Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:842, Did:0, useCase: 3

Džokovičs: "Labi nospēlēju tikai vienu setu"

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Džokovičs: "Labi nospēlēju tikai vienu setu"
Novaks Džokovičs
Foto: AFP/Scanpix

ATP reitinga līderis Novaks Džokovičs, kurš sestdien "US Open" pusfinālā četros setos ar 4:6, 6:1, 6:7(4), 3:6 kapitulēja Kei Nišikori, pēc sakāves bija spiests atzīt, ka labā līmenī nospēlēja tikai 2. setu, bet mača pārējā daļā kortā nav bijis īstais Džokovičs.

"Ja neskaita 2. setu, mana spēle nebija ne tuvu tam, kādu to vēlos. Ļoti daudz nepiespiesto kļūdu, pārāk daudz sitienu, kas bija par īsu. Tas nebiju es," savu sniegumu rezumēja Džokovičs, kurš uz graujošā 2. seta rēķina maču pabeidza ar vairāk uzvarētiem punktiem (120:117).

Ranga pirmais numurs pēc uzvaras Vimbldonā vāji nospēlēja "Masters 1000" turnīros Toronto un Sinsinati, tur zaudējot 3. kārtā. "US Open" pirmajos piecos mačos parādītais sniegums liecināja, ka viņš ir atgriezies labākajā līmenī. Sestdienas pēcpusdienā lielajā svelmē Džokovičs nebija atpazīstams.

"Apstākļi abiem bija vienādi, tajos bija grūti spēlēt. Taču Nišikori bija vairāk laika pavadījis kortā, tāpēc tas [apstākļi] nevar būt attaisnojums. Mani nepārsteidza viņa spēle, gatavojos tam, ka viņš izturēs vēl vienu piecu setu maču, jo Nišikori bija divas brīvdienas. Pirms "US Open" viņš nespēlēja, tāpēc varēja labi sagatavoties. Nišikori šodien bija labāks, apsveicu viņu," sacīja Džokovičs.

Novaks ir iekļauts Serbijas komandas sastāvā Deivisa kausa Pasaules grupas "play off" mačam pret Indiju, kur izbraukumā solās būtu līdzīgi apstākļi kā šodien. Džokovičs atzina, ka viņa braukšana uz Bangaloru nav droša: "Man jārunā ar kapteini. Vēl nezinu, vai došos uz Indiju."

Džokovičs šovasar apprecējās ar Jeļenu Rističu, abiem drīzumā gaidāms pirmdzimtais. Novakam tika uzdots jautājums, vai ģimenes pieauguma dēļ viņš varētu pāragri pielikt punktu sezonai. Arī uz šo jautājumu Džokovičs nespēja skaidri atbildēt: "Nezinu, vēl ir pārāk agrs par to domāt. Tikko nogāju no korta, nezinu."

Jaunajā tenisa Premjerlīgā, kas startēs pēc sezonas beigām (decembrī), viņš gan piedalīšoties, to apstiprinot nupat notikušajā preses konferencē.

Izmantotie resursi:
Official Site of the 2014 US Open Tennis...

     [+] [-]

, 2014-09-07 00:04, pirms 10 gadiem
dzoko nemak spelet

     [+] [-]

, 2014-09-07 00:05, pirms 10 gadiem
pilnigs paligs, un jus visi esat loerti... aziati vienigie kas kko rubii

     [+] [-]

, 2014-09-07 00:24, pirms 10 gadiem
Kas par Tenisa Premjerlīgu?

     [+] [-]

, 2014-09-07 11:32, pirms 10 gadiem
Džokovičs aizvakar publicētā video aicina atbalstīt KHL spēlējošo Pēterburgas ASK... Interesanti - kāpēc tāda izvēle?