Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:813, Did:0, useCase: 3

Gulbis: "Vimbldonā ierados bez nekādām gaidām, nezināju, vai uzvarēšu kaut setā"

Agris Suveizda

Gulbis: "Vimbldonā ierados bez nekādām gaidām, nezināju, vai uzvarēšu kaut setā"
Ernests Gulbis
Foto: AFP/Scanpix

Latviešu tenisists Ernests Gulbis vakar negaidīti pārliecinoši sakāva argentīnieti Huanu Martinu del Potro (6:4, 6:4, 7:6(3)) un iekļuva Vimbldonas "Grand Slam" trešajā kārtā. Nepilnus 29 gadus vecais Gulbis pēc uzvaras, protams, neslēpa prieku.

"Esmu ļoti apmierināts. Pirmajā kārtā spēlēju labi, bet šajā spēlē spēlēju tiešām, tiešām lielisku tenisu," sacīja Ernests Gulbis, kurš trīs setos izpildīja 25 netveramas serves. "Labi servēju. Labi pieņēmu serves. Uzskatu, ka del Potro ir viens no labākajiem tenisistiem. Viņam noteikti ir viens no labākajiem sitieniem no ērtās puses. Viņu uzveikt ir ļoti grūti."

"Esmu ļoti priecīgs, ka trešajā setā, lai arī viņš spēlēja labi un atbreikoja mani atpakaļ, es tik un tā spēju uzvarēt taibreikā," turpināja ranga 589. vietā esošais Gulbis, kurš, neskaitot tobrīd ārpus ranga esošo Nikolasu Kīferu, ir viszemāk izsētais tenisists "Grand Slam" trešajā kārtā kopš 2002. gada Vimbldonas turnīra un Riharda Krajīčeka 1093. vietas. "Spēlēju ļoti atbrīvoti. Šī uzvara mani nemaz īsti nepārsteidza, jo pašreiz atrodos ļoti atbrīvotā prāta stāvoklī."

"Labi situ jau vairāk nekā mēnesi. Labi spēlēju arī Parīzē, bet tā bija smaga pirmā kārta. Tagad mani sitieni ir ļoti tīri. Un sitienos no abām pusēm jūtos ļoti pārliecināts. Kolīdz esmu atbrīvojies, spēju parādīt šāda veida tenisu," Gulbis komentēja savu pārsteidzoši labo spēli Vimbldonā. Vaicāts, kur šāda līmeņa teniss bijis iepriekš, latvietis atsmēja: "Treniņos. Vienkārši es nepiedalījos turnīros, bet gan daudz trenējos. Džokovičs? Redzēsim. Nezinu. Šeit ierados bez nekādām gaidām. Godīgi sakot, pat nezināju, vai uzvarēšu kādā setā. Tagad esmu uzvarējis sešos setos pēc kārtas."

Gulbja sniegumu uzteica arī argentīnietis Huans Martins del Potro, kurš ATP rangā ieņem 32. vietu: "Šī nebija mana labākā diena, un viņš spēlēja ļoti labi. Viņš visu laiku spēcīgi servēja, un es trīs setu garumā tā arī nespēju ar to tikt galā. Domāju, ka viņš uz zāles ir ļoti bīstams pretinieks, un viņš šodien bija daudz labāks par mani."

Izmantotie resursi:
Gulbis Full Steam Ahead On 'Last Chance...

  +8 [+] [-]

, 2017-07-07 10:34, pirms 7 gadiem
Viss bus labi Dzoko tagat nav tas ka bija
Galvenai ticet savas spekos

  +3 [+] [-]

, 2017-07-07 10:48, pirms 7 gadiem
Priecē!
Visi mani pārmetumi Ernestam bija dēļ nekomunicēšanas ar faniem....spēlēja slikti, nozuda kā žīds pa miķeļiem, brīžiem šķita, ka fani viņam pie vienas vietas...tā nedara neviens cits vadošais Latvijas sportists - visi ir atvērti pret faniem un arī presei....tiek uzņemtas pat filmas un veseli sižeti, kà trenējas, kā dzīvo utt..
Novēlu Gulbim lielisku spēli un šad tad piedomāt par faniem, jo to Latvijā ir ļoti daudz!

