājušo sezonu sāka Čikāgas "Blackhawks", ko pārstāvēja kopš 2007. gada. 54 spēlēs sakrājis 45 punktus, viņš izslēgšanas spēļu priekšvakarā tika aizmainīts uz Ņujorku, lai varētu iesaistīties cīņā par Stenlija kausu. Tomēr "Rangers" netika tālāk par pirmo kārtu. Keins septiņās spēlēs iekrāja 1+5, vidēji laukumā pavadot 17:21 minūti.

Amerikāņu uzbrucējs trīs reizes izcīnījis Stenlija kausu, ticis atzīts par izslēgšanas spēļu un regulārās sezonas MVP, kā arī bijis regulārās sezonas rezultatīvākais spēlētājs.

Detroita uzvarējusi sešās no pēdējām septiņām spēlēm un Atlantijas okeāna divīzijā ieņem trešo vietu. Sanhosē "Sharks" pēc drausmīgā sākuma pametusi Rietumu konferences pēdējo vietu un pēdējos desmit mačos sakrājusi piecas uzvaras.

Izmantotie resursi:
https://www.nhl.com/news/patrick-ka...

     [+] [-]

, 2023-12-07 17:24, pirms 5 mēnešiem
Detroitā haips ap viņu ir liels. Keins uzskata, ka vēl joprojām var būt top spēlētājs, bet apskatnieki ir piesardzīgi, jo līdz šim neviens hokejists ar šādu operāciju neko nav parādījuši, un drīz vien noslēguši karjeru. Tālu nav jāmeklē! Niklasam Bekstromam bija tieši tāda pati operācija 35 gados un šosezon viņš nospēlēja vien astoņas spēles (viena piespēle) līdz paziņoja par aiziešanu no hokeja uz nenoteiktu laiku. Cerēsim uz to labāko!