Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

"Senators" no Pitsburgas iegūst divkārtējo Stenlija kausa ieguvēju Mareju

Rolands Eliņš

"Senators" no Pitsburgas iegūst divkārtējo Stenlija kausa ieguvēju Mareju
Mets Marejs un Teodors Bļugers. Foto: AFP/Scanpix

Maiņas darījumu veikuši divi Latvijas hokejistu pārstāvētie NHL klubi – Otavas „Senators” pret drafta izvēli un jauno uzbrucēju Džonatanu Grudenu no Pitsburgas „Penguins” ieguvusi vārtsargu Metu Mareju.

Mets Marejs ir 26 gadus vecs vārtsargs, kurš līgā ienāca ļoti strauji, savā debijas sezonā aizvedot klubu līdz Stenlija kausa iegūšanai. Viņš palīdzēja Pitsburgai triumfēt divos gados pēc kārtas, taču turpinājumā savu potenciālu nepiepildīja, un šosezon „Penguins” sastāvā lieliski spēlēja Tristans Džerijs, nopelnot vietu Visu zvaigžņu spēlē.

Marejs kļūs par ierobežotu brīvo aģentu. Ja lieta nonāks līdz arbitrāžai, viņš varēs pretendēt uz līgumu sešu miljonu dolāru apmērā.

Marejs NHL aizvadījis 199 spēles, kurās vidēji ielaidis 2.67 vārtus un atvairījis 91.4% metienu, turklāt viņš aizvadījis 51 spēli Stenlija kausa izcīņā. Aizvadītajā sezonā Mareja statistika bija krietni pieticīgāka (ielaisti 2.87 vārti un atvairīti 89.9% metienu) un neizdevās arī vasaras spēles, kurās „Penguins” nemaz netika Stenlija kausa izcīņā.

Pret Mareju „Senators” atdevusi savu otrās kārtas izvēli, kas šovakar būtu bijusi ar 52. numuru, un 20 gadus veco uzbrucēju Džonatanu Grudenu. Otavas komandu aizvadītajā sezonā pārstāvēja arī Rūdolfs Balcers, kurš arī būs ierobežota brīvā aģenta statusā, tiesa, Otavas mediji norāda, ka, visticamāk, Balceram tiks piedāvāts kvalifikācijas līgums.

Izmantotie resursi:
https://www.nhl.com/senators/news/o...

     [+] [-]

, 2020-10-08 01:01, pirms 3 gadiem
Loğisks Pitsburgas solis, un vārtsargu sāga beigusies.