Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Teksta tiešraide: Gulbis - Zverevs 7:6(2), 4:6, 5:7, 6:3, 6:0

Krišs Upenieks

Teksta tiešraide: Gulbis - Zverevs 7:6(2), 4:6, 5:7, 6:3, 6:0
Ernests Gulbis
Foto: PA Wire / Scanpix

Latvijas labākais tenisists Ernests Gulbis (ATP 138.) šovakar aizvada Vimbldonas 3. kārtas spēli pret pasaules ranga trešo numuru Vācijas tenisistu Aleksandru Zverevu.

6:0 Zverevs vairs nav gatavs cīnīties ar fantastisko Gulbi - latvietis nosvērti pieliek punktu spēlei un iekļūst 4. kārtā!

5:0 BREIKS! Ernests negrasās apstāties, brīžiem Zverevs var tikai noplātīt rokas, latvietis turpina cīnīties par katru bumbu, breikbumbu iegūst ļoti skaistā izspēlē un pēc tam iegūst 5:0 pārsvaru.

4:0 Latvijas tenisists joprojām spēlē ļoti nosvērti, maz kļūdās un nonāk tikai divu uzvarētu geimu attālumā no uzvaras visā spēlē.

3:0 BREIKS! Ernests turpina izklaidēt publiku ar skaistu tenisu un iegūst 30:15 pārsvaru pie Zvereva serves. Gulbis demonstrē, ka ir lieliskā sportiskajā formā, izskrien pakaļ visām bumbiņām un ar lielisku backhand sitienu iegūst divas breikbumbas. Un izmanto jau pirmo - lieliska spēle pie tīkla un 3:0.

2:0 Gulbis trāpa visas četras pirmās serves un stabili panāk 2:0.

1:0 BREIKS! Gulbis nospēlē stabili, sagaida pretinieka kļūdas un lieliskā veidā gūst breika pārsvaru izšķirošajā setā.

Ceturtais sets

6:3 Ernests šoreiz geima attālumā no uzvaras setā nospēlē ļoti pārliecinoši, nedod pretiniekam nevienu punktu un panāk piekto setu.

5:3 Zverevs diezgan līdzīgā geimā notur savu servi. Gulbis par uzvaru setā servēs ar jaunām bumbām.

5:2 Skaļākus aplausus no līdzjutējiem Ernets izpelnījās brīdī, kad pēc dubultkļūdas pie nākamās serves veica eisu (30:15). Labas serves ļāva sasniegt cerēto rezultātu arī turpinājumā.

4:2 BREIKS! Sestajā geimā Ernests nonāca iedzinējos ar 0:30, tad uzvarēja divas izspēles pēc kārtas, bet piektā izspēle bija īsts baudījums visiem tenisa cienītājiem, un Ernests ieguva breikbumbu, kuru gan izmantot neizdevās, jo garā izspēlē tika pieļauta kļūda. Pēc tam izcēlās neliela vārdu apmaiņa starp spēlētājiem, un Zverevs nākamajā izspēlē pieļāva kļūdu. Sekoja vēl viena pretinieka kļūda, un Gulbis ieguva 4:2 pārsvaru.

3:2 Ernests pēc ilgāka pārtraukuma ļoti sekmīgi veic saīsināto sitienu, tiek uzlabots arī pirmās serves procents, tāpēc bez nervozitātes geimu izdodas uzvarēt.

2:2 Zverevam ceturtajā setā pirmā serve precīza 78 procentos gadījumā, šajā geimā arī divi eisi, tādējādi latvietim nav iespēju nobreikot pretinieku.

2:1 Ernests pie savas serves izlaiž 40:15 pārsvaru, Zverevs pat iegūst breikbumbu, bet to Ernests atspēlē ar neatvairāmu servi. Gulbis parāda raksturu un uzvar geimā.

1:1 Zverevam sestā neatvairāmā serve spēlē, Ernests nevienu izspēli neuzvar.

1:0 Ernests, neskatoties uz diezgan vājo pirmās serves procentu, spēj atgūties pēc četriem zaudētiem geimiem.

Trešais sets

5:7 Zverevs iesāk ar dubultkļūdu, kas sniedz cerību stariņu Ernestam. No nepiespiestām kļūdām Ernests netiek vaļā arī šajā geimā, kā rezultātā zaudē arī visu setu.

