Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Kate Vilka: "Paldies trenerim Gulbim – viņš grūž mūs uz priekšu katru dienu"

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Kate Vilka: "Paldies trenerim Gulbim – viņš grūž mūs uz priekšu katru dienu"
Kate Vilka 2023. gada 2. aprīlī Birštonā. Foto: Dainius Lukšta

"Pacietība ir (uzvaras) atslēga – treneris vakar to uzsvēra. Dari, ko darīdams – esi pacietīgs. Man sanāk ar to cīnīties. Vīrs atgādina – esi pacietīga. Tā ir dzīves īstenība. Neticami..." pēc uzvaras "Betsafe" Sieviešu Baltijas basketbola līgas finālā emocionālā intervijā teica "TTT Rīga" kapteine Kate Vilka.

Latvijas valstsvienības spēlētāja laukumā atgriezās 2022. gada 5. novembrī – TTT dzimšanas dienā. Piecus mēnešus vēlāk Birštonā viņa aizveda savu komandu līdz ceturtajam titulam Baltijas līgā. Rīdzinieces pēdējās 12 minūtēs atspēlēja 16 punktu starpību un uzvarēja Eiropas kausa “play-off” komandu “Kibirkštis” ar 69:68.

Dzīvē nevar iegūt tādas emocijas, tikai sportā. “Final Four” spēlē, cīņā par titulu piedzīvoju to pirmo reizi (pieskrien Ilze Jākobsone un aplaista Kati no ūdens pudeles). Mums visām negāja viegli,” teica laimīgā un saviļņotā spēlētāja.

Kate Vilka finālā guva 25 punktus un otro reizi karjerā nopelnīja vietu WBBL simboliskajā pieciniekā. Uzbrūkošā aizsardze otrajā puslaikā bezbailīgi spēlēja viens pret vienu, kā arī precīzi meta no distances un sakrāja 20 no 35 komandas punktiem.

TTT kapteines veikums fināla izšķirošajās 20 minūtēs bija vairāk nekā iespaidīgs. Vilka iemeta astoņus no astoņiem divpunktu metieniem, kā arī pievienoja vienu trīspunktu metienu. Grozā lidoja arī vienīgais brīvmetiens.

“Paldies komandas biedrēm. Paldies trenerim (Mārtiņam Gulbim) – viņš grūž mūs uz priekšu katru dienu. Man trūkst vārdu. Esmu emociju pārpildīta. Paldies katram, kurš palīdzēja man atgriezties pēc bērna nākšanas pasaulē. Esmu atpakaļ!”

Vilka iepriekšējo spēli pirms dekrēta atvaļinājumā aizvadīja 2021. gada 17. aprīlī. Spēlētāja individuālos treniņus atsāka 2022. gada jūlijā. Novembrī viņa atgriezās laukumā brīdī, kad TTT aktīvajā sastāvā bija tikai četras 20 gadu vecumu sasniegušas spēlētājas.

“Sievietes-sportistes dzemdē bērnus un dzīve turpinās. Apsveicu savu vīru un dēlu – pēc bērna piedzimšanas dzīve turpinās. Sveiciens mammai un tētim – viņi man vienmēr palīdz. Basketbols ir tikai daļa no dzīves. Viss saplūst vienā veselumā.”

Kates Vilkas intervija 2:40:00-2:42:20

Izmantotie resursi:
Kate Vilka atgriežas laukumā
TTT uz pirmo spēli Viļņā dosies bez četrām profesionālēm
Kate Vilka: “Mērķis ir atgriezties iepriekšējā līmenī”
TTT sezonu sāks ar četrām profesionālām spēlētājām

     [+] [-]

, 2023-04-07 14:24, pirms gada
Kāpēc pa angliski viņi runā?!