Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Virslīgas futbolistam no Melnkalnes izlases konstatēts Covid-19

Virslīgas futbolistam no Melnkalnes izlases konstatēts Covid-19
Marko Simičs pret Džeidonu Sančo. Foto: Imago Sport/Scanpix

Pozitīvs Covid-19 tests atklāts 33 gadus vecajam centra aizsargam Marko Simičam, kurš Latvijā ieradās no Serbijas. Portāls Sportacentrs.com sazinājās ar "Liepāja" ģenerālmenedžeri Dāvidu Jansonu, kurš atklāja, ka šodien testi tiks veikti visai komandai, lai gan Simičs nevienu treniņu ar "Liepāja" futbolistiem vēl nebija aizvadījis, jo atradās pašizolācijā.

"Ir saslimušais, bet viņš vēl nav bijis kopā ar komandu," informāciju par saslimšanas gadījumu "Liepāja" vienībā apstiprināja Dāvids Jansons. "Spēlētājs ieradās no Serbijas un sēdēja pašizolācijā. Pirms ielidošanas Latvijā viņš veica Covid-19 testu Serbijā. Atlidojot uz šejieni, veica vēl vienu testu, bet pēc nedēļas, atrodoties Latvijā, veica trešo testu. Un trešais tests bija pozitīvs."

"Simičs ieradās tik vēlu, jo viņu nelaida iekšā no Serbijas, kas bija sarkano valstu sarakstā, tāpēc bija grūti ieceļot," atklāj Jansons. Simičam pirmie divi testi bija negatīvi, bet, ierodoties Latvijā, viņam bija jāsēž karantīnā 14 dienas. Piesardzības nolūkos tika veikts arī trešais tests, kas bija pozitīvs. Melnkalnes izlases centra aizsargs ar komandu nebija sācis treniņus, tomēr Covid-19 testi šodien tiks veikti visai "Liepāja" komandai. "Viņš nebija kontaktējies ar nevienu no komandas, jo bija izolācijā. Šodien veiksim testus visai komandai. Rītdien būs atbildes," teic Jansons.

Sportacentrs.com sazinājās arī ar biedrības „Latvijas futbola Virslīga” izpilddirektoru Aināru Dakšu, kurš atklāja, ka šobrīd viss norit saskaņā ar LFF organizēto sacensību sanitāro protokolu [ https://lff.lv/files/documents/593/... ]. "Jāsaka paldies klubam, jo tas ir ievērojis visus drošības pasākumus. Šobrīd tiek veikti papildu pasākumi, lai kontrolētu šo situāciju. Sazinoties ar klubu, vēlreiz pārliecinājāmies, ka, sagaidot un transportējot šo spēlētāju Latvijā, tika lietotas gan sejas maskas, gan arī viņš tika atsevišķi transportēts, nevienam nesēžot blakus, kā arī tika ievēroti visi piesardzības pasākumi," sacīja Dakša.

Simiča pēdējais klubs bija "Pakhtakor" no Uzbekistānas Superlīgas. Aizsargs šo vienību pārstāvēja kopš 2017. gada, vienu reizi kļūstot par čempionu un kausa ieguvēju. Pirms tam Simičs spēlēja Krievijas Premjerlīgas klubā "Rostov", uz kuru pārcēlās no Izraēlas, savukārt pirms tam aizsargs spēlēja Turcijas Superlīgā.

Divas sezonas Simičs pavadījis arī Baltkrievijas klubā Borisovas BATE, ar kuru divas reizes izdevās sasniegt UEFA Čempionu līgas grupu turnīru. Viņa kontā ir mači pret tādām komandām kā "Barcelona", "AC Milan", Minhenes "Bayern" un "Valencia". Savukārt ar "Pakhtakor" Simičs spēlēja Āzijas Čempionu līgā.

Centra aizsargs uzskatāms par Melnkalnes izlases pamatsastāva futbolistu. "Euro 2020" kvalifikācijas ciklā viņš piedalījās sešās no astoņām spēlēm. Melnkalne ar trim neizšķirtiem un pieciem zaudējumiem palika pēdējā vietā – aiz Anglijas, Čehijas, Kosovas un Bulgārijas. Kopumā Melnkalnes izlasē viņš piedalījies 41 spēlēs un guvis vienus vārtus, izceļoties Pasaules kausa kvalifikācijas mačā pret Kazahstānu (3:0).

Vakar arī visi Latvijas čempionvienības "Riga" nodarbinātie cilvēki veica Covid-19 testus, un visi testu rezultāti bijuši negatīvi.

     [+] [-]

, 2020-08-06 16:00, pirms 4 gadiem
Liepājai melns gads. Visās izpausmēs.

  -1 [+] [-]

, 2020-08-06 18:30, pirms 4 gadiem
sasperjods-k rakstīja: Liepājai melns gads. Visās izpausmēs.
Šīs divas nedēļas tāpat nedotu neko tavai komandai

     [+] [-]

, 2020-08-06 22:32, pirms 4 gadiem
Pēc šī gadījuma... vīruss tiešām ir izdomāts... 🤭🤐