5:6 BREIKS! Gulbis turpina kļūdīties arī savā serves un nonāk iedzinējos ar 0:30, bet tad uzvar izcilā cīņā pie tīkla (15:30). Pēc tam seko eiss (30:30). Stabili nospēlēt latvietiem neizdodas, un geims diemžēl tiek noslēgts ar dubultkļūdu.

5:5 Pēc neizmantotas iespējas Ernestam vairākas nepiespiestās kļūdas, kā rezultātā setā atkal neizšķirts.

5:4 BREIKS! Zverevam izdodas uzvarēt ļoti garā izspēlē un iegūt 30:0 pārsvaru. Pie 15:30 Ernests labā situācijā iesit tīklā, un Zverevs iegūst divas breikbumbas. Nākamajā izspēlē kļūdas arī Zverevs, Gulbis iegūst arī ''vairāk'', bet setu nenoslēdz. Pretinieks pēc Ernesta sitiena tīklā iegūst vēl vienu breikbumbu. Gulbis atspēlē vēl vienu breikbumbu, bet vēlāk Zverevs uzvar izspēli pie tīkla un atspēlē breiku.

5:3 BREIKS! Gulbis divas reizes izcili trāpa pa līniju un iegūst 30:0 pārsvaru. Pēc tam Ernests divas reizes kļūdās (30:30). Zverevs pieļauj dubultkļūdu, un Ernests beidzot tiek pie breikbumbas. Latvietis nebaidas spēlēt agresīvi un elegantā veidā iegūst breika pārsvaru.

4:3 Šoreiz arī Ernestam problēmas pie savas serves nerodas.

3:3 Pie Zvereva serves Gulbis paliek bez uzvarētām izspēlēm.

3:2 Ernests geimu iesāk ar kārtējo saīsināto sitienu, Zverevs šoreiz līdz bumbiņai tiek, taču pamežģī potīti. Arī nākamajā izspēlē latvietis Aleksandru izaicina pie tīkla, uzvarētājam vēlreiz esot Zverevam. Pēc tam Gulbis kļūdās, un Zverevs iegūst trīs breikbumbas. Trīs lieliskas serves sniedz iespēju latvietim panākt ''vienādi''. Turpinājumā latvietim izdodas uzvarēt geimā.

2:2 Zverevam ļoti pārliecinošs serves geims.

2:1 Pie 15:0 pirmo reizi spēlē paslīd arī Gulbis, bet nākamajā izspēlē latvietis atkal liek Zverevam skriet un punktu iegūst ar saīsināto sitienu (30:15). Pēc tam vācietiem iespējas vairs nerodas.

1:1 Arī Zverevs pie savas serves spēlē droši, Ernestam vairākas kļūdas un atkal līdzsvars setā.

1:0 Ernests trešo setu uzsāk ar uzvarētu 13 sitienu izspēli, pēc tam arī spēlē skaisti un geimu noslēdz ar saīsināto sitienu.

2. sets

4:6 Ernests desmitajā geimā pieļauj četras kļūdas un neglābj arī kārtējais filigrānais saīsinātais sitiens.

4:5 Dubultkļūda un Zverevam pietrūka vairs tikai divi punkti, lai uzvarētu setu, bet Gulbis nākamajā izspēlē atkal izrausta pretinieku - saīsināties, un Zverevs kortā krīt. Pēc tam Ernestam vēl divas labas izspēles.

3:5 Pēc Zvereva dubultkļūdas latvietis tiek līdz 15:15, bet pēc tam pašam nepiespiestā kļūda (15:30). Kļūdās arī Zverevs - 30:30. Divas labas serves pretiniekam ļauj nonākt viena geima attālumā no uzvaras setā.

3:4 Gulbis veic trīs izcilas serves vienā geimā, kā rezultātā Zverevam vienīgā iespēja aizķerties rodas pie 15:30, kad vācietis no labas situācijas netrāpīja laukumā.

2:4 Vairāk par vienu izspēli pie vācieša serves Latvijas tenisists uzvarēt nespēj.

2:3 Ernestam pie 15:0 ļoti skaists backhand sitiens, bet noslēgts geims tiek fantastisku servi, līdz kurai aizsniegties Zverevam nebija nekādu variantu.

1:3 Zverevam pirmā dubultkļūda otrajā setā, taču kopumā vienalga ļoti pārliecinoši aizvadīts geims.

