Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:367, Did:0, useCase: 3

Štelmahera 27 punkti neglābj Ventspils Augstskolu no zaudējuma

Štelmahera 27 punkti neglābj Ventspils Augstskolu no zaudējuma
Edgara Štelmahera 27 punkti nebija pietiekami viņa komandas uzvarai
Foto: Romualds Vambuts

Šodienas LBL2 spēlē Ventspils Olimpiskajā centrā BK Ventspils Augstskola uzņēma BK Jelgava-2. Līdzīgā cīņā uzvaru izcīnija viesi, lielisku spēli aizvadot Artūram Ausējam – viņa kontā 19 punkti, astoņas atlēkušās bumbas un septiņas rezultatīvas piespēles. Ventspils Augstskolas rindās 27 punkti Edgara Štelmahera kontā. Lielisku spēli zem groziem aizvadīja Iļja Gromovs, kurš izcīnīja 20 atlēkušās bumbas.

Komandu sākumsastāvs

BK Ventspils Augstskola: Štelmahers, Leimanis, Lasmanis, Čavars, Gromovs.

BK Jelgava-2: Ausējs, Rugājs, Bērziņš, Paegle, Zakenfelds.

Pirmais puslaiks

Vadībā pirmie izvirzījās viesi, tomēr pēc tam Štelmahera un Lasmaņa pūlēm ventspilnieki panāca +4 (6:2). Spēles turpinājumā veiksmīgāki bija jelgavnieki, izvirzoties vadībā un spējot to arī noturēt. Līdz ceturtdaļas beigām mājinieki gan spēja pievilkt klāt (atkal izcēlās Štelmahers un Lasmanis), tomēr divi Ausēja soda metieni nodrošināja nelielu vadību Jelgavas komandai – 20:18.

Otrajā ceturtdaļā lielisks sākums padevās viesiem – pieci punkti pusminūtē un jau +7. Pie sasniegtā jelgavnieki neapstājās un Ausēja, Rugāja un Zakenfelda pūlēm pārsvaru turpināja palielināt. Ceturtdaļas vidū viesu pārsvars sasniedza 16 punktus un līdzīgā līmenī noturējās līdz puslaika beigām. Pēc puslaika Jelgavas komandas bija vadībā ar +14 (47:33). Viesiem rezultatīvi bija Česlavs Mateikovičs (12 punkti), Artūrs Ausējs (10) un Mārtiņš Rugājs (10), savukārt mājiniekiem 13 punkti Edgara Štelmahera kontā.

Otrais puslaiks

Trešās ceturtdaļas sākumā ventspilniekiem izdevās pretinieku pārsvaru samazināt, tomēr tuvāk par -11 tikt neizdevās. Tuvojoties ceturtdaļas vidum, jelgavnieku uzbrukums bija pagalam nevarīgs, turpretī Ventspils Augstskolas komanda pamazām samazināja pretinieku pārsvaru. Nepilnas piecas minūtes līdz beigām Gromovs panāca vairs tikai -7, bet pēc nedaudz vairāk kā minūtes Leimaņa soda metieni jelgavnieku pārsvaru samazināja līdz diviem punktiem. Pie sasniegtā mājinieki neapstājās, un Čavara četri punkti izvirzīja vadībā jau Ventspils Augstskolas komandu (55:53). Lielākoties pateicoties Štelmahera gūtajiem punktiem, ventspilnieku pārsvars sasniedza pat sešus punktus, tomēr Rugāja metiens noslēdza ceturtdaļu ar +4 Ventspils Augstskolai (60:56).

Ceturtās ceturtdaļas sākumā ventspilnieki pārsvaru spēja noturēt, tomēr līdz ceturtdaļas vidum tas tika zaudēts – piecas ar pusi minūtes līdz mača beigām Ausējs ar tālmetienu izvirzīja vadībā jelgavniekus (65:64). Spēle turpinājās ar daudziem neprecīziem metieniem, bet nepilnas divas minūtes līdz beigām Ausējs ar soda metieniem panāca +4 Jelgavas komandai. Ventspilnieku paņemtais minūtes pārtraukums acīmredzot par labu nāca viesiem – Mateikovičs minūti līdz mača beigām panāca jau +6. Uzvaru no rokām jelgavnieki neizlaida, un spēle noslēdzās ar rezultātu 75:69 BK Jelgava-2 labā. Uzvarētāju labā 19 punktus, astoņas atlēkušās bumbas un septiņas pārtvertās piespēles guva Artūrs Ausējs, savukārt mājiniekiem ar 27 punktiem izcēlās Edgars Štelmahers.

BK Jelgava-2 līdz ar šo uzvaru panāca ventspilniekus turnīra tabulā – abām komandām tagad ir pa septiņām uzvarām 10 spēlēs.

LBL2, 6.decembris

BK Ventspils Augstskola – BK Jelgava-2 69:75 (18:20, 15:27, 27:9, 9:19)

BK Ventspils Augstskola: Štelmahers 27, Leimanis 15, Lasmanis 13, Čavars 6, Gromovs 6 (20ab), Staķavs 2, Lomažs, Pāže.

BK Jelgava-2: Ausējs 19 (8ab), Rugājs 18, Mateikovičs 17, Bērziņš 10, Zakenfelds 8, Paegle 3, Strogonovs.

Izmantotais avots:
www.basket.lv

     [+] [-]

, 2012-12-06 22:08, pirms 12 gadiem
Laba spēle Stelmaheram, žēl ka beigās neizdevās nosargāt pārsvaru.
Ventspils labākie!