  +6 [+] [-]

, 2017-07-07 10:52, pirms 7 gadiem
Latviešu tautas dīvānu nīdēju komentētāji ir skarbi aprāvušies!
Prieks par latviešiem un prieks par Gulbi! Tā turpināt!

  +4 [+] [-]

, 2017-07-07 11:06, pirms 7 gadiem
Profesionāls pasaules auditorijai klāsta, ka Džoko atgriežas "peak" sportiskā formā un pēc uzvaras tālāk var sekot spēles ar Monfisu, Tīmu vai Berdihu un Federeru vai Raoniču. Turam īkšķi lai šīs iespējas pēc rītdienas spēles pavērtos tieši Gulbim.
Cits pasaules medijs ievērojis to, ka iepriekš bija loģiski domāt, ka pirmais Latvijas uzvarētājs Grand Slam turnīros būs Gulbis, izrādījās cerības piepildīja Ostapenko.

  +3 [+] [-]

, 2017-07-07 11:06, pirms 7 gadiem
Ērnijs ir pārāk unikāls, lai darītu to pašu ko citi Latvijas sportisti. Pēc viņa dotajām intervijām, viņš vairs neballējas tā kā agrāk, regulāri lasa grāmatas, sociālos tīklus nelieto. Var redzēt, ka cilvēks ir uzaudzis pavisam citādākā vidē nekā parastais latvietis.

     [+] [-]

, 2017-07-07 11:08, pirms 7 gadiem
piejoda rakstīja: Latviešu tautas dīvānu nīdēju komentētāji ir skarbi aprāvušies!
Prieks par latviešiem un prieks par Gulbi! Tā turpināt!
Kāpēc aprauties, turpina savā portālā Ķas jauns.lv

  +3 [+] [-]

, 2017-07-07 11:10, pirms 7 gadiem
https://www.youtube.com/watch?v=2hF...

Jokera intervija pēc otrās kārtas Del Potro is big player Not, Gulbim nepatīk, ka pat žurnālists viņu noraksta. Skatās, ka Jokers ar nedabū pa biksēm

  +1 [+] [-]

, 2017-07-07 11:12, pirms 7 gadiem
dakots rakstīja: ....tiek uzņemtas pat filmas un veseli sižeti, kà trenējas, kā dzīvo utt..
Tu domā cacu Lindsiju un viņas melno stieni
Ernests nav tik smuks, ok, tagad ir, bārdā spēks. Viņš varētu filmēties, tāds žīdisks izskats pašlaik, Holivuda viņu paķers zibenīgi.

  -3 [+] [-]

, 2017-07-07 11:13, pirms 7 gadiem
Ir nepieciešams tikai viens eiss, lai uzvarētu Džokeru - Nole, es pārgulēju ar tavu sievu. Sorry. Prozit!

     [+] [-]

, 2017-07-07 11:13, pirms 7 gadiem
sabikas rakstīja: Ērnijs ir pārāk unikāls, lai darītu to pašu ko citi Latvijas sportisti. Pēc viņa dotajām intervijām, viņš vairs neballējas tā kā agrāk, regulāri lasa grāmatas, sociālos tīklus nelieto. Var redzēt, ka cilvēks ir uzaudzis pavisam citādākā vidē nekā parastais latvietis.
Ja pieņem, ka parastais latvietis nelasa grāmatas, tad Gulbis ir neparastais. Maija beigās intervijā Gulbis saka, ka viņš nespēlē naudas vai popularitātes dēļ. Kurš lasa angliski var izlasīt KĀPĒC spēlē,vēl arī par laulību nozīmi cilvēka dzīvē

     [+] [-]

, 2017-07-07 11:21, pirms 7 gadiem
Interesē, kà viņš uztrenējis tik labu servju uzņemšanu bez spēļu pieredzes...nu, nav tak viņam tàda treneniņa partnera kā Huans, kurš servē precīzi un virs 200 km/h...savādāk kà to treniņā ?...ir kāds jauns automāts - tenisa lielgabals, kurš tik jaudīgi un precīzi šauj?...tos, kurus esmu redzējis, neprot kà DelPotro

     [+] [-]

, 2017-07-07 11:40, pirms 7 gadiem
Fabis, tas treneris servē ar 200+km/h ?

  +1 [+] [-]

, 2017-07-07 12:19, pirms 7 gadiem
Viņam tieši ir treniņpartneris ar spēcīgu servi.

