Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

Šovakar lielais florbols Madonā, Ķekavā un Rīgā

Ritvars Raits
Ritvars Raits

Šovakar lielais florbols Madonā, Ķekavā un Rīgā
Foto: floorball.lv

Šīs nedēļas nogalē Latvijas Florbola čempionātā kopumā paredzētas veselas 13 vīriešu Virslīgas spēles. Trīs no tām notiks jau šovakar: FK "Madona" uzņems "Ķekavas Bulldogs", pie "Ķekavas" viesosies "Ulbroka/FS Masters", bet Rīgas Olimpiskajā sporta centrā spēkosies FK "Talsi/Triobet".

VĪRIEŠU VIRSLĪGA

Pulksten 20.00 FK "Madona" – "Ķekavas Bulldogs" (Madonas sporta hallē)
FK "Madona" (12.v.) 22 spēlēs izcīnījis sešas uzvaras. Šobrīd gan madonieši piedzīvojuši deviņus zaudējumus pēc kārtas, pēdējo no tiem – viesos pret FBK "Valmiera/ViA" (5:13). Tiekoties ar ķekaviešiem pirmā riņķa spēlē, Madonas komanda viesos piekāpās ar 7:8. Rezultatīvākais starp Madonas komandas florbolistiem ar 29 (18+11) punktiem ir Kārlis Krastiņš, bet Jānim Boroduškam un Mārtiņam Lapsiņam pa 28 punktiem. Vārtsargs Valērijs Bodnieks neitralizējis 77.78 % pretinieku metienu. Madonas florbolisti pagaidām vēl nav nodrošinājuši sev tiesības arī nākamajā sezonā spēlēt Virslīgā.
"Ķekavas Bulldogs" (13.v.) 21 spēlē izcīnījusi trīs uzvaras. Pēdējā no tām bija sensacionāla – savā laukumā ar 9:8 tika pārspēta viena no turnīra favorītēm "RTU/Inspecta". Rezultatīvākais "Ķekavas Bulldogs" rindās ar 38 (28+10) punktiem ir Klāvs Ozoliņš 35 (26+9) punkti. Vārtsargs Edgars Gailītis atvairījis 77.87 % metienu. Ķekavieši šobrīd vēl nav zaudējuši cerības arī nākamajā čempionātā spēlēt Virslīgā.

Pulksten 20.15 "Ķekava " - "Ulbroka/FS Masters" (Ķekavas sporta namā)
"Ķekava" (6.v.) 21 spēlēs tikusi pie 13 uzvarām, starp tām arī panākums viesos pār "Ulbroka/FS Masters" (12:3). Šobrīd ķekavieši piedzīvojuši trīs zaudējumus pēc kārtas, pēdējais no tiem savā laukumā pret Kocēnu "Rubeni" – 2:14. Ēriks Akulovs un Gints Klēģers guvuši pa 41 punktam, bet Aivis Hammers – 40 punktus. Vārtsargs Jānis Bramanis neitralizējis 80.24 % metienu. Ķekaviešiem ir labas iespējas turnīra tabulā pakāpties vismaz vietu augstāk.
"Ulbroka/FS Masters" (11.v.) 21 spēlē uzvarējusi sešas reizes. Pagājušajā nedēļā ulbrokieši viesos ar 4:6 piekāpās "Rīgas" florbolistiem. "Ulbroka/FS Masters" uzbrukuma līderis ir Pēteris Freimanis, kuram 57 (29+28) punkti. Vārtsargs Edgars Augstkalns atvairījis 78.75 % pretinieku metienu. Teorētiski ulbrokieši vēl pat var iekļūt izslēgšanas spēlēs, bet, protams, daudz vairāk viņiem jāuztraucas par to, lai neizkristu no Virslīgas.

Pulksten 20.30 FK "Rīga" - "Talsi/Triobet" (Rīgas Olimpiskajā sporta centrā)
FK "Rīga" (5.v.) 22 izcīnījis 13 uzvaras, tostarp arī viesos pār "Talsi/Triobet" – 7:2. Iepriekšējā mačā rīdzinieki savā laukumā ar 6:4 pārspēja "Ulbroka/FS Masters". Rezultatīvākais Rīgas komandā ar 87 (54+33) punktiem ir Alvis Dāle, bet vārtsargs Edgars Jemeļjanovs atvairījis 81.48 % metienu. FK "Rīga" galvenais uzdevums atlikušajās spēlēs varētu būt savas 5.vietas nosargāšana.
"Talsi/Triobet" (14.v.) 21 spēlē izcīnījusi divas uzvaras, pēdējā no tām bija savā laukumā pār Stalbes "Pārgauju" (10:8). Rezultatīvākie Talsu komandā ar 19 punktiem katram ir Daneks Balodis un Jānis Škutāns, bet Amirs Alsaids savācis 18 punktus. Vārtsargs Markuss Plūdums atvairījis 77.50 % metienu. Talseniekiem vēl ir cerības nosargāt vietu Virslīgā, tiesa – ļoti teorētiskas.

Izmantotie resursi:
floorball.lv