1:2 Ar saīsinātajiem sitieniem Gulbis turpina dzenāt Zvereva pa laukuma, laba serve ļauj uzvarēt bez lielas spriedzes.

0:2 Vācijas tenisists, ieguvis labas emocijas, droši nospēlē otro geimu un iegūst divu geimu handikapu.

0:1 BREIKS! Zverevs ar lielu pārliecību iesāk otro setu, iegūst 30:0 pie Ernesta serves. Latvietis ar divām labām servēm atspēlējas, bet nākamajā izspēlē Zverevs iegūst pirmo breikbumbu, kuru Gulbis atspēlē ļoti ātri. Mūsējais kļūdās pie Zvereva trešās breikbumbas un pirmo reizi zaudē geimu pie savas serves.

Pirmais sets

7:6 (2) Gulbis uzreiz iegūst minibreiku pēc skaisti uzvarētas izspēles (1:0). Pie 2:0 vēl viena laba serve, taču labā situācijā latvietis iesit tīklā (2:1). Nepiespiestā kļūda arī Zverevam un atkal plus divi (3:1). Pēc tam gan pārliecinoša izspēle no pretinieka puses (3:2). Pirms pušu maiņas Ernests nospēlē skaisti, saīsinātais sitiens, un Zverevs nespēj izpildīt sagatavotu sitienu (4:2). Turpinājumā vēl viena laba izspēle Ernestam, Zverevam dubultkļūda un 6:2. Ernests garumā nevelk - pirmais sets uzvarēts ar 7:6 (2).

6:6 Ar nerviem latvietim viss kārtībā - laba pirmā serve neļauj Zverevam iegūt iespējas noslēgt setu, kā rezultātā būs jāspēlē taibreiks.

5:6 Ernests pie pretinieka serves paliek uz nulles, pie tam noslēdzošajā izspēlē sarežģītā situācijā Zverevam padodas izcils backhand sitiens pa līniju.

5:5 Latvijas tenisistam desmitajā geimā trešais un ceturtais eiss, ar kuru tiek noslēgts geims.

4:5 Pie 0:30 Gulbis cenšas spēlēt filigrāni - no sākuma izpilda spēcīgu sitienu palēcienā, bet pēc tam saīsinātais sitiens tomēr tīklā. Šajā geimā aizķerties cīņā par uzvaru neizdodas.

4:4 Gulbja serve joprojām ir nopietns ierocis pret jebkura līmeņa pretinieku - Ernests panāk 4:4 bez lielām problēmām.

3:4 Ernests lliek nedaudz panervozēt un tiek līdz 30:30, bet Zverevs sev vēlamo rezultātu panāk ar labām servēm.

3:3 Gulbis ceturtā geima ievadā pieļauj jau trešo dubultkļūdu, Zverevs iegūst 30:0 pārsvaru. Nākamajās izspēlēs Ernests uzbrūk agresīvi, kas dod rezultātu (40:30). Noslēgumā eleganti uzvarēta izspēle pie tīkla un nopelnīti skatītāju aplausi.

2:3 Ar teicamu backhand sitienu latvietis pirmo reizi iegūst 15:0 servējot Zverevam, turpinājumā vācietis izmanto serves priekšrocības un iegūst 3:2 pārsvaru. Latvietim līdz šim četras nepiespiestās kļūdas, kamēr pretiniekam tikai viena.

2:2 Pie Ernesta serves veidojas garākas izspēles, pēc latvieša kļūdas Zverevs iegūst breikbumbu, kuru skaistā izspēlē latvietis atspēlē. Pēc tam mūsējam divas labas serves un atkal līdzsvars.

1:2 Gulbim pie Zvereva serves pagaidām pamaz variantu - vienā izspēlē skaisti gūts punkts, bet pagaidām tas arī viss.

1:1 Ernestam problēmas ar pirmās serves trāpīšanu, gadās arī viena dubultkļūda, tomēr geims tiek noslēgts ar neatvairāmu servi.

0:1 Aleksandrs Zverevs spēli iesāk ar ļoti stabilu serves geimu - ilgāka izspēle izvēršas tikai ceturtā, kura noslēdzas ar pretinieka labu sitienu pa līniju.

Plašu pirmsspēles apskatu variet izlasīt šeit - Gulbim Vimbldonā mačs pret pasaules trešo...

