Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Bērziņam četri trijnieki, "Nizhny" zaudē "Krasny Oktyabr"

Andrejs Siliņš

Bērziņam četri trijnieki, "Nizhny" zaudē "Krasny Oktyabr"
Kaspars Bērziņš un Ainars Bagatskis
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Otro zaudējumu pēc kārtas sestdien piedzīvoja Ainara Bagatska, Artūra Štālberga un Oskara Ernšteina trenētā "Nizhny Novgorod" vienība, kas VTB Vienotās Basketbola līgas spēlē ar rezultātu 87:90 savā laukumā piekāpās Volgogradas "Krasny Otyabr". Kaspars Bērziņš zaudētāju rindās izcēlās ar 15 punktiem.

Šī bija "Nizhny Novgorod" un "Krasny Oktyabr" otrā tikšanās šosezon - pirmā pirms divarpus nedēļām ULEB Eiropas kausa izcīņā noslēdzās ar Bagatska vadītās komandas panākumu. Kopš tā laika NN bija pieveikusi Maskavas CSKA un "Khimki", bet Eiropas kausā zaudējusi AEK un "Neptunas". Šovakar abas komandas tikās atkārtoti, nu jau VTB līgas mačā un Ņižņijnovgorodā.

Tomēr, tāpat kā iepriekšējo reizi, arī šoreiz veiksmīgāka izrādījās viesu komanda. Pirmajā ceturtdaļā iegūto vadību Volgograda neatdeva līdz pat otrās ceturtdaļas sākumam, kad uz brīdi rezultāts bija neizšķirts. Tikai trešās ceturtdaļas izskaņā mājinieki pirmo reizi izvirzījās vadībā. Pēdējā ceturkšņa sākumā Viktors Rads ar tālmetienu panāca 68:68, bet viesi atbildēja ar izrāvienu 12:2 un sešas minūtes pirms beigām panāca plus desmit (80:70).

Turpinājumā Semjons Antonovs iemeta četrus pēc kārtas un Kaspars Bērziņš divus trīspunktniekus pēc kārtas. Astoņas sekundes pirms beigu sirēnas Antonovs ar soda metieniem panāca 87:88, sekoja Dmitrija Hvostova pārkāpums, ko Andrejs Matejuns pārvērta vienā precīzā metienā no soda līnijas. Tomēr tikt līdz reālai iespējai izvilkt spēli NN netika, jo Rads kļūdījās, sekoja Bērziņa apzināts pārkāpums pret Kūperu, kurš ar vienu precīzu sodiņu pielika punktu spēlei - NN zaudēja ar 87:90.

Kaspars Bērziņš cīņā iesaistījās no rezervistu soliņa, spēlēja 24 minūtes un 24 sekundes, guva 15 punktus (2p. 0/2, 3p. 4/7, s.m. 3/4), izcīnīja piecas atlēkušās bumbas, izprovocēja sešas piezīmes, pārtvēra bumbu, atdeva rezultatīvu piespēli un saņēma piecas personiskās piezīmes.

Rezultatīvākais NN komandā bija jau pieminētais Rads, kuram 24 punkti, astoņas bumbas un četras piespēles, bet bez Bērziņa 15 punktus guva arī Ivans Strebkovs. "Krasny Oktyabr" vienībā 28 punkti un septiņas bumbas Džordanam Hamiltonam, bet lielisks bija arī Dīdžejs Kūpers, kuram 20 punkti, 12 piespēles un astoņas bumbas.

Šī bija "Nizhny Novgorod" otrā neveiksme septiņos mačos, kas dod piekto vietu turnīra tabulā, savukārt "Oktyabr" izcīnīja trešo panākumu septiņās spēlēs un atrodas 10. vietā.

Nākamo maču "Nizhny Novgorod" aizvadīs otrdien Stambulā, Eiropas kausa spēlē tiekoties ar "Galatasaray", bet pēc tam VTB līgas mačā viesos jātiekas ar Krasnodaras "Lokomotiv Kuban".

  -4 [+] [-]

, 2015-11-07 20:03, pirms 9 gadiem
ar haļavam tālu netiksi, cik tad varēja veikties NN un bagijam, protams ,ka iegriež ,ka labi speletaji no rotacijas lauka - grigorjevs, mainors...bet laikam jau karma...