  +1 [+] [-]

, 2017-07-07 12:22, pirms 7 gadiem
dakots rakstīja: Fabis, tas treneris servē ar 200+km/h ?
"Gulbis noraidīja pieņēmumu, ka treniņi ar austriešu tenisistu Filipu Osvaldu, kurš ir spēcīgs servētājs, viņam varētu būt krietni nākuši par labu, gatavojoties tieši tādam pretiniekam kā del Potro"

Var jau daudzko noraidīt, bet treniņš ir un paliek treniņs un meistari trenējas katru dienu.

     [+] [-]

, 2017-07-07 12:46, pirms 7 gadiem
M-des rakstīja: Viss bus labi Dzoko tagat nav tas ka bija
Galvenai ticet savas spekos
Nu nez, te atkal daudzi eksperti (piemēram BBC) izsakās ka Djoks esot atpakaļ, vakar gan Boriss piebilda ka Gulbis būs ļoti labs pārbaudījums cik ļoti Novaks ir atpakaļ spēlē jo būs ļoti bīstams pretinieks!

Pats Bekers atzina ka joprojām ļoti jūt līdz un atbalsta Noli neskatoties uz viņu darba attiecībām!

Novakam interesanta treneru komanda, par Agasi bija zināms, bet pamaniju ka viņa boksā sēž arī bijušais Horvātijas supertalants Mario Ančičs (iespējams Mario jau kādu laiku ir Noles komandā, bet nebiju pamanījis to) kurš gan karjeru bija spiests beigt dēļ savainojumiem tā arī savu supertalantu nerealizējot, viņš esot arī Novakam ļoti labs draugs!

  +1 [+] [-]

, 2017-07-07 12:52, pirms 7 gadiem
inuss rakstīja: https://www.youtube.com/watch?v=2hF...

Jokera intervija pēc otrās kārtas Del Potro is big player Not, Gulbim nepatīk, ka pat žurnālists viņu noraksta. Skatās, ka Jokers ar nedabū pa biksēm
Nav ko pārmest Nolem, viņam žurnālists jautāja par Del Po un vinš atbildēja!

Vakar BBC Wimbldonas dienas apskatā Del Po zaudējums bija izcelts kā lielākā vilšanās, jo visi gaidija Noles un Del Po dueli kas parasti ir aizraujošs, bet studijā esošie Anabela Krofta(bijusī britu pirmā rakete) un B Bekers teica ka Gulbis ir ļoti labs pretinieks Nolem kurš spēlē skatāmu un baudāmu tenisu un ka viņi gaida ļoti labu maču, protams tika atzīts arī tas ka patreizējā Ernesta vieta ranga tabulā nav viņa spēju rādītājs un visi atzina ka ar laiku Gulbis būs atkal augšā!

  -1 [+] [-]

, 2017-07-07 13:02, pirms 7 gadiem
Uzskatu, ka Ernestam par labu nàca tā med.pauze ar skatītāju - ap 25 min. un sanāca tieši mača vidū...pirms spēles izteicos, ka Gulbim ir cerības, ja būs tikai 3 seti un viss beigsies 2 stundās...nu, tā arī sanāca, un fvzin kā būtu, ja tiktu zaudēts 3.seta taibreiks...
Spēlētāji , tai skaitā Gulbis, diez vai trenējas vienā treniņā 3 stundas un ilgāk, jo zūd kvalitāte...tāpēc ir šaubas par Ernestu 4. un 5.setā, jo nav spēļu pieredzes...pret Džoko ar būtu labi, ja kāds fans noģībtu pēc 1,5 stundas un būtu pauze uz 20 min.
Varbūt kāds no tiem faniem Wimbldonā ar Latvijas karogu varētu nostrādāt tādu cunduru?...nogāzties, lai nāk mediķi utt

     [+] [-]

, 2017-07-07 13:03, pirms 7 gadiem
sandis444444 rakstīja: Nu nez, te atkal daudzi eksperti (piemēram BBC) izsakās ka Djoks esot atpakaļ, vakar gan Boriss piebilda ka Gulbis būs ļoti labs pārbaudījums cik ļoti Novaks ir atpakaļ spēlē jo būs ļoti bīstams pretinieks!

