Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Zverevs Parīzes "Masters" pusfinālā pieveic šajā turnīrā neuzvarējušo Nadalu

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Zverevs Parīzes "Masters" pusfinālā pieveic šajā turnīrā neuzvarējušo Nadalu
Rafaels Nadals. Foto: Reuters/Scanpix

Parīzes "Masters" finālu svētdien plkst. 16:00 izspēlēs Krievijas un Vācijas pirmie numuri. Daniils Medvedevs (ATP 5.) pirmajā pusfinālā ar 6:4, 7:6(4) pieveica Milošu Raoniču (ATP 17.), bet Aleksandrs Zverevs (ATP 7.) vēlāk tika galā ar pasaules otro numuru Rafaelu Nadalu – 6:5, 7:5.

Daniils Medvedevs atspēlēja sešas no septiņām breikbumbām, vienīgo reizi servi zaudējot 2. setā pie rezultāta 6:5, kad nespēja izservēt maču. Medvedevam pēc sestdien gūtā panākuma ir 3-0 bilance pret Milošu Raoniču. Krievijas tenisa līderim rīt būs gada pirmais fināls. Viņš pērn bija finālu statistikas līderis ar deviņiem fināliem (4-5).

Aleksandrs Zverevs tikai otro reizi septiņos mačos pieveica Rafaelu Nadalu. Zīmīgi, ka abas uzvaras gūtas telpu apstākļos, kas Nadalam ir visnepatīkamākā vide. Zvereva līdz šim vienīgā uzvara pret Nadalu gūta abu iepriekšējā cīņā pērn "ATP Finals" grupu turnīrā Londonā ar 6:2, 6:4.

Nadalam šodien samērā bezcerīgs mačs, 2. setā pēc breika atspēlēšanas uz dažiem geimiem spējot radīt intrigu. Rafa bija iedzinējos ar setu un 2:4, 0:40, kad septītajā geimā ar "forehand" uzbrukumiem iespaidīgi izglābās, šajā geimā atspēlējot kopumā četras breikbumbas. Nadals nākamajā geimā ieguva savu vienīgo breiku, taču drīz vēlreiz nenosargāja servi.

Nadals 11. geimā pieļāva trīs kļūdas – divi trāpījumi tīklā un viens autā, ar neprecīzu uzbrukumu dodot Zverevam 6:5 pārsvaru un iespēju servēt par uzvaru mačā. Zverevs viegli pielika punktu cīņai, kurā uzbruka vairāk un precīzāk. Zverevam bija par 20 tīri uzvarētām izspēlēm vairāk (37:17), abiem vienāds nepiespiesto kļūdu skaits (18).

Zverevs pārtrauca Nadala 10 uzvaru sēriju, kas sākās "French Open" laikā, un vienlaicīgi arī pagarināja savu sēriju – viņam 12 uzvaras pēc kārtas. Zverevs oktobra otrajā pusē divas nedēļas pēc kārtas uzvarēja ATP 250 sērijas turnīros Ķelnē, kur guva astoņas uzvaras (4+4), bet vēl četras pievienotas šonedēļ Parīzē.

Nadals Parīzē 13. reizes triumfējis "French Open" turnīrā uz māla seguma, bet Francijas galvaspilsētā notiekošajā "māsterī" uz cietā seguma telpās uzvarēt tā arī nav spējis. Viņš tikai vienreiz ticis līdz finālam, 2007. gadā ar 4:6, 0:6 kapitulējot Davidam Nalbandjanam.