Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

A un B grupas: "Porto" viesos Kijevā; "Arsenal" pēc revanša pret "Schalke 04"

Jānis Celmiņš

A un B grupas: "Porto" viesos Kijevā; "Arsenal" pēc revanša pret "Schalke 04"
Arsens Vengers
Foto: AFP/Scanpix

UEFA Čempionu līgā šovakar tiks aizvadītas kārtējās astoņas spēles. A grupas centrālajā spēlē Portugāles „Porto” viesosies Kijevā pie vietējās „Dynamo” komandas, bet B grupā gaidāma līderu cīņa „Arsenal” pret „Schalke 04”. Spēļu sākums pulksten 21.45.

UEFA Čempionu līgas 32 klubi jau izspēlējuši pirmā apļa spēles. 4.kārta būs interesanta ne tikai ar to, ka savā starpā spēlē komandas, kas tikās jau pirms divām nedēļām, bet arī ar to, ka uzzināsim pirmos klubus, ka būs nodrošinājuši vietu 1/8 finālā. Un arī tos, kam tas šosezon neizdosies.

A grupa

Portugāles „Porto” līdzšinējās trijās grupas cīņās tikusi pie trim uzvarām un šovakar viesos lūkos tikt pie ceturtās pret Kijevas „Dynamo” (1-2). Pirmā abu komandu savstarpējā cīņa izvērtās varen rezultatīva un abas komandas kopā guva piecus vārtus, bet kā uzvarētāja laukumu pameta Portugāles komanda – 3:2. Mača gaitā kijevieši prata atspēlēties, taču trešo reizi to paveikt komandai vairs nebija lemts.

Pirmdien savu 60. dzimšanas dienu nosvinēja „Dynamo” galvenais treneris Olehs Blohins un šovakar viņam komanda var pasniegt lielisku dāvanu svētkos, ko gan centīsies nepieļaut Vitors Pereira un „Porto”. Kopā ar komandu gan Blohins šovakar nevarēs būt sliktās veselības dēļ, un maču vēros no tribīnēm. „Pirms spēles būšu kopā ar komandu, taču uz soliņa nebūšu, maču vērošu no tribīnēm. Plānoju pie komandas noiet arī mača pārtraukumā, taču spēles laikā ārsti ieteica man būt tribīnēs. Ja nespēsim apspēlēt „Porto” šovakar un PSG pēc nedēļas, tad par nākamo kārtu varam aizmirst,” pirms spēles saka Blohins. „Dynamo” šovakar nāksies iztikt bez Rafaela un Danilu Silvas, taču gatavs spēlēt būs Migels Velozu.

„Šīvakara mačs ir svarīgs abām komandām. „Dynamo” futbolist individuāli ir ļoti spēcīgi, taču var nospēlēt arī kā komanda,” pretiniekus slavē Vitors Pereira. „Man ļoti simpatizē „Dynamo” komanda un gribētu redzēt to nākamajā turnīra kārtā. Sveicu Blohinu apaļajā jubilejā, vēlu labu veselību, taču šovakar nekādas dāvanas negatavojamies pasniegt,” interesantu cīņu sola Pereira.

Abas komandas nedēļas nogalē izcīnījušas pārliecinošas uzvaras nacionālajos čempionātos un šobrīd var būt labā noskaņojumā. Vai „Dynamo” izdosies revanšēties „Porto” komandai par zaudējumu abu komandu pirmajā savstarpējā mačā, uzzināsim jau šovakar. „Porto” komanda līdzšinējās spēlēs pret ukraiņu klubiem spējusi izcņīt septiņas uzvaras, pa reizei zaudējot un cīnoties neizšķirti.

Otrā A grupas cīņā šovakar spēkiem mērosies franču PSG un Zagrebas „Dinamo”.