Pats Bekers atzina ka joprojām ļoti jūt līdz un atbalsta Noli neskatoties uz viņu darba attiecībām!

Novakam interesanta treneru komanda, par Agasi bija zināms, bet pamaniju ka viņa boksā sēž arī bijušais Horvātijas supertalants Mario Ančičs (iespējams Mario jau kādu laiku ir Noles komandā, bet nebiju pamanījis to) kurš gan karjeru bija spiests beigt dēļ savainojumiem tā arī savu supertalantu nerealizējot, viņš esot arī Novakam ļoti labs draugs!
Kā tas ir, supertalants?! Da labi Safins arī bija supertalants? Supertalants ir labs brends, cik nav tādi puiki 7 gadu vecumā ar bumbu nu super žonglē jutjubē miljards hiti, a pēc mēneša pazūd. Supertalanta definīcija lamuvārds drīzāk

  +3 [+] [-]

, 2017-07-07 13:05, pirms 7 gadiem
dakots rakstīja: Uzskatu, ka Ernestam par labu nàca tā med.pauze ar skatītāju - ap 25 min. un sanāca tieši mača vidū...pirms spēles izteicos, ka Gulbim ir cerības, ja būs tikai 3 seti un viss beigsies 2 stundās...nu, tā arī sanāca, un fvzin kā būtu, ja tiktu zaudēts 3.seta taibreiks...
Spēlētāji , tai skaitā Gulbis, diez vai trenējas vienā treniņā 3 stundas un ilgāk, jo zūd kvalitāte...tāpēc ir šaubas par Ernestu 4. un 5.setā, jo nav spēļu pieredzes...pret Džoko ar būtu labi, ja kāds fans noģībtu pēc 1,5 stundas un būtu pauze uz 20 min.
Varbūt kāds no tiem faniem Wimbldonā ar Latvijas karogu varētu nostrādāt tādu cunduru?...nogāzties, lai nāk mediķi utt
Labāk būtu izvilcis šmirģel, asinājis izkapt un papļāvis to zāl, dundur tu

     [+] [-]

, 2017-07-07 13:13, pirms 7 gadiem
Šindleru Jēkabs rakstīja: Ir nepieciešams tikai viens eiss, lai uzvarētu Džokeru - Nole, es pārgulēju ar tavu sievu. Sorry. Prozit!
Es dažkārt apbrīnoju ko cilvēki atļaujas rakstīt internetā, nekādas aiztures. It kā anonimitāte tiešām dara brīnumus.

     [+] [-]

, 2017-07-07 13:53, pirms 7 gadiem
kapeika rakstīja: Kā tas ir, supertalants?! Da labi Safins arī bija supertalants? Supertalants ir labs brends, cik nav tādi puiki 7 gadu vecumā ar bumbu nu super žonglē jutjubē miljards hiti, a pēc mēneša pazūd. Supertalanta definīcija lamuvārds drīzāk
Nu Safinam tomēr bija 2 GS tituli un 2 Deivisa Kausi tā ka pa viņu nevarētu teikt ka savu talantu li'dz galam izniekoja, protams ka varēja vairāk!

Nav jau tā ka Ančičs neko nesasniedza - 7 vieta rangā, pāris vienspēļu tituli, pusfināls Wimbldonā, bet varēja daudz vairāk, bet kā jau teicu, viņam tieši traumas patraucēja sasniegt ko vairāk, 33 gadi viņam tikai tagad, bet jau 27 gadu vecumā lika punktu karjerai!

     [+] [-]

, 2017-07-07 13:56, pirms 7 gadiem
dakots rakstīja: Uzskatu, ka Ernestam par labu nàca tā med.pauze ar skatītāju - ap 25 min. un sanāca tieši mača vidū...pirms spēles izteicos, ka Gulbim ir cerības, ja būs tikai 3 seti un viss beigsies 2 stundās...nu, tā arī sanāca, un fvzin kā būtu, ja tiktu zaudēts 3.seta taibreiks...
Spēlētāji , tai skaitā Gulbis, diez vai trenējas vienā treniņā 3 stundas un ilgāk, jo zūd kvalitāte...tāpēc ir šaubas par Ernestu 4. un 5.setā, jo nav spēļu pieredzes...pret Džoko ar būtu labi, ja kāds fans noģībtu pēc 1,5 stundas un būtu pauze uz 20 min.
Varbūt kāds no tiem faniem Wimbldonā ar Latvijas karogu varētu nostrādāt tādu cunduru?...nogāzties, lai nāk mediķi utt
Spēle ilga 2:54 stundas, medicīniskais pārtraukums iet ārā no tā laika!

