Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:905, Did:0, useCase: 3

"Harstad" izlaiž uzvaru, Gaugeres klubs turpina pārsteigt

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

"Harstad" izlaiž uzvaru, Gaugeres klubs turpina pārsteigt
Arnijs Kuratņiks, foto: HT.no

Ar zaudējumu Norvēģijas florbola čempionāta ceturtdaļfināla sēriju sācis latviešu pārstāvētais "Harstad". Tikmēr mūsu dāmām Šveices čempionātā mainīgas sekmes. Sevišķi iepriecina Lauras Gaugeres komanda, kas turpina bruģēt ceļu valsts stiprākās līgas virzienā.

"Norvēģiem" vājš trešais periods un sērija sākas ar neveiksmi

Ar zaudējumu Norvēģijas florbola čempionāta ceturtdaļfināla sēriju sācis latviešu pārstāvētais "Harstad", kas izbraukuma cīņā pret "NOR 92" pēc divām trešdaļām atradās 3:2 vadībā, taču vāji nospēlētais trešais periods (metieni 3:13), kas tika zaudēts ar 1:5, liedza tikt pie panākuma – neveiksme ar 4:7. Ar diviem vārtu guvumiem un vienu piespēli atzīmējās Arnijs Kuratņiks, kuram arī divu minūšu dos. Ivo Balodis guva vienus vārtus un izdarīja vienu rezultatīvu piespēli, kamēr Kasparam Grundšteinam šajā cīņā viena piespēle. Toms Kirmužs un Toms Niedre pie punktiem netika, bet Roberts Līviņš šoreiz nebija "Harstad" komandas pieteikumā. Sērijas otrā spēle ieplānota jau svētdien.

Jeige nespēlē, komanda soli no pusfināla

Tikmēr Šveices sieviešu spēcīgākajā florbola līgā vienas uzvaras attālumā no iekļūšanas pusfinālā nonākusi Elīnas Jeiges pārstāvētā "Skorpion Emmental Zollburck", kas trešajā sērijas spēlē savās mājās nerezultatīvā cīņā ar 3:2 (0:0; 1:1; 1:1; 1:0) papildlaikā apspēlēja "UHC Laupen ZH", tādējādi sērijā līdz kādas komandas četrām uzvarām panākot 3:0 pārsvaru. Līdzīgi kā iepriekšējās divās spēlēs, arī šajā latviešu florbola vārtsardze maču vēroja no rezervistu soliņa, jo vieta vārtos tiek uzticēta pieredzējušākajai Helēnai Birherei. Uzvaras vārtus papildlaika otrajā minūtē guva Lūsija Rezačova.

Trešajā mačā Garbarei sagrāve

Pretēji Jeiges komandas spējām, krietni grūtāk pret pašreizējām čempionēm "Kloten-Dietlikon Jets" klājas Evelīnas Garbares pārstāvētajam "Red Ants Winterthur". Pirmajās divās spēlēs zaudējot vien ar vienu vārtu starpību, trešajā mačā viesos latvietes pārstāvētā komanda piekāpās ar smago 4:10 (1:3; 1:4; 2:3) rezultātu, tādējādi nonākot viena zaudējuma attālumā no sezonas noslēgšanas. Latviešu florboliste šajā spēlē ar rezultativitāti neizcēlās, bet pirmā perioda vidū nopelnīja soda metienu uz savas komandas vārtiem, ko "Jets" arī prata pārvērst vārtu guvumā.

Rozītes komandai vēl viena neveiksme cīņā par vietas saglabāšanu

Ja Elīna Jeige un Evelīna Garbare cīnās par tikšanu Šveices čempionāta pusfinālā, tad Jūlijai Rozītei ar savu "FB Riders DBR" turpina cīņu par vietas nosargāšanu spēcīgāko komandu pulkā. Pašlaik gan tas īsti labi nepadodas, jo otrajā spēlē viesos ar 3:5 (0:2; 1:1; 2:2) tika zaudēts "Waldkirch-St.Gallen' komandai, tādējādi sērijā līdz kādas komandas četrām uzvarām nonākot iedzinējos ar 0:2. Latviešu uzbrucēja šajā spēlē ar rezultativitātes punktiem neizcēlās.

Gaugeres klubs turpina priecēt

Šveices otrajā spēcīgākajā līgā patīkami pārsteigt turpina Lauras Gaugeres pārstāvētais "Chilis Rumlang-Regensdorf", kas regulāro sezonu noslēdza piektajā vietā, taču ceturtdaļfinālā no turpmākās cīņas izslēdza ceturto labāko komandu. Pusfinālā jātiekas ar regulārās sezonas spēcīgāko komandu, taču tas nav traucējis pirmajā spēlē viesos tikt pie panākuma ar rezultātu 2:1 (1:1; 1:0; 1:0), tādējādi nonākot divu uzvaru attālumā no līgas lielā fināla. Gaugere pirmajā pusfināla spēlē ar rezultativitātes punktiem neizcēlās.