Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2921, Did:0, useCase: 3

Runā eksperti: vai tiešām "Euro 2020" sagaidīsim Itālija - Anglija finālu?

Runā eksperti: vai tiešām "Euro 2020" sagaidīsim Itālija - Anglija finālu?
Itālijas izlases futbolisti. Foto: ZUMA Press/Scanpix

Šovakar un rītvakar Eiropas čempionātā norisināsies pusfināli, bet jau svētdien uzzināsim jauno čempionu. Portāls Sportacentrs.com mudināja futbola ekspertus prognozēt, kuras izlases cīnīsies par prestižo titulu!

Itālija – Spānija

Māris Verpakovskis, Latvijas futbola leģenda
“Itālija manās acīs ir galvenā favorīte – es liktu uz to, ka tieši šī izlase uzvarēs Eiropas čempionātā, neskatoties uz to, ka viņiem pusfināls izskatās sarežģītāks nekā angļiem. Domāju, itāļi spāņus uzvarēs. Viņi šajā čempionātā demonstrē pārliecinošāku sniegumu. Jūtams, ka Itālijas izlasē ir ļoti labs mikroklimats un komandas gars. Uz itāļiem beidzot ir prieks skatīties. Tāpat viņi ielaiž ļoti maz vārtu – ielaida tikai pret Austriju un Beļģiju, kuri vienīgo bumbu iesita pēc apšaubāmas 11 metru soda sitiena piešķiršanas. Tikpat labi Itālija mierīgi varēja atstāt beļģus "sausā". Šo izlasi ir interesanti vērot, tā var spēlēt arī dominējošu futbolu un bumbu kontrolēt vairāk nekā pretinieki, turklāt vēl aizvien prot atstāt savus vārtus neskartus. Komandas gars ir ļoti vienots – internetā var atrast video, cik sirsnīgi viņi atvadījās no Leonardo Spinacolas un kaislīgi autobusā dziedāja himnu. Tās ir sīkas, taču ļoti svarīgas detaļas, īpaši šāda veida turnīros. Protams, Spinacolas trauma ir zaudējums, bet, domāju, Roberto Mančīni atradīs, ar ko šo futbolistu aizvietot. Spāņi mani kaut kā nepārliecina – neredzu viņus finālā.”

Agris Suveizda, Sportacentrs.com futbola apskatnieks
“Domāju, daudzi piekritīs, ka līdz šim finālturnīrā visstabilāko un saturīgāko sniegumu ir rādījusi Itālijas valstsvienība, kas nav zaudējusi jau gandrīz trīs gadus. Kas būtiski, Itālijai ne tikai ir spēcīgs pamatsastāvs, bet arī plašas izvēles iespējas uz rezervistu soliņa, lai Roberto Mančīni netrūktu trumpju, kā lauzt cīņas gaitu ar pieejamajām piecām maiņām, ja tas būs nepieciešams. Pirms šā pusfināla gan dara bažīgu, kā un cik labi Emersons spēs kreisajā flangā aizvietot Ahilleja cīpslas savainojumu guvušo Leonardo Spinacolu, kurš ir viens no šā turnīra spilgtākajiem futbolistiem. Lai arī pēc pamatpozīcijas kreisais aizsargs, Spinacola visu turnīru spēlējis ārkārtīgi augstu, un viņa loma atbrīvojusi kājas arī kreisajam uzbrucējam Lorenco Insinjem. Tas, cik kvalitatīvi šī sadarbība izvērtīsies kopā ar Emersonu (un, kas arī ne mazsvarīgi, pret Sesaru Aspilikvetu), varētu būt viena no pusfināla atslēgām. Kopumā Itālijas sastāvs ir gan sabalansētāks, gan pieredzējušāks, lai vietu finālā es atvēlētu tieši tai, nevis Spānijai, kuras modelis nav slikts, tomēr vēl drusku nepieslīpēts un nenobriedis, īpaši aizsardzības centrā.”

Roberts Savaļnieks, Latvijas izlases futbolists
“Šī ir ļoti grūti prognozējama cīņa. Itālija un Spānija šajā čempionātā spēlē ļoti labi. Tomēr šīm komandām ir atšķirīgi stili. Ja itāļi uzbrūk daudz, tad spāņi vairāk kontrolē bumbu. Es kā uzvarētāju šajā mačā prognozēju Itāliju, jo šī izlase ar savu spēli ir pārsteigusi daudzus. Domāju, tā tādā pašā garā arī turpinās. Viņi iekļūs finālā, turklāt, iespējams, pusfinālā atkal parādīs kaut ko jaunu. Itālija agrāk visiem asociējās ar aizsardzības futbolu – galvenais noturēties “uz nulles”, bet tagad šī komanda spēlē diezgan atklāti un skaisti. Viņu spēles ir vienas no interesantākajām. Tāpēc gribētos viņus redzēt vēl – finālā. Spānija savukārt spēlē tāpat kā vienmēr. Ar lielu bumbas kontroli, veido momentus. Šad un tad viņus nav interesanti skatīties, man viņu spēles stils nesimpatizē.”

