Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:276, Did:0, useCase: 3

Dāmām izšķirošais mačs par ceļazīmi uz Arēnu

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Dāmām izšķirošais mačs par ceļazīmi uz Arēnu
Fotogrāfe: Agnese Vēze

Pēdējo sezonu Elvi sieviešu florbola līgas finālistes "NND Rīga" pusfināla sērijā pret FK "Ķekava" atspēlējušās no 0:2 deficīta, tādējādi nodrošinot, ka šovakar 18:00 notiks izšķirošais mačs par vietu finālā.

"NND Rīga" – "FK Ķekava" pulksten 18:00 Elektrum OC
Kamēr "Rubenes" komanda jau vairāk kā nedēļu var gatavoties ierastajai finālcīņai, viņu pretinieces joprojām nav noskaidrojušās. Pirmajās divās spēkošanās reizēs FK "Ķekava" tika pie uzvarām, vispirms ar 5:4 esot pārākām pēcspēles metienu sērijā, bet nākamajā mačā uzvarot papildlaikā ar 4:3. Trešo spēli aktīvāk sāka Ķekavas komanda, taču pēc tam, kad spēli nācās atsākt no jauna, labāk noskaņojusies izrādījās galvaspilsētas komanda, kas uzvarēja cīņu ar 3:0, tādējādi deficītu sērijā sadeldējot līdz minimumam.

Ceturtais mačs tika izspēlēts vakar Ķekavā un sanākušajiem skatītājiem līdz pirmajam vārtu guvumam nācās gaidīt teju divus periodus, kad Klinta Mārtiņjēkaba beidzot vadībā izvirzīja laukuma saimnieces. Trešā perioda sākumā Ķekavas florbola audzēkne Inga Ametere rezultātu līdzsvaroja, realizējot soda metienu, bet desmit minūtes pirms pamatlaika beigām vadībā atkal atradās mājinieces, otros vārtus spēlē gūstot Mārtiņjēkabai. Spēle tuvojās izskaņai, sasprindzinājums auga un šādā situācijā "NND Rīga" spēja lauzt mača gaitu, ne vien panākot līdzsvaru, bet arī pārņemot vadību, kad precīza bija Elīna Štrausa. Pēdējās sekundēs rīdzinieces raidīja bumbiņu arī tukšajos mājinieču vārtos, varot līksmot par 4:2 panākumu.

Psiholoģiskais pārsvars pēc šīs spēles noteikti ir "NND Rīga" komandas pusē, kas atspēlējusies no 0:2 sērijā, taču tam visam nebūs bijusi nekāda vērtība, ja netiks izcīnīta uzvara izšķirošajā piektajā mačā, kurā rīdzinieces būs laukuma saimnieču lomā. Visās četrās pusfināla spēlēs "NND Rīga" izpildījusi vairāk metienu pa sāncenšu vārtiem, taču ar Kristīnes Kirilovas pārspēšanu tik raiti nesokas, jo viņa ar 92% atvairīto metienu ir labākā starp vārtsardzēm izslēgšanas turnīrā. Tiesa, arī rīdzinieču neapšaubāmi labākā vārtsardze Jana Filipsone nedrīkst būt neapmierināta, tiekot galā ar 91.94% raidījumu pa savu cietoksni. Ļoti iespējams, ka tieši šīs divas spēlētājas izšķirs to, kura komanda 13. aprīlī Arēnā Rīga sacentīsies Elvi sieviešu florbola līgas finālspēlē.

Kura komanda iekļūs finālā?

  • 10

  • 9