Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Oskars Lucis tiesās ULEB Eirolīgas spēli Viļņā (precizēts)

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Oskars Lucis tiesās ULEB Eirolīgas spēli Viļņā (precizēts)
Latvijas tiesnešu attīstības programmas vadītājs Oskars Lucis (no labās) un AS "Aldaris" izpilddirektors Veli Peka Tennila
Foto: Romualds Vambuts, Sportacentrs.com

Oskars Lucis piektdien, 7. decembrī, kļūs par otro Latvijas tiesnesi, kurš 2013. gada sezonā tiesā ULEB Eirolīgas spēles. Pirmais tiesneša norīkojums paredzēts Viļņā, kur Jāņa Blūma pārstāvētais klubs "Lietuvos rytas" spēlēs pret Vācijas čempioniem "Brose Baskets". Tiesības tiesāt Eirolīgas spēles ir arī Arnim Ozolam un Ingum Baumanim.

Lucis Eirolīgā debitēja 2009. gada 4. novembrī Gdiņā, tiesājot “Asseco Prokom” un “Armani Jeans Milano” spēli. Debijas sezonā sekoja norīkojumi uz Telavivu un Sjēnu. 2011. gada sezonā Lucis tiesāja Eirolīgas spēli Zagrebā, bet 2011. gada 30. novembrī tika izsaukts uz Bilbao, kur Jānis Blūms palīdzēja Spānijas vicečempioniem pieveikt Francijas komandu “SLUC Nancy” ar rezultātu 97:75.

Starptautiski pazīstamākais Latvijas tiesnesis ir Oļegs Latiševs, kurš šosezon tiesājis septiņas Eirolīgas spēles Madridē, Desio, Malagā, Sjēnā, Stambulā, Zagrebā un Vitorijā. Viņa rēķinā arī viena Eiropas kausa spēlē Kauņā, “Prienai” sacenšoties pret “Nymburk”.

Oskars Lucis ir Swedbank Latvijas Jaunatnes Basketbola līgas galvenais tiesnesis un Latvijas tiesnešu attīstības programmas vadītājs. Tiesneša pienākumus viņš veic no 1990. gada, par FIBA kategorijas tiesnesi kļuva 2003. gadā. Šosezon Lucis tiesājis četras Eiropas kausa spēles Šarleruā, Kauņā, Sopotā un Sanktpēterburgā.

Trešais Latvijas tiesnesis Eiropas kausā ir Arnis Ozols, kura rēķinā šosezon ir piecas spēles Krasnodarā, Vircburgā, Ļubercos, Kijevā un Bilbao. Eirokausu grupu turnīra laikā norīkojumi ir katru nedēļu.

Ingus Baumanis ir ceturtais Latvijas tiesnesis ULEB turnīros. Novembrī viņš tiesājis spēles Sofijā, Jeruzalemē, Doņeckā un Zeļona Gorā, savukārt 5. decembrī strādāja Sanktpēterburgā, kur Jāņa Strēlnieka pārstāvētais klubs “Spartak” izcīnīja piekto uzvaru piecās spēlēs.

Luča kolēģi piektdienas spēlē būs Hristos Hristodolu no Grieķijas un Tolga Sahins no Itālijas.

Izmantotie resursi:
Turkish Airlines Euroleague - Welcome to...

  +4 [+] [-]

, 2012-12-06 13:41, pirms 12 gadiem
Ideja ļoti laba - lai izdodas debitēt un nostiprināties vienā no spēcīgākajiem šīs pasaules turnīriem basītī!

  +3 [+] [-]

, 2012-12-06 14:07, pirms 12 gadiem
Pozitīvi, lai veicās

  +3 [+] [-]

, 2012-12-06 14:34, pirms 12 gadiem
Nu cmooonnn, ja nezin, tad nav ko rakstīt!!! Oskars jau ir tiesājis Eirolīgas spēli, pirms diviem gadiem! Šī viņam būs atgriešanās - lai veicas!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2012-12-06 17:00, pirms 12 gadiem
Kā iet, Bērziņ? rakstīja: Protams, pozitīvi, bet nu es tam nespēju noticēt tomēr. Viņš tomēr atpaliek pusotru galvas tiesu no Latiševa.
Nokārtot testus - viens, bet spēles izpratnē džeks iepaliek pamatīgi.
lai nu kurš to muldētu.. kas tavā izpratnē ir spēles izpratne.. un kā var atpalikt spēles izpratnē... izpratne vai nu ir vai nav.. tiem kam nav tie arī netiesā vispār b bolu..

     [+] [-]

, 2012-12-06 17:05, pirms 12 gadiem
Viņi visi + Kokainis un Aunkrogers tiesā arī VTB.

Bet kāpēc Latvijai tagad tikai viens FIBA komisārs (A.Pērkons)? Kur palika A.Poga?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2012-12-06 18:40, pirms 12 gadiem
Kā iet, Bērziņ? rakstīja: Poga nebija tas, kurš dabūja DSQ pagājušā gada finālos par to BKV ieskaitīto metienu vai kas tur beigās bija?
Tas, ko diskvalificēja bija vecais Ozols!