Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

Somijas hokeja izlases galvenais treneris no nākamās sezonas trenēs "Jokerit" vienību

Agris Suveizda

Somijas hokeja izlases galvenais treneris no nākamās sezonas trenēs "Jokerit" vienību
Lauri Marjameki
Foto: Reuters/Scanpix

LETA. Somijas hokeja izlases galvenais treneris Lauri Marjameki, kurš pavasarī atstās amatu, no nākamās sezonas pārņems Kontinentālās hokeja līgas (KHL) vienības Helsinku "Jokerit" vadīšanu.

Patlaban 40 gadus vecais speciālists kopš 2013.gada strādā nacionālajā izlasē, bet kopš 2015.gada ir galvenais treneris. Pirms tam viņš trenējis arī Somijas U-20 izlasi, kā arī divreiz pēc kārtas palīdzēja Oulu "Karpat" vienībai triumfēt nacionālajā čempionātā.

Marjameki vadībā Somijas izlase 2016.gadā izcīnīja otro vietu pasaules čempionātā, bet šī gada turnīru noslēdza ceturtajā pozīcijā. Pirms nākamā gada pavasarī gaidāmā pasaules čempionāta viņš Somijas valstsvienību vadīs arī Phjončhanas olimpiskajās spēlēs.

Jau šī gada augustā tika paziņots, ka Marjameki nepagarinās līgumu un pēc nākamā gada pasaules čempionāta atstās amatu, bet pirmdien pavēstīts, ka uzreiz pēc tam viņš sāks strādāt ar "Jokerit" vienību. Līgums noslēgts līdz 2020.gadam, ar iespēju to pagarināt līdz 2022.gadam.

Pašlaik "Jokerit" komandu trenē cits vietējais speciālists Juka Jalonens, kurš līdz ar to pēc sezonas atstās amatu.
Šajā sezonā "Jokerit" komanda iekrājusi 61 punktu 27 spēlēs, kas dod trešo pozīciju Rietumu konferences un arī visas līgas kopvērtējumā.

Izmantotie resursi:
leta.lv

  -2 [+] [-]

, 2017-11-06 19:24, pirms 6 gadiem
Somi kā jau hokeja lielvalsts lieliski saprot KHL nozīmīgumu sava hokeja attīstīšanā! Jokerit tribīnēs nav kur ābolam nokrist.

  +1 [+] [-]

, 2017-11-06 20:23, pirms 6 gadiem
Vai tas bildē tiešām ir Marjameki? Neizskatās īpaši līdzīgs...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja