Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

Četras neprognozējamas cīņas florbola laukumos

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Četras neprognozējamas cīņas florbola laukumos
Artūrs Jurševskis
Foto: Floorball.lv

Pēc aizraujošās vienīgās cīņas Elvi vīriešu florbola līgā piektdienas vakarā, šodien turnīrā tiks izspēlētas vēl četras spēles, turklāt ikvienā no tām uzvarētāju prognozēt būs ļoti sarežģīti. Patīkami, ka trīs spēles būs vērojamas Sportacentrs.com, bet ceturto maču būs iespējams redzēt Latvijas Florbola savienības Youtube kanālā.

"Pārgauja" – "Lekrings" pulksten 14:00 Kocēnos

Maču abām komandām neitrālajā laukumā Kocēnu sporta namā varētu izcelt kā dienas centrālo un svarīgāko, jo sacentīsies turnīra tabulas pirmās un trešās vietas īpašnieces. Stalbes vienība pēdējās spēlēs tikusi galā gan ar valmieriešiem, gan izbraukumā pieveicot Lielvārdes komandu. Turnīra tabulā "Pārgauja" iekrājusi 20 punktus, turklāt aizvadījusi par spēli mazāk, salīdzinot ar pirmajām divām vietām. Spilgti Lielvārdē nospēlēja Artūrs Jurševskis, kurš guva trīs vārtus un izdarīja rezultatīvu piespēli. Viņam tā bija jau trešā spēle šosezon, kad izdevies atzīmēties ar vismaz trim precīziem metieniem. Neskatoties uz to, viņš ar 19 (11+8) punktiem ir komandas vien trešais rezultatīvākais florbolists, atpaliekot gan no Laura Ābola (13+9), gan Olafa Zvīņa (11+9). Pēc pēdējās spēles "Pārgauja" atstājusi pēdējo pozīciju ar spēli skaitliskajā vairākumā, tagad ar 23.8% realizāciju esot desmitajā vietā. Tikmēr mazākumā Stalbe ir pārliecinoši sliktākā komanda čempionātā, izturot tikai 35.7% sāncenšu vairākumu.

"Lekrings" ir pašlaik karstākā komanda, jo uzvarētas ir pēdējās piecas spēles, kurās iekrāti 14 no 15 iespējamajiem punktiem. Neskatoties uz to, turnīra tabulas galvgalī izdevās izvirzīties vien pateicoties dāvanai no Ulbrokas komandas puses, kas pamanījās zaudēt Irlavā. Jāpiezīmē, ka arī cēsnieki pēdējo neveiksmi zaudējuši tieši pret līgas jaunpienācējiem. Pēdējā mačā savā laukumā izdevās svinēt pārliecinošu 12:2 uzvaru pār ogrēniešiem, kur ne uz mirkli neradās šaubas par uzvarētājiem. Jānis Rajeckis tajā spēlē atzīmējās ar vārtu guvumu un četrām piespēlēm, kas viņam ar 18 (5+13) punktiem ļāvis izvirzīties par komandas rezultatīvāko florbolistu. Viņam ar 17 (9+8) punktiem seko Jorens Malkavs, bet Emīls Dzalbs iekrājis 15 (9+6) punktus. Cēsu komanda ir ar viduvējiem rādītājiem skaitliskajā vairākumā (33.3% realizācija, septītā vieta), tajā pašā laikā teju izcili spēlējot skaitliskajā mazākumā, ielaižot vien divus vārtus, savu cietoksni noturot neieņemtu 86.6% gadījumu, kas ir pārliecinoši labākais rādītājs čempionātā.

"Kurši/Ekovalis" – "Irlava/Avant" pulksten 18:00 Liepājā

Liepājas komanda uzvarējusi pēdējās divas spēles, bet pie punktiem tikuši jau trīs cīņās pēc kārtas, kas viņiem ar 19 savāktiem punktiem ļāvis pakāpties pat uz ceturto pozīciju pirms pēdējās spēles pirmajā aplī. Pēdējā aizvadītajā spēlē vienība mača izskaņā gandrīz izsēja piecu vārtu pārsvaru, taču nosargāja laimīgu 8:7 uzvaru Talsos. Pēc divu spēļu diskvalifikācijas izciešanas kopā ar komandu šovakar atkal varēs būt tās galvenais treneris Mārtiņš Krūms, kura prombūtnē punkti netika zaudēti. Viens no Krūma aizstājējiem bija Toms Akmeņlauks, kurš sezonā iekrājis 21 (6+15) punktu, joprojām esot savas komandas rezultatīvākais spēlētājs. Viņam ar 19 (6+13) punktiem seko Ričards Dēvits, bet Mihails Kostusevs iekrājis 16 (10+6) punktus. Liepājnieki virslīgā kopumā sakrājuši 399 punktus, līdz ar to mačs pret līgas jaunpienācējiem var kļūt par visnotaļ vēsturisku. Komanda ir otra labākā, spēlējot skaitliskajā vairākumā (60.8% realizācija), savukārt mazākumā vienība ir trešā sliktākā izturot tikai 52% mazākumu.

Irlavas komanda pagājušajā spēļu kārtā parūpējās par vēl vienu pārsteigumu, pēdējā trešdaļā atspēlējot trīs vārtu deficītu un izcīnot 5:4 panākumu pār "Latvijas Hipotēka/Oxdog Ulbroka". Līdz ar to līgas jaunpienācēji uzvarējuši abas pašreizējās čempionāta stiprākās komandas. Pašiem gan tas joprojām neļauj atrasties labāko astotniekā, desmit spēlēs iekrājot 13 punktus, kas ir par diviem mazāk nekā tik kārotās astotās pozīcijas īpašniekiem. Pēdējā spēlē ar hat-trick atzīmējās Mareks Stančiks, kurš sezonā kopumā iekrājis 16 (10+6) punktus. Par viņu rezultatīvāks joprojām ir Renārs Austrums, kuram 18 (15+3) sakrātie punkti. Gan skaitliskajā vairākumā (28.2% realizācija), gan skaitliskajā mazākumā (57.9% neitralizācija) Irlavas vienība pašlaik atrodas astotajā pozīcijā.

"Rubene" – "Talsu NSS/Krauzers" pulksten 18:00 Kocēnos

Kocēnu komanda turpina spēlēt visnotaļ nestabili, kas neļauj vienībai justies komfortabli, domājot par spēlēšanu izslēgšanas turnīrā. Pašlaik ar 15 punktiem vienība ieņem tik ļoti kāroto astoto vietu, turklāt komandai ir rezervē neizspēlētā cīņa pret "FBK Valmiera". Pēdējā mačā viesos tika izcīnīta pārliecinoša 11:5 uzvara pār pastarīti "Bausku", spilgtu maču aizvadot Atim Stepānam, kurš tika pie pieciem vārtu guvumiem un vienas rezultatīvas piespēles. Pirms tam gan nācās piedzīvot trīs zaudējumus pēc kārtas, atzīstot visu pērnās sezonas medaļnieku pārākumu. Komandas pieteikumā atgriezies vārtsargs Mareks Belousovs, kurš pirms daudziem gadiem jau bija komandas vārtos, bet pēdējās sezonas aizvadīja Norvēģijas stiprākajā vai otrajā spēcīgākajā līgā. Komandas rezultatīvākais florbolists ar 16 (8+8) punktiem joprojām ir Ivo Balodis, bet Stepāns pēc mača Bauskā iekrājis jau 15 (9+6) punktus, esot Baloža tuvākais sekotājs. "Rubene" joprojām lieliski spēlē skaitliski nevienādos sastāvos, esot pirmajā vietā vairākumā (62.1%) un trešajā – skaitliskajā mazākumā (73.9%).

Kā pa kalniem turpina spēlēt arī Talsu vienība, kurai praktiski visu sezonu pēc uzvaras seko zaudējums. Bija tikai viens posms sezonā, kad komanda spēja uzvarēt trīs mačus pēc kārtas. Pēc tam gan vienība atkal atgriezusies ierastajā ritmā. Pēdējā spēlē komandai neizdevās paveikt brīnumu, kad gandrīz izdevās izglābties no piecu vārtu deficīta. Pašlaik kurzemnieki ar iekrātajiem 17 punktiem ieņem sesto vietu, dienas beigās teorētiski varot gan ielauzties trijniekā, gan nokrist līdz pat astotnieka pašai apakšai. Komandas rezultatīvākais florbolists ar 18 (10+8) punktiem joprojām ir Andrejs Šķerbergs, kuram seko Matīss Fogelis (11+5) un Artis Raitums (6+9). Interesanti, ka, līdzīgi kā "Rubene", arī Talsu vienība šosezon demonstrē labu sniegumu skaitliski nevienādos sastāvos, vairākumā ieņemot ceturto vietu (42.1%), bet mazākumā esot pat otrie labākie (78.2%).

"Latvijas Hipotēka/Oxdog Ulbroka" – "FBK Valmiera" pulksten 19:00 Ulbrokā

Vakara noslēdzošā spēle solās būt ne mazāk saistoša un neprognozējama kā dienas pirmais mačs. Pagājušajā nedēļas nogalē pārtrūka Ulbrokas vienības astoņu uzvarēto spēļu sērija, kad viesos negaidīti pēdējā trešdaļā tika izsēts triju vārtu pārsvars, zaudējot Irlavai. Tas komandai lika atkāpties no iesildītās pirmās pozīcijas, pašlaik ar 22 punktiem ieņemot otro ailīti. Lielākā intriga ir tā vai "Latvijas Hipotēka/Oxdog Ulbroka" komandas rindās jau šajā spēlē atgriezīsies visu laiku rezultatīvākais Latvijas čempionāta florbolists Atis Blinds, kurš atkopies no kājas savainojuma, beidzot tiekot iekļautam komandas pieteikumā. Pašlaik vienības labākais punktu guvējs ir Lauris Zaicevs, kurš iekrājis 21 (6+15) punktu. Viņam seko jaunais Daniels Anis (15+3) un pērnās sezonas uzbrukuma līderis Rolands Kovaļevskis (9+6).

Sezonas ievadā arī "FBK Valmiera" pagozējās turnīra tabulas galvgalī, bet turpinājums nav bijis tik stabils. Zaudētas arī pēdējās divas spēles, kas turnīra tabulā valmieriešus atstūmuši jau līdz septītajai vietai ar 16 iekrātajiem punktiem. Nelabvēlīgas apstākļu sakritības rezultātā nedēļas nogali var nākties sagaidīt pat atrodoties aiz labāko astotnieka. Krievu leģionārs Pāvels Semjonovs (9+17) turpina demonstrēt rezultatīvu florbolu, bet pēdējos mačos sniegums krities Mārtiņam Brokam (17+4), kurš pēdējā mačā ar "Ķekavu" pieļāva arī vairākas rupjas kļūdas, kas noveda pie vārtu zaudējumiem.