Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

Autors: Dāvis Dedumets

Ulbrokas un Kocēnu komandas dalīs punktus Ulbrokā

Ulbrokas un Kocēnu komandas dalīs punktus Ulbrokā
Kevins Šmits punktus nopelnījis jau 16 Elvi līgas spēlēs pēc kārtas, foto: Māris Greidāns (FS Masters)

Elvi vīriešu florbola virslīgā šovakar ieplānotas trīs spēles, no kurām saistošākā varētu būt cīņa Ulbrokā starp vietējo “FS Masters/Ulbroka” un “Rubene”. Spēle gan sākotnēji bija paredzēta “Rubenes” mājvietā.

“FBK Valmiera/Betsafe” – “Bauska” (pulksten 17:00 Valmieras OC un Sportacentrs.com)

Pērnās sezonas finālisti valmierieši spēlē kā pa celmiem, četrās spēlēs iekrājot vien trīs punktus, kas turnīra tabulā dod vien devīto vietu. Zaudējuši pirmās divas spēles viesos, komanda savās mājās trešajā periodā salauza “Lekringu”, bet nedēļu vēlāk no Ķekavas spēja atvest tikai vienus gūtus vārtus un 1:6 zaudējumu. Komandas rezultatīvākais spēlētājs ar 6 (3+3) punktiem ir kapteinis Mārtiņš Broks, kamēr Matīss Salmiņš ticis pie 4 (2+2) punktiem, no kuriem trīs gan bija jau pirmajā spēlē. Jau divus mačus izlaidis Gvido Lauga, bet Pāvels Semjonovs spēlējis tieši pēdējos divos mačos, tiekot pie vienas rezultatīvas piespēles. Broks pie rezultativitātes punktiem ticis septiņās spēlēs pēc kārtas.

Baušķenieki pamanījās pārsteigt “Irlavu”, tiekot pie 5:4 uzvaras papildlaikā konkurentu laukumā, taču nākamajā mačā savās mājās ar 8:13 kapitulēja čempioniem. Līdz mača 23. minūtei “Bauskai” nebija nekādu variantu (1:7), taču tad izmantoja viesu atslābināšanos, kas trešā perioda ievadā deva jau cerīgo 7:9. Par lielāku intrigu gan Lielvārdes komanda neļāva parūpēties. Pret čempioniem trīs vārtus iemeta Kristiāns Čakāns, bet kapteinim Evertam Janušauskim viens vārtu guvums un trīs piespēles. Tieši viņš ar 8 (4+4) punktiem pašlaik ir komandas rezultatīvākais spēlētājs. Ralfs Akmentiņš iekrājis 7 (2+5), bet Pēterim Zeltiņam trijās spēlēs savu kontu izdevies papildināt ar 5 (3+2) punktiem. Jāpiezīmē, ka jaunais Akmentiņš punktus nopelnījis piecos mačos pēc kārtas, kas ir viņa individuāli augstvērtīgākais sasniegums.

Spēles sākums šovakar pulksten 17:00 Valmieras Olimpiskajā centrā un to tiešraidē būs iespējams vērot portālā Sportacentrs.com. Maču apkalpos tiesnešu pāris Normunds Zēmelis un Aivars Māliņš.

“Talsu NSS/Krauzers” – “FBK SĀC” (pulksten 18:00 Talsu VĢ un Solidsport.com)

Ja ne lielisks, tad labs sezonas sākums padevies Talsu florbolistiem, kas tikuši galā ar Valmieras un Cēsu komandām, kā arī minimāli piekāpušies “Rubenei”. Tabulā tas viņiem ar sešiem punktiem pašlaik dod piekto vietu. Pašlaik patīkamākais pārsteigums ir virslīgas debitants Linards Putniņš, kurš katrā no trijām aizvadītajām spēlēm atzīmējies ar divām rezultatīvām piespēlēm. Tas viņam pašlaik ar 6 (0+6) punktiem ļauj būt komandas rezultatīvākajam florbolistam. Jānis Ragovskis savā pirmajā sezonā pēc atgriešanās no Somijas pašlaik iekrājis 4 (3+1) punktus, kamēr Andrejs Šķerbergs pēc sezonas Ulbrokā pašlaik iespējis 4 (1+3) punktus. Komandas pēdējā spēlē Cēsīs pirmo reizi sezonā laukumā devās Valters Kalnietis, uzreiz izceļoties ar hat-trick.

Tikmēr kurzemnieku šodienas pretinieki FBK SĀC sezonas sākumu gan var dēvēt par teju izcilu, jo trijās spēlēs iekrātie 8 punkti dod trešo vietu tabulā. Komanda spējusi uzvarēt ne vien savus ierastos principiālos pretiniekus “Bausku” un “RTU/Rockets”, bet pirmo reizi vēsturē mājās pieveikta arī “Rubene”. Bez pārsteigumiem komandas rezultatīvākais spēlētājs ir Alvis Dāle, kuram 7 (6+1) punkti. Kristers Orlovs ticis pie 5 (3+2) punktiem, bet uzvaras vārtu autors iepriekšējā mačā kapteinis Dēvids Osītis sakrājis 5 (2+3) punktus. Pārliecinoši vārtos darbojies arī Dānijas virslīgas pieredzi izbaudījušais Emīls Zīverts, pārliecinoši ieņemot komandas pirmā vārtsarga lomu.

