Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

"Penguins" gūst sesto uzvaru pēc kārtas, "Blues" - septīto

Rolands Eliņš

"Penguins" gūst sesto uzvaru pēc kārtas, "Blues" - septīto
Džeidens Švarcs un Vladimirs Tarasenko
Foto: AP/Scanpix

Šonakt Nacionālajā hokeja līgā aizvadītas desmit spēles, un savu sesto uzvaru pēc kārtas guva Pitsburgas "Penguins", kura ar 4:3 pēcspēles metienos pieveica Vinipegas "Jets", savukārt Sentluisas "Blues" savā rēķinā ierakstījusi septīto panākumu pēc kārtas, par spīti tam, ka "Devils" pēdējās četrās minūtēs guva trīs vārtus (4:3).

Pitsburgas "Penguins" izbraukuma mačā Vinipegā pirmā nokļuva iedzinējos, taču līdz otrā perioda izskaņai ar Simona Desprē, Brendona Satera un Stīva Daunija vārtu guvumu palīdzību jau bija pārņema vadība ar rezultātu 3:1. "Jets" vienus vārtus gan pamanījās atspēlēt vēl otrajā periodā, bet pēc tam izlīdzinājumu panāca Evanders Keins, gūstot savus pirmos vārtus sezonā.

Neviens no sešiem vārtiem netika gūts, spēlējot vairākumā, kas ir nedaudz pārsteidzoši, ņemot vērā, ka "Penguins" un "Jets" kopā paspēja nopelnīt 102 soda minūtes. "Jets" neizdevās izmantot vairākumu arī papildlaikā, bet pēcspēles metienos Pitsburgas uzvaru nodrošināja Jevgeņija Malkina un Sidnija Krosbija precīzie mēģinājumi. Par spēles pirmo zvaigzni gan tika atzīts Saters, kuram trīs rezultativitātes punkti (1+2). Pitsburgai šī ir sestā uzvara pēc kārtas un ar 19 punktiem 12 spēlēs tā dala otro vietu līgā.

"Oilers" nebija tālu no nelielas sensācijas Bostonā, kur 42. minūtē Marks Arkobello izvirzīja to vadībā ar 2:1, un šāds rezultāts saglabājās līdz pat 52. minūtei. Tad beidzot ieskrējās "Bruins" uzbrucēji un ripas Bena Skrivensa vārto sabira cita pēc citas, un gala rezultātā jau 5:2 Bostonas labā. Ar trim punktiem izcēlās aizsargs Dagijs Hamiltons.

Savukārt Denverā vēl viena nelaime piemeklējusi Toronto "Maple Leafs". Jau vēstījām, ka 20 spēļu diskvalifikāciju par aizliegtu vielu lietošanu saņēmis Toronto spēlētājs Kārters Eštons, bet šodienas spēli tikai ar ārstu palīdzību spēja pamest cits uzbrucējs Daniels Viniks. Pēc "Avalanche" aizsarga spēka paņēmiena uz zilās līnijas Viniks neveiksmīgi piezemējās uz ledus un smagi atsita galvu, paliekot nekustīgi guļam uz ledus. Medicīniskais personāls 29 gadus veco kanādieti no laukuma aizgādāja ar nestuvju palīdzību. Komandas ģērtuvēs Viniks gan nedaudz atguvies un pat spējis pastaigāt, līdz ar to treneris Rendijs Kārlails varēja apgalvot, ka ar viņu viss būs kārtībā.

Toronto cieta zaudējumu arī spēlē, piekāpjoties pēcspēles metienos, turklāt izlīdzinājumu pamatlaikā panāca tikai 76 sekundes pirms tā beigām. Savukārt Sentluisas "Blues" guvusi savu septīto panākumu pēc kārtas, ar 4:3 apspēlējot "Devils". Ar skaistu vārtu guvumu izcēlās jaunais krievu uzbrucējs Vladimirs Tarasenko, kuram šosezon 13 spēlēs jau 16 punkti (9+7), bet "Blues" vēl līdz 55. minūtei atradās vadībā ar 3:0. Mierīgo spēles galotni gan patraucēja "Devils" trīs vārtu uzlidojums, taču uzvara tomēr tika nosargāta (4:3).

NHL spēles, 7. novembris

KomandasRez.KomandasRez.
Bruins-Oilers5:2Flyers-Panthers4:1
Senators-Wild3:0Lightning-Flames5:2
Blues-Devils4:3Jets-Penguins3:4 PM
Stars-Predators2:3Avalanche-Maple Leafs4:3 PM
Kings-Islanders1:2 PMSharks-Canucks2:3

Izmantotie resursi:
NHL.com - The National Hockey League

     [+] [-]

, 2014-11-07 09:30, pirms 10 gadiem
Tarasenko brada NHL aizsardzibu.

New Jersey Devils at St. Louis Blues - 11/06/2014

     [+] [-]

, 2014-11-07 10:24, pirms 10 gadiem
Cool Pens turpina priecēt!!

  +1 [+] [-]

, 2014-11-07 12:08, pirms 10 gadiem
Tarasenko tamoborē visus arā, ne pa jokam, spēli no spēles.

     [+] [-]

, 2014-11-07 12:32, pirms 10 gadiem
Voraacheks peec punktiem panaacis liigas rezultatiivaako hokejistu Krosbiju.

  +1 [+] [-]

, 2014-11-07 15:34, pirms 10 gadiem
Tarasenko vārti bija augstākā pilotāža.