Anglija – Dānija

Māris Verpakovskis: “Anglija ir otrais lielākais favorīts uzvarai Eiropas čempionātā. Viņi turnīrā vēl nav ielaiduši nevienus vārtus, turklāt sastāvs ir diezgan spēcīgs. Tomēr es kaut kā noriskētu un liktu uz Dānijas iekļūšanu finālā. Tā vairāk tāda avantūra, jo skaidrs, ka šajā pārī favorīte ir Anglija. Kaut kā šķiet, ka angļi uz lielajiem turnīriem nevar savākties. Vienmēr ir kāda izgāšanās. Man ir sajūta, ka šis lāsts viņiem turpināsies. Jā, viņi spēlē mājās Vemblija stadionā, nav ielaiduši nevienus vārtus, ir spēcīgs sastāvs, un daudzi saka, ka “Football is coming home”. Arī pats pirms čempionāta paredzēju, ka Anglija būs finālā, bet man ir priekšnojauta, ka viņi tur varētu netikt. Protams, vieglāk būtu pateikt, ka finālā būs Anglija pret Itāliju. Kristiana Ēriksena faktors dāņiem acīmredzot sākumā nenāca par labu, jo bija zaudējums pret somiem. Emocionāli viņi noteikti nebija gatavi turpināt šo spēli. Zaudēja arī otro maču, bet pēc tam Dānija spēja šo pārdzīvojumu pārvērst enerģijā un vienotībā, kas šobrīd nes rezultātu. Šī komanda ir fiziski gatava un ļoti disciplinēta. Domāju, ar to viņi angļus var pārsteigt.”

Agris Suveizda: “Dāņi ir aizvadījuši ļoti spilgtu čempionātu un neitrālo līdzjutēju sirdis iekarojuši ne tikai ar acīmredzamo emocionālo fonu Kristiana Ēriksena dēļ, bet arī ar savu lielisko un uzbrūkošo sniegumu, pat bez sava līdera uzvarot trīs mačos pēc kārtas un gūstot desmit vārtus. Tomēr šā pāra favorīts ir acīmredzams, un Angliju bukmeikeri jau kopš Francijas izstāšanās uzskata par finālturnīra galveno favorīti. Un diezgan pamatoti – pat ne tādēļ, ka komanda arvien nav ielaidusi nevienus vārtus, bet gan drīzāk tādēļ, ka tik pakārtotu blakusapstākļu, šķiet, vēl nav bijis nevienai izlasei finālturnīru vēsturē. Kaut arī šis čempionāts notiek 11 valstīs, to droši var saukt par Anglijas rīkotu finālturnīru tieši šīs izlases kontekstā, jo gandrīz visas spēles tā aizvada Vemblijā. Turklāt ja citos turnīros, kas notiek vienuviet, mājiniekiem lāga nav ceļošanas priekšrocību, šogad Anglijai tādas bija un būs milzīgas – angļiem vienīgā izbraukuma spēle bijusi Romā, bet dāņiem tikmēr uz Londonu jāceļo no Baku. Ar visām lielajām priekšrocībām un teicamo rezultātu sēriju uz Anglijas izlasi joprojām gan ieteiktu skatīties drusku piesardzīgi – "Euro 2020" tai pretī stājies tikai viens grands (Vācija) jeb nav bijis pietiekami daudz nopietnu pārbaudījumu, un pat Vemblijā finālspēlē mazas priekšrocības es drīzāk atdotu jebkurai no otra pusfināla dalībniecēm.”

Roberts Savaļnieks: “Protams, favorīte šajā pārī ir Anglija, taču gribu, lai tā uzvar, jo par šo komandu fanoju visos čempionātos! Tā ir mana mīļākā izlase. Vienubrīd jau biju nolaidis rokas, jo katrā turnīrā izlidoja astotdaļfinālā, ceturtdaļfinālā... Līdz galam nerealizēja savu potenciālu. Saku, ka šajā čempionātā tas beidzot izdosies. Finālā būs Itālija pret Angliju. Angļi beidzot labi spēlē aizsardzībā – šajā čempionātā nav ielaiduši vēl nevienus vārtus. Tas ļoti labi parāda, cik labi viņi ir tieši aizsardzības līnijā. Anglija savā pusfinālā ir favorīte, un Dānijai tās aizsardzību būs ļoti grūti uzlauzt. Protams, arī dāņi šajā čempionātā ir patīkami pārsteiguši. Šķita, ka pēc Kristiana Ēriksena atgadījuma viņi salūza, bet beigu beigās viņi ir pusfinālā. Dāņi ir lieli malači, taču viņi arī labi spēlē.”

Skaties Euro 2020 tiešraides Go3, TV6 un 3+

  +1 [+] [-]

, 2021-07-06 11:47, pirms 3 gadiem
Nebūtu nekāds brīnums, es pat teiktu ka viss uz to iet. Ja nenotiks nekādi pārsteigumi. Vai nu Anglija vs Spānija

     [+] [-]

, 2021-07-06 12:15, pirms 3 gadiem
Itālija - Dānija. Parāk ātri šur tur sāka skanēt it's coming home un futenē angļiem ir tā pati slimība, kas latviešiem lielā daļā sporta veidu - izšķirošajos mačos par kaut ko lielu, nolaiž lažu.

     [+] [-]

, 2021-07-06 15:48, pirms 3 gadiem
Savaļniekam rokas nolaidušās, jo viņa mīļākā!!! izlase Anglija zaudējusi iepriekšējos finālturnīros.

Par LV izlasi rokas vēl nav nolaidušās?

     [+] [-]

, 2021-07-06 15:54, pirms 3 gadiem
Geralt of Rivia rakstīja: Itālija - Dānija. Parāk ātri šur tur sāka skanēt it's coming home un futenē angļiem ir tā pati slimība, kas latviešiem lielā daļā sporta veidu - izšķirošajos mačos par kaut ko lielu, nolaiž lažu.
Ja tā ir Anglijas futbola himna, kad viņai skanēt? Tu laikam vienīgos vārdus kurus angliski saproti ir coming home. Šajā dziesmā katrai rindiņā ir sava jēga un nozīme

     [+] [-]

, 2021-07-06 16:40, pirms 3 gadiem
Divi grandi foto Kjelīnī un Bonucci, no Juventus. Itālija !!!