Spēles sākums šovakar pulksten 18:00 Talsu Valsts ģimnāzijā un to tiešraidē būs iespējams vērot FK “Talsi” Solidsport kanālā. Maču apkalpos tiesnešu pāris Mārtiņš Gross un Imants Vīnkalns.

“FS Masters/Ulbroka” – “Rubene” (pulksten 19:00 Ulbrokā un Solidsport.com)

Spēle sākotnēji bija paredzēta Kocēnu sporta namā, taču tur aizkavējušies grīdas nomaiņas darbi, kā rezultātā komandas vienojušās par pirmā apļa spēles pārcelšanu uz Ulbroku, otrajā aplī tiekoties Kocēnos. Ulbrokas vienība pašlaik ir labākā komanda čempionātā tiekot pie trim uzvarām, no kurām divas uzskatāmas par graujošām. No otras puses, divas no šīm uzvarām ir pret komandām, kas ilgstoši nav spēlējušas izslēgšanas turnīrā, līdz ar to šīvakara spēle varētu sniegt objektīvāku vērtējumu par Anda Pīlupa vadītās komandas varēšanu. Rolands Kovaļevskis trijos mačos iekrājis jau 13 (12+1) punktus. Pārāk daudz no viņa neatpaliek arī iepriekšējo sezonu līderi Toms Bitmanis (1+7) un Matīss Kristians Morozovs (0+7). Lēnām punktus savā individuālajā krātuvē ber arī Kevins Šmits (4+1), kurš tādējādi jau 16 Elvi florbola līgas spēles pēc kārtas nav atstājis bez kaut viena rezultativitātes punkta.

“Rubenes” komanda sezonu sāka ar divām uzvarām tikpat spēlēs un favorītu statusā devās uz Ādažiem, no kurienes gan izdevās pārvest tikai punktu par zaudējumu papildlaikā. Līdz ar to tabulā ar septiņiem punktiem Kocēnu klubs pašlaik noslēdz labāko kvartetu. Lielisku sniegumu demonstrējis komandas jaunais kapteinis Jēkabs Keišs, kuram jau 8 (3+5) punkti. Matīss Celms iekrājis 6 (5+1) punktus, bet Ingars Matisons, kurš piedalījās vien pēdējā mačā Ādažos, ar četriem vārtu guvumiem jau ir komandas trešais rezultatīvākais florbolists. Ieskaitot iepriekšējās sezonas pēdējos mačus, Matisons pie punktiem ticis jau sešās spēlēs pēc kārtas.

Spēles sākums šovakar pulksten 19:00 Ulbrokas sporta namā un to tiešraidē būs iespējams vērot FS Masters Solidsport kanālā. Cīņu apkalpos tiesnešu duets Vitālijs Ksenzovs un Pēteris Freimanis.


Liepājas FK "Kurši" šosezon ne tikai kļuva par 1. līgas čempioni, bet arī izcīnīja tiesības spēlēt ELVI līgā vīriešiem. Foto: Ritvars Raits, floorball.lv
2

"Kurši" uzvar "Bausku" bullīšos un spēlēs ELVI līgā

Ar Liepājas FK "Kurši" panākumu pēcspēles metienos (4:3) noslēdzās izslēgšanas spēļu sērija pret "Bausku" par tiesībām nākamajā sezonā spēlēt ELVI florbola līgā vīriešiem. Sērijā ar 2:0 pārāki izrādījās liepājnieku 1. līgas komanda, kas nu atgriezīsies augstākajā sabiedrībā, bet baušķeniekiem, kas Virslīgā bija kopš tās pirmsākumiem, nu jādodas uz vīriešu 1. līgu.
Liepājas FK "Kurši". Foto: Ritvars Raits, floorball.lv
3

Liepājas FK "Kurši" sper soli ELVI līgas virzienā

Šovakar Liepājas Olimpiskajā centrā startēja pārspēļu sērija par tiesībām nākamajā sezonā spēlēt ELVI florbola līgā vīriešiem starp 1. līgas čempioni FK "Kurši" un Virslīgas desmito spēcīgāko komandu "Bauska". Sērijā līdz vienas komandas divām uzvarām vadībā ar 1:0 izvirzījās liepājnieki, kas savā laukumā baušķeniekus pieveica ar 5:3. Divus vārtus uzvarētāju labā guva Patriks Bliska.
"Masters"/"Ulbroka" florbolisti. Foto: LFS
9

"Masters"/"Ulbroka" florbolisti trešo reizi kļūst par Latvijas čempioniem

LETA. "Masters"/"Ulbroka" florbolisti sestdien Rīgā kļuva par "Elvi Florbola līgas" vīriešu turnīra uzvarētājiem. "Masters"/"Ulbroka" finālā ar 6:2 (2:1, 1:1, 3:0) pieveica Talsu NSS/"Krauzers", trešo reizi izcīnot čempionu titulu. Finālspēli "Arēnā Rīga" vēroja 4517 skatītāju.