Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

"Blue Jackets" vadība: "Mēs visi joprojām esam šokā"

Rolands Eliņš

"Blue Jackets" vadība: "Mēs visi joprojām esam šokā"
Pie Kolumbusas halles durvīm. Foto: AP/Scanpix

NHL kluba Kolumbusas "Blue Jackets" vadība - prezidents Džons Deividsons un ģenerālmenedžeris Jarmo Kekeleinens - šodien tikās ar medijiem Latvijas vārtsarga Matīsa Kivlenieka traģiskās bojāejas sakarā. Kluba vadība publiski izteica līdzjūtību Matīsa tuviniekiem, taču norādīja, ka nekādas sīkākas detaļas par Kivlenieka nāves apstākļiem neapspriedīs, jo tos šobrīd pēta policija.

"Blue Jackets" vadība preses konferenci pieteica dienas laikā un jau pašā sākumā skaidri novilka robežu, proti, netiks sniegtas atbildes uz specifiskiem jautājumiem par traģiskās dienas notikumiem, jo to sakarā notiek izmeklēšana. Uz jautājumu, vai policija varētu virzīt krimināllietu, Džons Deividsons atbildēja, ka arī šo atbildi atstāj policijas ziņā.

Traģiskais negadījums notika pie "Blue Jackets" vārtsargu trenera Menija Legasa. Tika svinēta viņa meitas kāzas, kas sakrita ar ASV neatkarības deklarācijas dienu. Kluba vadība apstiprināja, ka šo pasākumu no komandas spēlētājiem apmeklēja tikai Kivlenieks un Elvis Merzļikins.

"Tā ir neaprakstāma traģēdija," sacīja Deividsons. "Mēs visi joprojām esam šokā. Kopā ar savu sievu un meitām un visu "Blue Jackets" organizāciju piedāvāju vissirsnīgāko līdzjūtību Matīsa ģimenei, it īpaši viņa mātei."

Kluba vadītāji publiski atzīmēja "Blue Jackets" jaunā galvenā trenera Breda Larsena rīcību, uzreiz pēc ziņu saņemšanas dodoties pie vārtsargu trenera. Larsens pie Legasa pavadījis iepriekšējās dienas un centies sniegt mierinājumu gan Legasa ģimenei, gan Merzļikina ģimenei. "Blue Jackets" arī solīja, ka piedāvās speciālistu palīdzību jebkuram komandas pārstāvim, kurš pēc notikušā tādu vēlēsies saņemt.

Kekeleinens atzīmēja, ka klubs bija uzskatījis Kivlenieku par NHL līmeņa vārtsargu, kurš līgā varētu spēlēt uz pilnu slodzi: "Mēs uzskatījām, ka viņš ir liela daļa no mūsu nākotnes. Viņam bija patiešām gaiša nākotne."

Savukārt Deividsons izcēla Kivlenieka spēli iepriekšējā sezonā viesos pret Ņujorkas "Rangers": "Mēs toreiz zaudējām, bet man bija prieks par jauno puisi mūsu vārtos. Viņš tika galā ar "Madison Square Garden" arēnas testu. Tā ir lieta, kas viņa CV paliks uz visiem laikiem."

Izmantotie resursi:
https://eu.dispatch.com/story/sport...