Gulbim Vimbldonas 3. kārtas mačos ir 0-2 bilance. Ernests 2013. gadā piekāpās Fernando Verdasko, bet pirms 12 mēnešiem atzina Novaka Džokoviča pārākumu. Gulbis vēl ne reizi nav vienā zālāja seguma turnīrā guvis vairāk par divām uzvarām (tikai pamatturnīros).

Arī Zverevs trešo reizi spēlēs Vimbldonas 3. kārtas mačā. Viņš 2016. gadā zaudēja Tomāšam Berdiham, bet pērn pieveica trešā simta tenisistu Sebastianu Ofneru.

1 2 3 4 5 6 201 komentārs
Slēpts komentārs: ilgonix

     [+] [-]

, 2018-07-07 17:22, pirms 6 gadiem
Sakiet, kur var redzet tiesraide. Paldies

     [+] [-]

, 2018-07-07 17:28, pirms 6 gadiem
Halepa ārā

  -1 [+] [-]

, 2018-07-07 17:37, pirms 6 gadiem
Ja Eirosportā nerādīs Gulbja spēli, tad izskatās ka rādīs Sport Klub 2. Acestream ID: 7ee2cb66b1e77e5a363c22d53ce93e72d9fae266

  +1 [+] [-]

, 2018-07-07 17:39, pirms 6 gadiem
ilgonix rakstīja: Trīs setu zaudējums
Piekrītu, bet kuram?

     [+] [-]

, 2018-07-07 17:44, pirms 6 gadiem
Ja būtu kāds links vai kanāls, kurš angliski rāda pieejams, būtu ļoti jauki

     [+] [-]

, 2018-07-07 17:45, pirms 6 gadiem
Charlijs35 rakstīja: Sakiet, kur var redzet tiesraide. Paldies
Halep - Hsieh (Court 1)
livetv.sx

     [+] [-]

, 2018-07-07 17:45, pirms 6 gadiem
Eurosports rāda Veseliju un Fognini.. cerams pārslēgsies... jo tomēr pasaules trešā rakete spēlē un Gulbis ar ar savām emocijām var reitingu pacelt

     [+] [-]

, 2018-07-07 17:47, pirms 6 gadiem
sky sport 2 arī itkā rādīs, bet linka man nav

  +2 [+] [-]

, 2018-07-07 17:49, pirms 6 gadiem
Potenciālā Ostapenko pretniece Halepa 1/4 finālā arī izstājas. Līdz pusfinālam Ostaepnko nav pretnieces, kuras rangā augstāk par viņu.
Varbūt šodien vīriešiem pasaules 3 rakete izstājās. Wimbldona-favorītu briesmas.

  +3 [+] [-]

, 2018-07-07 17:50, pirms 6 gadiem
ilgonix rakstīja: Trīs setu zaudējums
... Zverevam

  +2 [+] [-]

, 2018-07-07 17:51, pirms 6 gadiem
eurosportā gulbis

     [+] [-]

, 2018-07-07 17:54, pirms 6 gadiem
Atkāpe PK futbolā: Anglija paņem pēc pirmā perioda Zviedriju ar 1:0... bet nu Zviedriem veicas, jau tikt tik tālu liels sasniegums, ja padomā: Vācija, Spānija, Portugāle... eiropas futbola lielvalstis jau mājās...Anglijai vai Francijai visas iespējas

  +1 [+] [-]

, 2018-07-07 18:15, pirms 6 gadiem
Necerēti labi Gulbis turas, neiet garās izspēlēs, arī ortrā serve ir spēcīga, tiešām prieks... lai izdodas

  +1 [+] [-]

, 2018-07-07 18:15, pirms 6 gadiem
Art_Is rakstīja: Pirmais sets Gulbim vienmēr ir briesmīgs, jācer ka otrajā ko parādīs, jo pirmajā toč neceru ka vinnēs
Tu tak neko nejēdz.

  +1 [+] [-]

, 2018-07-07 18:17, pirms 6 gadiem
srax0 rakstīja: Tu tak neko nejēdz.
Un tu saki ka pirmo setu paņems?

     [+] [-]

, 2018-07-07 18:20, pirms 6 gadiem
Art_Is rakstīja: Un tu saki ka pirmo setu paņems?
Es saku, ka var paņemt, var nepaņemt. Muļķīgi pēc nospēlētām 15 minūtēm baigi kaut ko apgalvot. ja būtu 0-4 sākums,tad būtu ticamāka tava prognoze.

