Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Jaunā NHL sezona varētu sākties tikai janvārī

Rolands Eliņš

Jaunā NHL sezona varētu sākties tikai janvārī
NHL komisārs Gerijs Betmens. Foto: The Canadian Press/PA Images/Scanpix

Kanādas medijs „Sportsnet” ziņo, ka NHL jaunās sezonas sākums esot pārcelts uz vēlāku laiku un šobrīd līgas plānos kā sezonas starts figurē 2021. gada pirmais janvāris. Ja tas piepildīsies, pasaules čempionātā NHL spēlētāju, visticamāk, nebūs.

Nacionālās hokeja līgas vadība oficiāli vēl nav nospraudusi nākamās sezonas sākuma datumu, taču iepriekš tika plānots, ka spēles varētu sākt pirmajā decembrī. NHL komisārs Gerijs Betmens to uzsvēra kā plānu, uz kuru tēmēt, taču viņš pats arī nebrīnītos, ja tomēr sezona sākas decembra vidū vai pat janvārī.

„Sportsnet” vēsta, ka līga ir grozījusi savus plānus un sezonas sākšanas datumu pārcēlusi uz pirmo janvāri. „Tas negarantē, ka sezona patiešām sāksies pirmajā janvārī, taču nomaina pirmo decembri kā plānoto termiņu,” raksta „Sportsnet”. „Nākotnē šis datums atkal var mainīties, taču pašreizējā situācija ir šāda.”

NHL šonakt un rītdien rīko ikgadējo drafta ceremoniju, taču neskaidrību par nākamās sezonas organizēšanu pandēmijas apstākļos joprojām netrūkst. Iepriekšējā sezona līdz galam tika izspēlēta divos burbuļos Kanādas pilsētās, un NHL jātiek skaidrībā, kā aizvadīt nākamo sezonu. Kā viena no problēmām tiek piesaukta regulāra Kanādas un ASV robežas šķērsošana, kas būtu nepieciešama, ja komandas spēles uzņemtu savā mājas laukumā. NHL spēlē septiņas Kanādas komandas.

NHL vadība toties nemainīgi paliek pie tā, ka nākamā sezona netiks saīsināta, proti, jebkurā gadījumā tiek iecerēta regulārā sezona ar 82 spēlēm katrai komandai, tāpat nav plānots saīsināt izslēgšanas spēles. Regulārā sezona parasti ilgst pusgadu. Iespējams, ka grafiks būs saspringtāks nekā ierasti, taču sezonas sākšanās 1. janvārī tik un tā, visticamāk, nozīmētu, ka NHL spēlētāji Rīgā un Minskā plānotā pasaules čempionāta laikā (no 21. maija līdz sestajam jūnijam) vēl būs aizņemti savos klubos. Jāatgādina, ka IIHF vienreiz jau pārcēla PČ norises laikus par divām nedēļām uz priekšu tieši tādēļ, lai būtu lielākas izredzes čempionātā redzēt arī NHL hokejistus.

Izmantotie resursi:
https://www.sportsnet.ca/nhl/articl...

     [+] [-]

, 2020-10-06 20:45, pirms 4 gadiem
Jopcik!
Tā jau brīžiem PČ ir tāds bomzīgs, bet nākošais vispār būs PZD.