Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Liepājā cīņa par pirmo uzvaru, "Ventspils" pārbaudīs "Jūrmalas" spēku

Emils Ozerinskis

Liepājā cīņa par pirmo uzvaru, "Ventspils" pārbaudīs "Jūrmalas" spēku
Haralds Kārlis jūrmalnieku pirmajā cīņā izcēlās ar 18 punktiem
Foto: Lāsma Irša

"Olybet" Latvijas Basketbola līgā 7. oktobrī norisināsies divas spēles Kurzemes pilsētās. Pulksten 16:00 "Betsafe/Liepāja" un "Valmiera/Ordo" centīsies izcīnīt savu šīs sezonas pirmo uzvaru, savukārt stundu vēlāk divu vēl nezaudējušu komandu duelī spēkiem mērosies BK "Ventspils" un BK "Jūrmala".

16:00 Betsafe/Liepāja - Valmiera/Ordo
Liepājas Olimpiskajā centrā kāda no šīs spēles dalībniecēm turnīra tabulā varēs ierakstīt savu šīs sezonas pirmo panākumu. Līdz šim vienīgajā spēlē "Betsafe/Liepāja" basketbolisti piedzīvoja visai paredzamu zaudējumu pret valsts čempioni Rīgas VEF (56:84). Liepājnieku rindās ārējā līnijā līdera lomu uzņēmās Toms Leimanis, bet zem groza visai produktīvs bija amerikānis Kails Bendžamins. No ļoti jauniem Latvijas basketbolistiem nokomplektētā "Betsafe/Liepāja" caurumus sastāvā šajā nedēļā cenšas lāpīt ar viesspēlētājiem. Pirms cīņas ar rīdziniekiem komandā ieradās Šons Hils, bet jau šodien komandas rindās būs vēl viens amerikāņu leģionārs Kenets Brauns. Agra Galvanovska vienība pirmajā spēlē savā laukumā vēlēsies savus līdzjutējus iepriecināt ar panākumu.

Kristapam Valteram debija galvenā trenera amatā nav no vieglākajām. Komandas līderi vienībai pievienojās visai vēlu sagatavošanās posma gaitā un aizvadīto pārbaužu spēļu skaits nav bijis pietiekams, lai "Valmiera/Ordo" gados jaunie basketbolisti ātri varētu adaptēties Latvijas Basketbola līgas augstākās divīzijas līmenim. Spēles zīmējumā galvenie uzbrukuma veidotāji ir Edmunds Elksnis un Jānis Kaufmanis, kuri groza apakšā ar piespēlēm apgādā Viktoru Iļjinu. Līdz šim "Valmiera/Ordo" piedzīvojusi trīs zaudējumus, pēdējā mačā izbraukumā ar 57:75 atzīstot "Ogres" pārspēku.

17:00 Ventspils - Jūrmala
Roberts Štelmahers BK "Ventspils" galvenā trenera amatā atgriezies ar trīs pārliecinošām uzvarām Latvijas čempionāta sezonas sākumā. Kalendārs kurzemniekiem nebija no sarežģītākajiem, tāpēc ieskriešanās sezonas sākumā izdevusies bez klupieniem. Šīsdienas spēle varētu būt jau nedaudz nopietnāks pārbaudījums, ņemot vērā ka pretinieku sastāvs nokomplektēts no LBL līmenim pietiekami kvalitatīviem spēlētājiem. Tomēr zemapziņā ventspilnieki, iespējams, jau ir domās par nākamajā nedēļā gaidāmo cīņu ar Čempionu līgas pērnās sezonas uzvarētāju "Tenerifi". Pilsētā ar rītdienu sezonas ievadā produktīvākais komandas spēlētājs bijis Aigars Šķēle, kā arī labu pienesumu gūtajos punktos devuši Ingus Jakovičs un Rolands Zaķis.

"Jūrmalas" komandas dalība šīs sezonas LBL čempionātā vēl neilgi pirms turnīra sākuma bija uz lielas jautājuma zīmes. Tomēr pastāvēt beidzot "Barons kvartāls" vienībai, jūrmalnieki tika pie viena no Latvijas daudzsološākajiem jaunajiem treneriem Mārtiņa Gulbja. Komandas sastāvu izdevies nokomplektēt no laba līmeņa vietējiem spēlētājiem, kur pat bez izieta pirmssezonas sagatavošanās posma čempionātu uzsāka ar pārliecinošu panākumu Jēkabpilī - 72:49. "Jūrmalas" sastāvā produktīvi bija iepriekšējās divās sezonās kopā spēlējušie Haralds Kārlis un Ervīns Jonāts, kā arī no Pasaules Universiādes ar bronzas medaļu pārbraukušais Kristaps Pļavnieks.

Spēles tiešraidi piedāvās "Best4Sport TV".

"OlyBet" LBL turnīra tabula

VKomandaUZ%
1.Ventspils30100%
2.Ogre30100%
3.Jūrmala10100%
4.VEF Rīga1150%
5.LU1150%
6.Betsafe/Liepāja010%
7.Valka/Valga010%
8.Valmiera/Ordo030%
9.Jēkabpils020%

Izmantotie resursi:
Latvijas Basketbola savienība

  -1 [+] [-]

, 2017-10-07 14:14, pirms 7 gadiem
un ATKAL neviena spele online

  +3 [+] [-]

, 2017-10-07 14:17, pirms 7 gadiem
Gan jau ka Kurzemes klubi uzvarēs, vismaz es tā ceru, bet skaidrs, ka spēles solās būt saspringtas līdz spēles beigām!