Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:742, Did:0, useCase: 3

Ābols: "Vari trenēties, cik profesionāli gribi, bet spēļu ritms ir kas pavisam cits"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Ābols: "Vari trenēties, cik profesionāli gribi, bet spēļu ritms ir kas pavisam cits"
Artis Ābols. Foto: LHF

“Deutschland Cup” ar uzvaru sākusi Latvijas izlase, kas pārspēja Vācijas olimpisko jeb U23 komandu - 4:2. Tādējādi nodrošināta vieta turnīra finālā. Komandas galvenais treneris Artis Ābols sacīja, ka galvenais mērķis ir izpildīts - komandai būs trīs spēles trīs dienās, dodot hokejistiem iespēju atgūt spēļu garšu.

“Braucām ar uzdevumu dot hokejistiem, kuri nav aizvadījuši mačus septiņus mēnešus, dot spēļu praksi. Tas ir viņu darbs un iztika. Nav daudz profesijas, kas pandēmijas apstākļos bez darba palikušas septiņus mēnešus. Spēles ļauj šiem hokejistiem rast motivāciju trenēties tālāk. Pēc septiņu mēnešu pauzes var gribēt daudz, bet… Galveno sasniedzām - uzvarējām. Kā teicu ģērbtuvēs, vienalga, kādā līmenī spēlē, sajūta pāris minūtes pēc uzvaras ģērbtuvēs, kad ir eiforija un kaifs - tā ir kā narkotikas. To gribas izjust gan treneriem, gan spēlētājiem,” pēc mača teica Artis Ābols.

Uzvaras vārtus guva aizsargs Kārlis Čukste, kuram tas bija pirmais rezultatīvais metiens Latvijas izlases kreklā. “Gados jauns hokejists - viņam ir 23 gadi. Augums, slidošana - materiāls ir ļoti labs. Potenciāls ir liels. Gribētos, lai pasaulē atgriežas ierastā kārtība un viņš varētu sākt realizēt savu potenciālu,” teica Ābols. Treneris sacīja, ka jau pirms turnīra ticis izlemts, ka pie teikšanas tiks visi hokejisti, tādējādi izmaiņas sekos. Tiesa, treneri par tām vēl nav vienojušies.

“Bobs [Hārtlijs] raksta jau tagad. Žaks [Klutjē] sūtīja foto, kur skatās spēli LTV7. Viņi ir lietas kursā. Ar Bobu esam izrunājuši, ko darām un kādas ir maiņas. Viņš ir lietas kursā,” pauda Ābols. Viņš arī ieskicēja sastāva tapšanu. “Rīgas “Dinamo” atkrita automātiski. Viesturs Koziols un Renārs Freibergs nolika priekšā sarakstu, bet tālāk iejaucās šodienas realitāte. Bija plānots, ka draftētais Raivis Ansons būs šeit, bet viņš ir kontaktpersona. Bija plānots, ka divi HS “Rīga” aizsargi būs paskatīties zīmējumu.”

“Trenēties vari, cik daudz un cik profesionāli gribi, bet spēļu ritms ir pavisam kas cits. Nebija viegli. Otrajā periodā lielākā daļa no tā, ko bijām plānojuši, nesanāca. Varbūt mēs aizelsāmies, varbūt vācieši iekustējās pēc vakardienas spēles. Sākām sprūst savā zonā. Labi, ka perioda beigās divus golus iemetām. Bet nav viegli spēlēt pēc šādas pauzes.”

Rīt Latvijai jātiekas ar Vācijas lielo izlasi, un jau tagad skaidrs, ka komandas spēkosies arī svētdien - turnīra finālā. Vācieši savu U23 komandu pieveica ar 7:2. “Divas trešdaļas viņu mačā noskatījāmies klātienē. Krietni jaudīgāki nekā U23. Jaunajiem bija grūti, viņi tikpat kā netika pie ripas. Sastāvs labs, spēcīgs. Filozofija viņiem tāda pati kā U23, tikai izpildījums ir labāks,” vērtēja Ābols.

"Deutschland Cup" kalendārs

DatumsSpēleLaiks
05.11.Vācija – Vācijas U237:2
06.11.Vācijas U23 – Latvija2:4
07.11.Latvija – Vācija17:45
08.11.Fināls15:30