Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Austrumos labākais Džeimss, Rietumos - "Knicks" un "Spurs" pieveikušais Hils

Rolands Eliņš

Austrumos labākais Džeimss, Rietumos - "Knicks" un "Spurs" pieveikušais Hils
Džordžs Hils pret Deriku Rouzu un Kristapu Porziņģi
Foto: AP/Scanpix

Nacionālā basketbola asociācija par jaunās sezonas otrās nedēļas labākajiem spēlētājiem atzinusi Lebronu Džeimsu no Klīvlendas „Cavaliers” un Džordžu Hilu no Jūtas „Jazz”.

Lebrons Džeimss nedēļas labākā spēlētāja balvu izpelnījies 56. reizi karjerā un otro reizi šosezon. Viņa pārstāvētā „Cavaliers” joprojām nav cietusi nevienu zaudējumu šosezon, un Džeimss piedalījās visās trīs aizvadītās nedēļas spēlēs.

Džeimss vidēji mačā guva 24.7 punktus, savāca 9.3 atlēkušās bumbas un izdalīja 11.3 rezultatīvas piespēles, kas bija labākais rādītājs Austrumu konferencē. Džeimss šonedēļ arī iekļuva visu laiku rezultatīvāko NBA spēlētāju desmitniekā, apsteidzot Akīmu Olaidžuvonu.

Vēl Austrumu konferencē uz nedēļas labākā spēlētāja balvu pretendēja Dvaits Hovards no „Hawks”, Kemba Vokers no „Hornets”, Evans Furņē no „Magic” un Demārs Derouzens no „Raptors”.

Savukārt Rietumu konferencē pirmoreiz karjerā par nedēļas labāko spēlētāju atzīts Džordžs Hils no Jūtas „Jazz”. Viņš palīdzēja komandai uzvarēt trīs no četrām spēlēm, bet vienīgais zaudējums tika ciests pret Dāvja Bertāna pārstāvēto „Spurs”. Tiesa, nedēļas pirmajā spēlē, kurā Bertāns nepiedalījās, Hils un „Jazz” svinēja uzvaru ar 106:91, pēc tam pieveica arī Dalasas „Mavericks”, bet vakar izbraukumā tika galā ar Kristapa Porziņģa pārstāvēto „Knicks”.

Hils uzvarā pār „Spurs” izcēlās ar 22 gūtiem punktiem, pret Dalasu sameta 25 punktus, bet pret Ņujorku 23 punktus un izdarīja deviņas rezultatīvas piespēles. Hils arī palīdzēja komandai sasniegt bilanci (4-3), kamēr ierindā nebija atgriezies uzbrucējs Gordons Heivords.

Rietumos nominēti nedēļas labākā spēlētāja balvai bija Džeimss Hārdens no „Rockets”, „Clippers” pārstāvji Bleiks Grifins un Kriss Pols, Rasels Vestbruks no „Thunder”, Deimiens Lilards no „Trail Blazers”, kā arī otro sezonu aizvadošais saspēles vadītājs Devins Bukers no „Suns”.

Izmantotie resursi:
http://global.nba.com/news/clevelands-lebron-james-and-utahs-george-hill-named-players-of-the-week/?cid=trafficdriver:nbacom:homepage