Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Pirms spēles pret VEF "Rytas" ar 47 punktu starpību zaudē "Žalgirim"

Rolands Eliņš

Pirms spēles pret VEF "Rytas" ar 47 punktu starpību zaudē "Žalgirim"
Zalgiris. Foto: Gintarine vaistine/Žalgiris

Lietuvas vadošo komandu cīņā šovakar nekādas intrigas par uzvarētāju nebija – "Rytas" traumu un Covid-19 dēļ uz spēli bija spiesta ierasties ļoti novājinātā sastāvā, un Eirolīgas klubs Kauņas "Žalgiris" nebija žēlsirdīgā noskaņojumā, sagraujot savus vēsturisko pretinieci ar 92:45.

"Rytas" šis nav parocīgs brīdis svarīgu spēļu aizvadīšanai.Savainojumu dēļ nevar spēlēt Roks Gustis, Arns Butkevičus un Endrū Goudloks, savukārt Covid-19 dēļ ārpus sastāva ir Moriss Ndūrs un Raiens Boutraits. Šodien komandas rīcībā bija tikai septiņi pirmā sastāva spēlētāji, un "Rytas" spēles pieteikumu papildināja ar diviem jaunatnes komandas spēlētājiem.

Taču nopietnu pretestību "Žalgirim" Viļņas komanda izrādīt nespēja. Jau pēc pirmās ceturtdaļas tā zaudēja ar 11:23, puslaika pārtraukumā nācās doties ar deficītu 22:45. Lai arī "Žalgiris" plaši rotēja ar sastāvu un deva iespēju izspēlēties arī saviem rezervistiem, beigās rezultāta starpība pieauga līdz ļoti lielai – "Žalgiris" uzvarēja ar 92:45.

17 punktus "Žalgira" sastāvā guva Luks Lekavičus, bet 14 pievienoja Mariuss Grigonis. "Žalgiris" dominēja zem groziem un gandrīz visos citos statistikas rādītājos, un "Rytas" trāpīja tikai četrus no 21 tālmetiena. Ar desmit punktiem Viļņas komandā labākais bija Martins Ehods.

Kā vēsta Lietuvas mediji, šī ir visu lielākā "Žalgira" uzvara Lietuvas basketbola klasikas spēlē. "Žalgiris" uzvarējis 11 savstarpējās spēlēs pēc kārtas un Lietuvas čempionātā nav zaudējis "Rytas" kopš 2018. gada finālsērijas. Lietuvas līgā "Žalgiris" ar bilanci 9-1 ieņem pirmo vietu, kamēr "Rytas" 11 spēlēs tikusi pie septiņām uzvarām.

"Rytas" pavisam drīz paredzētā nākamā spēle – pēc divām dienām tās laukumā jāaizvada FIBA Čempionu līgas spēle pret "VEF Rīga". E apakšgrupā visām četrām komandām pagaidām ir bilance 1-1. Lietuvas mediji gan vēsta, ka "Rytas" otrdien varētu būt ar jau spēcīgāku sastāvu, jo pastāv cerība ierindā sagaidīt Goudloku, kamēr Ndūram un Boatengam pirmdien tiks veikti atkārtoti Covid-19 testi, tiesa, Ndūrs joprojām ir ārzemēs.

Izmantotie resursi:
https://www.lkl.lt/rungtynes/9707