  +1 [+] [-]

, 2017-07-07 13:57, pirms 7 gadiem
edviins straume rakstīja: Es dažkārt apbrīnoju ko cilvēki atļaujas rakstīt internetā, nekādas aiztures. It kā anonimitāte tiešām dara brīnumus.
Cilvēki tikai domā ka viņi raksta anonīmi, bet nav jau problēmas noskaidrot kas raksta ja to ļoti grib!

Un tagad kad skolās ir brīvlaiks tādi kļūst ar vien vairāk un vairāk kam liekas ka viņi ir anonīmi un neviens viņus nezin
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: M

  +2 [+] [-]

, 2017-07-07 15:38, pirms 7 gadiem
M>>> Vai netiki ievērojis,ka otrais pretinieks bija daudzreiz spēcīgāks?Un trešais būs vēl spēcīgāks

     [+] [-]

, 2017-07-07 15:43, pirms 7 gadiem
edviins straume rakstīja: Es dažkārt apbrīnoju ko cilvēki atļaujas rakstīt internetā, nekādas aiztures. It kā anonimitāte tiešām dara brīnumus.
Vispār jau tas ir pārveidots citāts no nesenās tenisa vēstures, kad Kirjos, nespēdams tikt galā ar Vavrinku, skaļi pateica- Piedod, draugs, bet Kokinakis izvālēja tavu draudzeni. Pēc tā Vavrinkam rokas trīcēja,pats neģīmī un mačs zaudēts
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2017-07-07 17:36, pirms 7 gadiem
alguns rakstīja: M>>> Vai netiki ievērojis,ka otrais pretinieks bija daudzreiz spēcīgāks?Un trešais būs vēl spēcīgāks
Jā, cik pārsteidzoši, ka ar katru nākamo kārtu pretinieks paliek aizvien spēcīgāks, es ar domāju, ka sāk ar stiprāko un tad tik paliek vieglāk.

  +2 [+] [-]

, 2017-07-07 19:59, pirms 7 gadiem
dakots rakstīja: Priecē!
Visi mani pārmetumi Ernestam bija dēļ nekomunicēšanas ar faniem....spēlēja slikti, nozuda kā žīds pa miķeļiem, brīžiem šķita, ka fani viņam pie vienas vietas...tā nedara neviens cits vadošais Latvijas sportists - visi ir atvērti pret faniem un arī presei....tiek uzņemtas pat filmas un veseli sižeti, kà trenējas, kā dzīvo utt..
Novēlu Gulbim lielisku spēli un šad tad piedomāt par faniem, jo to Latvijā ir ļoti daudz!
Viņa dzīve, viņa izvēle.

     [+] [-]

, 2017-07-07 20:02, pirms 7 gadiem
Uzvari vēl trīs.

  +2 [+] [-]

, 2017-07-08 11:06, pirms 7 gadiem
dakots rakstīja: Priecē!
Visi mani pārmetumi Ernestam bija dēļ nekomunicēšanas ar faniem....spēlēja slikti, nozuda kā žīds pa miķeļiem, brīžiem šķita, ka fani viņam pie vienas vietas...tā nedara neviens cits vadošais Latvijas sportists - visi ir atvērti pret faniem un arī presei....tiek uzņemtas pat filmas un veseli sižeti, kà trenējas, kā dzīvo utt..
Novēlu Gulbim lielisku spēli un šad tad piedomāt par faniem, jo to Latvijā ir ļoti daudz!
ļoti daudziem cilvēkiem tāda uzmanība un laika tērēšana komunikācijai ar faniem ir lieks traucēklis

  +2 [+] [-]

, 2017-07-08 14:19, pirms 7 gadiem
alguns rakstīja: M>>> Vai netiki ievērojis,ka otrais pretinieks bija daudzreiz spēcīgāks?Un trešais būs vēl spēcīgāks
Jā, tā ir. Jo dziļāk mežā, jo vairāk malkas. Un cirvju, pats par sevi saprotams.