Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

FK "Rīga" aizsūta talseniekus uz 1. līgu, uzvar arī "Madona" un "Ķekava"

Ritvars Raits
Ritvars Raits

FK "Rīga" aizsūta talseniekus uz 1. līgu, uzvar arī "Madona" un "Ķekava"
FK "Rīga"
Foto: floorball.lv

Šovakar notika trīs Latvijas Florbola čempionāta vīriešu Virslīgas spēles: FK "Rīga" ar 11:2 sakāva "Talsi/Triobet" florbolistus, atņemot talseniekiem pat teorētiskas iespējas saglabāt vietu augstākajā sabiedrībā, "Madona" ar 7:6 pārspēja "Ķekavas Bulldogs", bet "Ķekava" ar 9:8 pārspēja komandu "Ulbroka/FS Masters".

Virslīgas jaunpienācējs FK "Rīga" Talsu komandu šosezon jau reiz bija uzvarējis – pretinieku laukumā tika svinēta uzvara ar 7:2. Rīgas Olimpiskajā sporta centrā rīdzinieki spēlēja vēl pārliecinošāk, jau 16.minūtē izvirzoties vadībā ar 4:0. Pēc pirmā perioda "Rīgai" triju vārtu pārsvars (4:1), bet pēc otrā – četru vārtu handikaps (6:2). Pēdējā trešdaļā laukuma saimnieki savus viesus pamatīgi nomētāja, gūstot vēl piecus vārtus, kamēr "Talsi/Triobet" palika tukšā – 11:2.

Par labāko spēlētāju uzvarētāju rindās tika atzīts Edgars Taube, kuram 3 (2+1) punkti. Pa trim punktiem arī Kārlim Vitkovskim un Alvim Dālem, bet rezultatīvākais ar 4 (3+1) punktiem bija Toms Bitmanis. Par labāko spēlētāju Talsu komandā tika atzīts vārtsargs Kristiāns Ķīlis, kurš sev atvēlētajā laikā atvairīja 38 no 45 pretinieku metieniem. FK "Rīga" pēc šīs uzvaras ar 43 punktiem saglabāja 5.vietu turnīra tabulā, bet "Talsi/Triobet" pat tagad pat teorētiski vairs nevar pakāpties augstāk par 13.vietu, tātad – vieta Virslīgā ir zaudēta.

Ārkārtīgi spraiga cīņa notika Madonā. Pirmā perioda laikā FK "Madona" izvirzījās vadībā ar 2:0, arī otrās trešdaļas vidū mājiniekiem bija divu vārtu pārsvars – 4:2, bet, dodoties otrajā pārtraukumā, uz rezultātu tablo jau neizšķirts – 6:6. Pēdējā periodā laukuma saimnieki uzbruka vairāk nekā "Ķekavas Bulldogs", tomēr 20 minūšu laikā tika gūti tikai vieni vārti – 57.minūtē "Madonas" rezultatīvākais spēlētājs Kārlis Krastiņš guva savus jau ceturtos vārtus šajā mačā, kas reizē izrādījās arī uzvaru nesošie – 7:6.

Par labāko spēlētāju Madonas komandas rindās tika atzīts četru vārtu autors Kārlis Krastiņš, pa 2 (1+1) punktiem guva viņa komandas biedri Jānis Boroduška un Edgars Gailums. "Ķekavas Bulldogs" sastāvā labākā spēlētāja gods tika Jānim Mežotnim, kurš ar 3 (1+2) punktiem bija arī rezultatīvākais. Pa 2 (1+1) punktiem guva Intars Labsvārds un Uģis Savickis. FK "Madona" pēc šī panākuma ar 21 punktu pakāpās no 12. uz 10.vietu. Lai pat teorētiski nevarētu zaudēt vietu Virslīgā, madoniešiem atlikušajos trijos mačos jāiegūst vismaz divi punkti, vai arī jācer, ka "Ķekavas Bulldogs" zaudēs vienā no četrām savām spēlēm.

"Ķekava" bija zaudējusi jau trijās spēlēs pēc kārtas, tāpēc savā laukumā mačā pret ne pārāk stabili spēlējošo "Ulbroka/FS Masters" noteikti gribēja svinēt uzvaru. Viegli gan šīs panākums nenāca. Kopumā cīņa skaitā neizšķirts rezultāts bija sešas reizes. Pēc pirmā perioda vadībā ar 3:2 atradās ulbrokieši, pēc otrā rezultāts bija neizšķirts (5:5), neizšķirts bija arī 54.minūtē – 7:7. Tad ķekavieši Mārtiņš Brigmanis un Ēriks Akulovs panāca divu vārtu handikapu – 9:7. Viesi vienus vārtus vēl paspēja atgūt, taču uzvaru ar 9:8 svinēja "Ķekava".

Uzvarētāju labā četrus vārtus guva Ēriks Akulovs, kuram tika arī labākā spēlētāja gods. Pa diviem vārtiem viņa komandā iemeta Mārtiņš Brigmanis un Gints Klēģers. "Ulbroka/FS Masters" rindās nepaturams bija Pēteris Freimanis, kuram 5 (2+3) punkti, pa diviem vārtiem Kasparam Šķēlam un Rolandam Peļņam, bet par labāko tika atzīts Toms Talo.

Izmantotie resursi:
floorball.lv

  +1 [+] [-]

, 2014-02-07 23:35, pirms 10 gadiem
Madonai teicams sniegums pirmajā sezonā augstākajā sabiedrība-Malači! Krastiņš-Zvērs! Turiet buru!!!

  -1 [+] [-]

, 2014-02-08 09:32, pirms 10 gadiem
Ak, kāds pārsteigums! Pat kolhoznieku sportā Talsi nav līmenī.