     [+] [-]

, 2018-07-07 18:25, pirms 6 gadiem
kur var skatities ja nav eurosport?? help

     [+] [-]

, 2018-07-07 18:27, pirms 6 gadiem
srax0 rakstīja: Es saku, ka var paņemt, var nepaņemt. Muļķīgi pēc nospēlētām 15 minūtēm baigi kaut ko apgalvot. ja būtu 0-4 sākums,tad būtu ticamāka tava prognoze.
Es daudz esmu sekojis Gulbja spēlēm, zinu, ka pirmos setus viņš zaudē pat šķietami uzvarētos gadījumos, nesaku, ka vienmēr, bet bieži, kas pietrūkst... parasti pēc tam saņemas... ir gadījumi, kad uzvar jau ar pirmo setu... izteicu tikai savas domas, nedomāju ka Gulbis šeit paņems pirmos setu... ceru ka kļūdos

     [+] [-]

, 2018-07-07 18:35, pirms 6 gadiem
opā 1:0

  +2 [+] [-]

, 2018-07-07 18:35, pirms 6 gadiem
Art_Is rakstīja: kaut 6:6, domāju ka taibreikā zaudēs... bet kā jau saku, tikai priecātos, ja kļūdos
Ceru, ka vairāk stulbas prognozes nepublicēsi.

     [+] [-]

, 2018-07-07 18:35, pirms 6 gadiem
Gulbis.

Ar prātu viņu izprast nav iespējams.

Kāds tenisists.

     [+] [-]

, 2018-07-07 18:35, pirms 6 gadiem
jaaaa.....es kļūdījos... kā agrāk, neparedzams, but now it's money time, malacis, par spīti visai statistikai

     [+] [-]

, 2018-07-07 18:36, pirms 6 gadiem
Art_Is rakstīja: Pirmais sets Gulbim vienmēr ir briesmīgs, jācer ka otrajā ko parādīs, jo pirmajā toč neceru ka vinnēs
kkā tā...

  +1 [+] [-]

, 2018-07-07 18:36, pirms 6 gadiem
Izcili, pimais sets mūsu!

     [+] [-]

, 2018-07-07 18:37, pirms 6 gadiem
Art_Is rakstīja: jaaaa.....es kļūdījos... kā agrāk, neparedzams, but now it's money time, malacis, par spīti visai statistikai
nekas, nekas, nav briesmīgākā kļūda. pat patīkama, ne?

     [+] [-]

, 2018-07-07 18:37, pirms 6 gadiem
srax0 rakstīja: Ceru, ka vairāk stulbas prognozes nepublicēsi.
Kurš Tev liek tajās ieklausīties, tikai mans subjektīvs viedoklis

     [+] [-]

, 2018-07-07 18:37, pirms 6 gadiem
Var kāds padalīties ar linku?!

  +1 [+] [-]

, 2018-07-07 18:38, pirms 6 gadiem
Art_Is rakstīja: Kurš Tev liek tajās ieklausīties, tikai mans subjektīvs viedoklis
Ja jau tu to publicē, tad tu to viedokli nodod publiskai apspriedei. lūk arī apspriežu

  +1 [+] [-]

, 2018-07-07 18:39, pirms 6 gadiem
WOW!!!! Tas jau ir ,kaut kas uzvarēja pirmo setu pret trešo raketi! LETS GO ERNEST !

  +1 [+] [-]

, 2018-07-07 18:39, pirms 6 gadiem
Kas pēc Zvereva nāk ?

  -1 [+] [-]

, 2018-07-07 18:40, pirms 6 gadiem
Kā lai saprot ko gaidīt no Gulbja? Laikam baigi neiespringst, bet vnk tā čilā mauc 😂 kad beidzas piķis laikam riktīg saspurojas un bliež.

  +1 [+] [-]

, 2018-07-07 18:41, pirms 6 gadiem
D-Mob rakstīja: Kas pēc Zvereva nāk ?
Nākamis upuris pirms fināla.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -3 [+] [-]

, 2018-07-07 18:44, pirms 6 gadiem
HNB-DRAUGS! rakstīja: akd gulbis tikko noraka otro setu musars
Zvērs papluinīs vēl kārtīgi mūsu putniņa spalvas !
1 2 3 4 5 6 201 komentārs