Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Riherts: "Šodien varējām uzvarēt"

Arkādijs Birjuks
Arkādijs Birjuks

6. augustā Latvijas futbola Virslīgas 17. kārtas ietvaros FS "Metta / Latvijas Universitāte" nospēlēja neizšķirti ar citu galvaspilsētas komandu "Riga" FC. Piedāvājam abu komandu galveno treneru komentārus pēc spēles.

Andris Riherts, "Metta / LU" galvenais treneris: "Varu piekrist, ka spēle bija līdzīga. Jā, bumbas kontroles ziņā otrā puslaika sākumā "Riga" bija pārsvars. Kopumā abas komandas bija viena otru cienīgas. Asāki momenti bija mums, bet bumbas kontrole un spiediens labāks bija pretiniekiem."

Dmitrijs Homuha, "Riga" galvenais treneris: "Manuprāt, šodien bija līdzvērtīga spēle. Rezultāts likumsakarīgi atspoguļo spēku samērus šodien. Spēle bija līdzīga un rezultāts ir taisnīgs."

Var teikt, ka šo spēli bija jāuzvar?
Riherts: "Bija jāuzvar arī spēle pret "Daugavpili", kur piecās minūtēm mums bija pieci momenti. Šeit arī bija labs moments Dāvim Indrānam, kuram laikam neveiksmīgākā spēle šosezon, izņemot spēli pret "Liepāju", kur viņš dabūja sarkano kartīti. Divus mūsu sitienus Indrāns nobloķēja, divreiz neizpildīja sitienu... Aktivitāte un iniciatīva viņam ir laba, taču izšķirošajos brīžos kaut kas pietrūkts. Cerams, ka nākamajā spēlē būs labāk."

Atkal nospēlējāt neizšķirti... Vai ir jau bijusi saruna ar vadību par komandas mērķiem un attīstību?
Homuha: "Saruna pagaidām vēl nav notikusi. Piekritīšu, ka esam zaudējuši daudz punktus, kas liegs mums cīnīties par sākotnējo mērķi (cīņa par vietu četriniekā - aut.). Turpināsim strādāt jau ar skatienu uz nākamo sezonu."

Šodien laukumā kopumā atradās septiņi leģionāri, diviem izejot uz maiņu. Varat pakomentēt, kā izdodas tikt galā ar leģionāru limitu?
Homuha: "Mēs strādājam tādos apstākļos kādi ir. Protams, leģionāru limits traucē. Ir jāizvēlas un jāliek ne tos spēcīgākos spēlētājus ar Latvijas pasi. Tomēr visi pārējiem klubi arī sadzīvo ar šādiem apstākļiem."

Roberts Gudēns nevarēja piedalīties spēlē savainojuma dēļ?
Riherts: "Gudēns ir savainots. Bija rezervē, taču normāli trenējies viņš nav. Bija lauzts deguns un savilkti muskuļi. Dublieru spēlē pret "RFS" nācās izmantot nullto maiņu... Nav viņš gatavs spēlēt uz 100 procentiem. Vajadzības gadījumā iznāktu uz īsu brīdi."

Kā komentēsi japāņu leģionāra sniegumu?
Riherts: "Viņš man patika jau dublieros. To spēli viņš "nokārtoja", atdodot piespēli partnerim un pašam gūstot vārtus. Šodien arī viņš labi izgāja. Sākām spēlēt nedaudz augstāk ar viņa iziešanu uz laukuma."

Ko vari pateikt arī par pārējiem japāņiem? Ne tikai par viņu spēles kvalitātēm, bet arī par to iekļaušanos kolektīvā?
Riherts: "Kolektīvs mums ir diezgan draudzīgs, visus uzņemam ar plašu sirdi. Problēmas ir komunikācijā ar viņiem. Angļu valoda viņiem ir tāda, kā man japāņu. Uz laukuma viss jau ir vienkāršāk, jo tur bumba palīdz komunicēt. Ar spēles izpratni viņiem viss ir kārtībā."

Vai var sagaidīt no jums vēl kādas pārejas, zinot to, ka var vēl piesaistīt brīvos aģentus?
Homuha: "Ja būs tāda iespēja, tad turpināsim meklēt izpildītājus. Tas nav vienkāršs uzdevums, jo transfēru logs daudz kur ir ciets. Ja nebūs iespējas parakstīt labu spēlētāju, turpināsim strādāt ar pašreizējo sastāvu."

Andri, vai arī jūs meklējat iespēju paplašināt rezervistu soliņu?
Riherts: "Pāris beņķīšus varam pielikt klāt. Skaidrs, ka skatīsimies variantus iespēju robežās. Būsim godīgi, visticamāk, nekas tāds nenotiks. Augustā mums būs daudz spēļu un informācijas, kuru būs jāanalizē. Tagad koncentrēsimies šim aspektam. Varu paslavēt spēlētāju attieksmi un profesionalitāti, kura, cerams, nākotnē dos rezultātus."

Kas ar Sergeju Kožanu?
Homuha: "Ļoti nopietns savainojums - krustenisko saišu plīsums..."

  +1 [+] [-]

, 2016-08-07 22:43, pirms 8 gadiem
PASKATOTIES UZ RIHERTA ACIM IZSKATAS KA VIŅŠ NORMALI KOŽ PEC ZAUDĒJUMIEM

     [+] [-]

, 2016-08-08 22:03, pirms 8 gadiem
Šodien varējām uzvarēt,pagājušajā spēlē arī varēja vinnēt.Mēs visas spēles varēja vinnēt.Lūk tikai spēlēt nemākam