Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Felisiu: ''Latvija ir favorīte – tā dēļ, ko paveica PK un ko darījusi ilgstoši''

Kristiāns Dilāns
Kristiāns Dilāns

Felisiu: ''Latvija ir favorīte – tā dēļ, ko paveica PK un ko darījusi ilgstoši''
Krištianu Felisiu. Foto: FIBA

Pirms gaidāmās Latvijas un Brazīlijas izlašu izšķirošās spēles Parīzes olimpisko spēļu kvalifikācijas ietvaros portāls ''Sportacentrs.com'' uzrunāja Brazīlijas valstsvienības centru Krištianu Felisiu, kurš izteicās, ka Latvija esot favorīte.

''Jūtamies diezgan labi. Esam šim gājuši cauri iepriekš. Visi spēlē līgās, kur dažkārt jāaizvada divas spēles īsā laikā. Izdarījām visu, kas jāizdara, lai būtu gatavi mačam. Zinām, kā Latvija spēlē no pagājušā gada Pasaules kausa. Zinu, ka komanda ir nedaudz citādāka, bet tā nav pavisam cita komanda – viena spēlētāja iztrūkums viņu spēli nedaudz pamainījis. Viņi spēlē mājās. Manuprāt, viņi ir favorīti – tā dēļ, ko viņi paveica pagājušajā gadā Pasaules kausā un ko ilgstoši darījuši, taču esam gatavi. Zinām, kas jāizdara, lai izcīnītu uzvaru,'' par gaidāmo maču sacīja Brazīlijas izlases centrs Krištianu Felisiu.

Brazīlija pirms nepilna gada Latvijai zaudēja ar 84:104. Kas brazīliešiem šodien jādara citādāk? ''Mums jāsāk spēle labāk. Visa turnīra garumā redzams, ka sākam mačus lēni. Spēles laikā uzlabojam savu sniegumu. Pret komandu kā Latvija, kas spēlē vienādā līmenī visas spēles garumā, mums jābūt gataviem spēlēt visas 40 minūtes un jāpielīdzina viņu enerģijas līmenis. Visa arēna viņus atbalstīs. No Brazīlijas būsim tikai mēs un daži līdzjutēji. Esam šeit, lai cīnītos un, cerams, tiktu pie uzvaras un dotos uz olimpiskajām spēlēm,'' sacīja Brazīlijas izlases centrs.

Pirms gada komandas Pasaules kausā tikās īsi pirms klubu sezonas, bet šajā turnīrā valstsvienības startē neilgi pēc klubu sezonas beigām. ''Tas maina daudz ko. Daži no mūsu spēlētājiem savās līgās spēlēja finālsērijās. Tev ir maksimums divas, trīs nedēļas līdz izlases treniņnometnei. Tas pamaina gatavošanās dinamiku – ierodies izlasē pēc garas sezonas. Brīžos, kad šķiet, ka vari uzelpot, ir jāspēlē un jātrenējas atkal. Tik lielos turnīros ar augstām likmēm mainās tavs domāšanas veids. Tu vieglāk gūsti pārliecību, jo esi ieradies izlasē pēc sezonas klubā,'' sacīja Brazīlijas valstsvienības centrs.

''Viņi ļoti labi kustina bumbu. Latvija vienmēr cenšas atrast brīvo spēlētāju. Tā ir viena lieta, ko viņi konstanti dara visas spēles garumā. Mums jākoncentrējas uz brīvo metienu nepieļaušanu. Divi, trīs brīvi metieni svarīgos brīžos var daudz ko mainīt. Ir jāpielīdzina viņu enerģija. Gan mēs, gan viņi zinām spēles nozīmi. Latvija spēlēs mājās – tas ir atslēgas faktors,'' Felisiu ieskicēja Latvijas spēcīgās puses.

''Pagājušais gads bija citādāks, jo Pasaules kausā piedalījos pēc traumas. Nespēlēju basketbolu astoņus, deviņus mēnešus pirms tā. Treneris izlēma mani vest uz Pasaules kausu pieredzes dēļ un tā, ko varu dot komandai ar savu klātbūtni. Jūtu, ka šogad pēc sezonas, kurā atkal spēlēju un biju veselāks, varu vairāk dot komandai, nevis tikai sēdēt uz soliņa, runāt un palīdzēt nespēlējot. Tā ir lielākā izmaiņa,'' par savu lomu komandā, salīdzinot Pasaules kausu un olimpisko kvalifikāciju, sacīja Felisiu, kurš karjeras laikā aizvadījis 252 spēles Nacionālajā basketbola asociācijā.

Latvijas un Brazīlijas cīņa ''Arēnā Rīga'' par olimpisko ceļazīmi startēs šovakar pulksten 19.00. Spēles tiešraide kanālā TV6.

  -2 [+] [-]

, 2024-07-07 15:10, pirms 2 mēnešiem
Bla,bla,bla...

     [+] [-]

, 2024-07-07 15:46, pirms 2 mēnešiem
Kuram šovakar būs FELICIDAD ?