Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Jagodinskis: "Viņi nepiedāvāja kosmisku spēli, nebija sarežģītu izspēļu"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Jagodinskis: "Viņi nepiedāvāja kosmisku spēli, nebija sarežģītu izspēļu"
Vitālijs Jagodinskis un Pāvels Šteinbors. Foto: EPA/Scanpix

Stambulas "Bašakšehir" futbolisti ceturtdien UEFA Konferences līgas mača otrajā puslaikā piedāvāja tik ātru spēli, ka aizsardzībā spēlējošajai RFS komandai nebija laika nobīties, sarunā ar aģentūru LETA atzina rīdzinieku aizsargs Vitālijs Jagodinskis.

"Viņi nepiedāvāja kosmisku spēli, nebija sarežģītu izspēļu. Protams, ka bija grūti, nācās paskraidīt un pacīnīties, bet tāds ir futbols - ja nestrādāsi un necīnīsies, nebūs arī rezultāta," uzsvēra Jagodinskis. Vienā epizodē arī pašam Jagodinskim vajadzēja nospēlēt aukstasinīgi pie vārtu līnijas, neļaujot bumbai nonākt mērķī.

"Zināju, ka aiz muguras ir Paša [Pāvels Šteinbors], blakus Žiga [Lipuščeks] un [Alfusejns] Džata, tāpēc biju mierīgs. Tur viss tik ātri notika, ka nebija pat laika nobīties, tāpēc spēlēju vienkārši un situ bumbu autā," atcerējās Jagodinskis.

Arī šajā Konferences līgas mačā RFS aizsardzības centru cementēja trīs futbolisti. Šoreiz sākumsastāvā bija Jagodinskis, Lipuščeks un Džata, kurš traumas dēļ nespēlēja aptuveni vienu mēnesi.

"Ar komunikāciju ir viss kārtībā, jo ir bijušas spēles, kad esam trīs aizsargi centrā, gan Latvijas čempionātā, gan arī pirmssezonas nometnē. Nedomāju, ka tā ir problēma. Kad Džata pēc traumas atgriezīsies spēļu ritmā, tad viss būs pilnīgā kārtībā," par savstarpējo komunikāciju pēdējā līnijā stāstīja Jagodinskis.

Aizsargs arī atzīmēja, ka gūst gandarījumu no Konferences līgas mačiem, kas piedāvā pavisam citādāku spēles līmeni, nekā Latvijas futbola virslīgā.

"Es izeju laukumā, daru savu darbu un baudu spēli, neskatoties uz to, kas ir pretiniekos. Izejot laukumā ar domu, ka zaudēsim, var jau pirmajā puslaikā dabūt 0:3. Pretinieki ir tādi paši cilvēki, protams, tikai meistarīgāki, taču sakārtotība var dot virsroku," pauda Jagodinskis.

A apakšgrupā pēc trīs spēlēm Turcijas klubam ir septiņi punkti, Itālijas komandai ir četri punkti, Skotijas vienībai - trīs punkti, un Latvijas komandai - divi punkti.

Pēc šī mača RFS 13. un 27. oktobrī viesosies Stambulā un Edinburgā, bet grupu turnīra pēdējā spēlē Rīgā 3. novembrī aizvadīs dueli ar "Fiorentina" futbolistiem.