A grupas turnīra tabula:

VietaKomandaU-ZVārtiPunkti
1.Porto3-06–29
2.PSG2-16–26
3.Dynamo Kyiv1-25–73
4.Dinamo Zagreb0-30–60

B grupa

B grupā šovakar plānota līderu cīņa „Arsenal” pret „Schalke 04”. Abu komandu iepriekšējā spēlē Londonā vācu klubs uzvarēja ar 2:0, tā rēķinā tagad ir septiņi punkti un uzvara savā „Auf Schalke” arēnā jau garantēs Gelzenkirhenes komandai iekļūšanu 1/8 finālā. Pie Londonas kluba stūres ČL spēlē pēc diskvalifikācijas atkal drīkstēs būt Arsens Vengers, kurš pirms mača ir piesardzīgs. „Sezonu sākām ļoti daudzsološi, taču pēdējā laikā nedemonstrējam to sniegumu, kuru gaidu no komandas,” saka Vengers. Nedēļas nogalē „Arsenal” piekāpās „Manchester United” un Vengers paudis, ka ir neapmierināts ne tikai ar zaudējumu, bet arī veidu, kādā tas tika piedzīvots. Tikmēr „Schalke 04” nometnē jūtams sekojošs noskaņojums – mūs tik daudz neinteresē pretinieku problēmas, cik pašu spēle.

Futbola speciālisti šajā cīņā uzvaru jau atdevuši „Arsenal”, bet kā būs patiesībā, uzzināsim šovakar. Pēdējās divās spēlēs pret Anglijas klubiem savā laukumā Gelzenkirhenes komanda cietusi zaudējumus un šovakar lūkos šo bēdīgo tradīciju lauzt. Maču starp vācu un angļu klubiem šovakar tiešraidē varēsiet vērot „Viasat Sport Baltic” kanālā, tā sākums pulksten 21.45.

Otrā B grupas cīņā šovakar „Montpelier” (pagaidām cīnās bez panākumiem) viesosies pie Pirejas „Olympiacos” komandas (līdz šim uzvara un divi zaudējumi). „Olymiacos” pēdējās četrās spēlēs cietusi zaudējumus pret franču klubiem. Pēdējo reizi kādu no spēcīgākās franču līgas komandām „Olympiacos” komanda pratusi apspēlēt tālajā 2004./2005. gada sezonā.

B grupas turnīra tabula:

VietaKomandaU-N-ZVārtiPunkti
1.Schalke 042-1-06–37
2.Arsenal2-0-15–46
3.Olympiakos Piraeus1-0-24–63
4.Montpellier0-1-24–61

  +3 [+] [-]

, 2012-11-06 13:43, pirms 12 gadiem
''Futbola speciālisti šajā cīņā uzvaru jau atdevuši „Arsenal”, bet totalizatoru kantori droshu uzvaru dod Schalke04

     [+] [-]

, 2012-11-06 14:27, pirms 12 gadiem
Kuri tad ir tie futbola specialisti, un tad jautajums - vai vini skatijas pagajushas nedelas speli Emirates stadiona? Nu labi, koeficients 17 manupraat ir parspilets, bet Londona gunaariem bija diezgan shvakas ceribas uzvaret.

  +1 [+] [-]

, 2012-11-06 14:54, pirms 12 gadiem
da_silva rakstīja: Nu labi, koeficients 17 manupraat ir parspilets,
Tas koeficients ir Zagrebai, nevis Arsenal.

  +1 [+] [-]

, 2012-11-06 14:59, pirms 12 gadiem
da_silva rakstīja: Kuri tad ir tie futbola specialisti, un tad jautajums - vai vini skatijas pagajushas nedelas speli Emirates stadiona? Nu labi, koeficients 17 manupraat ir parspilets, bet Londona gunaariem bija diezgan shvakas ceribas uzvaret.
Nebūtu slikti, ja Arsenal būtu 17 koefs
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2012-11-06 15:59, pirms 12 gadiem
Maikl25 rakstīja: var redzet cik liels futbola fans ,Tu esi::
17 koefi,uz Arsenalu,ne pret vienu pasaules komandu nekad nebutu:
vot mū....
Pabrinijos gan, bet izradas, ka sajaucu rindinjas Pirms divam sezonam, kad Barca ar Arsenal kapaja CL 1/8 finala, tad tur Camp Nou ari bija par Arsenal uzvaru kaut kads 12 vai cik, taka es tik dross vis nebuutu