Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

Virslīgā uzvar "Pārgauja", "Kurši", "Bauska", "Talsi/Triobet" un "Lielvārde"

Ritvars Raits
Ritvars Raits

Virslīgā uzvar "Pārgauja", "Kurši", "Bauska", "Talsi/Triobet" un "Lielvārde"
Gatim Gailim (#12) tikai viens gols, toties viņu var apsveikt ar meitiņas piedzimšanu!
Foto: floorball.lv

Šodien Latvijas Florbola čempionāta vīriešu Virslīgā notika piecas spēles, uzvaru svinēja "Pārgauja", "Kurši", "Bauska", "Talsi/Triobet" un "Lielvārde".

Stalbes "Pārgauja", gaidot šovakar savā laukumā paredzēto maču ar FK "Rīga", jau iepriekš solīja, ka skatītājiem bija ko redzēt. Kā izrādījās, stalbiešu solījumam bija savs pamats – jau pirmā perioda laikā tika gūti astoņi vārti, vietējos līdzjutējus noteikti iepriecināja tas, ka ar 5:3 vadībā bija izvirzījušies tieši mājinieki. Otro trešdaļu veiksmīgāk aizvadīja "Rīgas" florbolisti, kuri spēja panākt neizšķirtu – 8:8. Neizšķirts rezultāts bija arī 51.minūtē – 11:11. Tomēr tieši "Pārgaujai" bija palicis vairāk spēka, lai atlikušajā laikā gūtu vēl divus golus, bet savus vārtus nosargātu neskartus. Stalbes komanda izcīnīja ceturto uzvaru čempionātā – 13:11. Labākā spēlētāja balvu uzvarētāju rindās saņēma Oskars Balodis, kurš viens pats guva sešus vārtus, pa trim punktiem Ivo Baloža un Ingus Baloža kontā. Par labāko starp rīdziniekiem tika atzīts Edvards Janbergs, kuram 5 (4+1) punkti, pa pieciem punktiem arī Alvja Dāles un Toma Bitmaņa rēķinā.

Četras uzvaras pēc kārtas bija izcīnījis vīriešu Virslīgas debitants FK "Madona", kas šovakar savā laukumā uzņēma Liepājas "Kuršus". Jau pirmā perioda laikā vadībā ar 2:0 izvirzījās liepājnieki, otrās trešdaļas laikā viņi savu pārsvaru vēl palielināja – 4:1. Pēdējā trešdaļā "pamodās" madonieši, kuri steidza glābt, kas glābjams, bet neko vairāk, kā samazināt rezultāta starpību līdz minimumam, nespēja. "Kurši" svinēja uzvaru ar 5:4. Labākā spēlētāja gods uzvarētāju sastāvā tika vārtsargam Mārtiņam Saulītim, kurš atvairīja 31 no 35 pretinieku metieniem. Rezultatīvākais starp liepājniekiem ar 3 (1+2) punktiem bija Gints Siliņš. Madoniešu rindās īpaši rezultatīvs bija Kārlis Krastiņš, kuram 4 (1+3) punkti un labākā spēlētāja gods.

Ārkārtīgi sīva cīņa šovakar notika Bauskā, kur vietējā florbola komanda uzņēma "Ulbroka/FS Masters" florbolistus. Pēc pirmā perioda minimāls pārsvars bija viesiem (1:0), pēc otrā jau mājiniekiem – 3:2. 53.minūtē rezultāts kļuva neizšķirts (4:4), bet spēles izskaņā Pēteris Zeltiņš un Toms Niedre ar precīziem metieniem nodrošināja uzvaru "Bauskai" 6:4. Par labāko spēlētāju baušķenieku rindās tika atzīts vārtsargs Reinis Kirilko, kurš atvairīja 37 no 41 pretinieku metiena. Rezultatīvākais ar 5 (2+3) punktiem bija Pēteris Zeltiņš, Tomam Niedrem divi vārtu guvumi. Labākā spēlētāja tituls "Ulbroka/FS Masters" rindās tika Emīlam Liepiņam, bet rezultatīvākais bija Pēteris Freimanis – 3 (2+1) punkti.

"Talsi/Triobet" šo čempionātu līdz šim aizvadīja reti nesekmīgi, par ko liecina 16 pēc kārtas piedzīvotie zaudējumi. Šovakar šai antisērijai tika pielikts punkts, uzvara tika gūta savu līdzjutēju priekšā, bet upura lomā bija "Valmiera/ViA". Ja pirmais periods noslēdzās neizšķirti (2:2), tad otrajā talsenieki guva sešus vārtus pēc kārtas (8:2). Pēc otrās trešdaļas – 8:3. Pēdējā periodā valmierieši izmisīgi centās atspēlēties, taču spēja vien samazināt rezultāta starpību līdz minimumam. "Talsi/Triobet" varēja svinēt uzvaru ar 8:7. Par labāko uzvarētāju rindās tika atzīts spēlējošais treneris, kuram 3 (1+2) punkti. Tikpat punktu arī Emīlam Hartmanim, bet Jānim Škutānam 2 (1+1) punkti. Labākā spēlētāja gods FBK "Valmiera/ViA" rindās tika Mārcim Mednim, kuram 2 (1+1) punkti, tikpt punktu arī Gatim Liepiņam un Dāgam Rozenbaham, bet rezultatīvākais ar 3 (2+1) punktiem bija Ints Vilks.

Lielvārdieši spēli pret "RTU/Inspecta" sāka vareni, nepilnās 14 minūtēs gūstot piecus vārtus (5:0) un piespiežot pretiniekus veikt vārtsargu maiņu. Pēc pirmā perioda laukuma saimniekiem bija četru vārtu pārsvars (5:1), bet pēc – jau piecu (8:3). Pēdējā trešdaļā studenti uzsāka pakaļdzīšanos, bet neko vairāk, kā nedaudz samazināt rezultāta starpību, nespēja. Lielvārdes florbolisti svinēja devīto uzvaru pēc kārtas – 9:6. Par labāko spēlētāju uzvarētāju rindās tika atzīts Aivis Kusiņš, kuram viens vārtu guvums. Toms Akmeņlauks izcēlās ar 5 (2+3) punktiem, bet Ervīnam Torsteram, Jurim Gribustam un Sandrim Virsnītim pa trim punktiem. "RTU/Inspecta" rindās labākā spēlētāja gods tika vārtsargam Viesturam Kikoram, bet rezultatīvākais ar 3 (2+1) punktiem bija Kārlis Bulāns.