Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

LBL2: tālmetienu krusā "Līvānu stikls" uzvar VEF jauno maiņu

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

LBL2: tālmetienu krusā "Līvānu stikls" uzvar VEF jauno maiņu
Raimonds Pabrieža
Foto: ogrenet.lv

Latvijas Basketbola līgā 2 šovakar aizvadītas divas spēles. RSU izbraukumā uzvarēja ar 44 punktu pārsvaru, savukārt "Līvānu stikls" tika pie panākuma mačā, kurā abas komandas kopā izdarīja 66 tālmetienus.

RSU (4-2) izbraukumā ar 96:52 pārspēja "Mēmeli/Bauskas BJSS" (2-4). Pirmajā puslaikā viesiem izdevās savākt 16 punktu pārsvaru, taču rezultātu pavisam nepieklājīgu padarīja noslēdzošā ceturtdaļa, kuru RSU uzvarēja ar 32:7. Mājinieki spēja realizēt tikai četrus no 26 tālmetieniem.

Uzvarētāju rindās rezultatīvākais ar 27 punktiem bija Rihards Ginters, kurš iemeta četrus tālmetienus, kā arī savāca sešas atlēkušās bumbas un izdarīja sešas rezultatīvas piespēles. Ar 22 punktiem viņam piebalsoja Aleksis Valts Putniņš, kurš iemeta sešus no septiņiem trejačiem. Zaudētāju nometnē Ivaram Zemītim 13 punkti un 11 bumbas zem groziem.

"Līvānu stikls" viesos ar 79:71 apspēlēja "VEF skolu", un tagad abu komandu bilance ir vienāda – četras uzvaras un trīs zaudējumi. Izšķirošais bija pirmais puslaiks, kurā Līvānu basketbolisti iekrāja plus 17, un turpinājumā pārsvaru izdevās nosargāt.

Ar 24 punktiem uzvaru kaldināja Raimonds Pabrieža, kurš trāpīja sešus trīspunktniekus. Vēl trim viņa komandas biedriem izdevās pārkāpt desmit punktu slieksnim, un Juris Kalniņš iemeta 11 punktus un savāca 11 atlēkušās bumbas. Pretinieku nometnē Oskaram Jakubam Hlebovickim 19 punkti un deviņas bumbas zem groziem. Vefieši izdarīja 34, bet "Līvānu stikls" – 32 tālmetienus.