Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Gulbis: "Domās joprojām esmu TOP10 spēlētājs"

Rolands Eliņš

Gulbis: "Domās joprojām esmu TOP10 spēlētājs"
Ernests Gulbis
Foto: Atpworldtour.com

Latvijas tenisists Ernests Gulbis pirms Vimbldonas otrās kārtas mača pret Huanu Martinu del Potro norādījis, ka vēl nav fiziski gatavs augstākā līmeņa tenisam un cer būt labākajā formā uz “US Open”, kā arī piesauca iespēju profesionāli spēlēt tenisu vēl piecus vai sešus gadus. Tas gan nebija traucēklis del Potro sarunā ar medijiem izteikties, ka Gulbis, ja viņam aiziet spēle, var uzvarēt jebkuru.

“Nedomāju, ka varu būt gatavs,” par gaidāmo cīņu pret del Potro izteicās Ernests Gulbis. “Otrā kārta būs pavisam citāda nekā pirmā, jo pretim būs spēcīgs servētājs. Mans pretinieks pirmajā kārtā ar servi man lielas grūtības nenodarīja, turklāt arī spēlē no gala līnijas es viņu pārspēju spēkā. Otrajā kārtā no tā vairs nebūs ne miņas.”

“Taču es nemaz nejutos tik labi spēlē no gala līnijas, bet serves uzņemšanā gan,” sacīja Gulbis. “Un uz zāles seguma tas ir viens no svarīgākajiem faktoriem - labi servēt un labi uzņemt serves.”

Gulbis noraidīja pieņēmumu, ka treniņi ar austriešu tenisistu Filipu Osvaldu, kurš ir spēcīgs servētājs, viņam varētu būt krietni nākuši par labu, gatavojoties tieši tādam pretiniekam kā del Potro: “Tam nav īpašas nozīmes, ir tā, kā ir. Pirms mača centīšos nesatraukties, ļaušu ķermenim atpūsties, jo ir grūti. Pat ja pirmajā kārtā bija īss mačs, tāpat ir grūti.”

Savukārt del Potro medijiem izteicās, ka negrasās novērtēt Gulbi par zemu, neskatoties uz latviešu tenisista neveiksmju un traumu sēriju. “Visi zina, cik Gulbis ir spēcīgs. Ja ir viņa diena, viņš var pieveikt jebkuru tenisistu,” apgalvoja del Potro. “Man ir jākoncentrējas pašam uz savu darbu, jātrāpa savas serves un savi “forehand” sitieni. Ja Gulbis man dos kaut mazu iespēju breikam, jāmēģina tas izmantot.”

Gulbis atzina, ka daudzas viņa pēdējos gados piedzīvotās problēmas ir saistītas savā starpā: “Nebiju uzvarējis pamatturnīra spēlē 13 mēnešus, man nesanāca normālas spēles apmēram gadu. Tas ir grūti. Domās es joprojām esmu TOP10 spēlētājs pasaulē, zinu, ka ir lietas, ko varu paveikt, taču mans ķermenis šobrīd vēl to nespēj. Mans ķermenis to varēs pēc diviem, varbūt trim mēnešiem, varbūt pēc pusgada, bet es gribu jau tagad. Mēs visi esam nepacietīgi, tenisa spēlētāji ir nepacietīgi, tas arī ir iemesls, kāpēc rodas augšstilba trauma, kāpēc rodas vēdera sāpes. Man ir jāatslābinās.”

“Un vispār spēlē pret Burgosu es centos būs maksimāli atbrīvots,” turpināja Gulbis. “Tā bija “Grand Slam” pirmā kārta, tu principā nevari tajā justies brīvi, taču man šoreiz bija tāda noskaņa, līdz ar to sanāca atbrīvoti sitieni, es trāpīju, un tas nostrādāja manā labā. Bet joprojām neesmu gatavs. Cerams, ka būšu gatavs uz “US Open”, teikšu, ka tas ir mans mērķis. Pēc Vimbldonas es uzreiz pāriešu uz māla segumu, ceru nospēlēt maksimāli daudz mačus, tad pievērsīšos “hard” segumam. Spēlēšu katrā turnīrā, spēlēšu katru nedēļu, lai pirms “US Open” aizvadītu 30 mačus. Nē, 30 nē, tas ir par daudz,” Gulbis smejoties palaboja sevi.

Gulbis, lai arī ļoti ilgi atradies ATP ranga TOP30, ranga desmitniekā bija trīs nedēļas 2014. gada vasarā. Šobrīd viņš noslīdējis līdz 589. vietai un izsakās, ka cenšas izvairīties no savas vietas uzzināšanas: “Neskatos rangā, jo tas man uzdzen nelielu depresiju, tā vieta tomēr ir katastrofāla. Šobrīd zinu, ka man būs jāskatās, cik punktu man pietrūkst līdz TOP100. Atceros no iepriekšējiem gadiem, ka kāpšana rangā uz augšu ir kā spēle. Tiklīdz sāc uzvarēt dažos mačos, tā sāc kāpt rangā, tas savukārt sniedz adrenalīnu. Bet pagaidām rangā neskatījos.”

Gulbim tika vaicāts, vai viņš interesējas, kurš šobrīd ir rangā pirmais un kurš tāds būs pēc Vimbldonas. “Nevaru teikt, ka veltu tam pārāk daudz uzmanības. Vairāk par to domātu, ja man būtu iespēja kļūt par pirmo raketi,” Gulbis smējās. “Šobrīd lai viņi par to cīnās, mans laiks vēl pienāks, patiešām tā domāju. Domāju, ka manā karjerā ir vēl palikši pieci, seši laba, pieklājīga līmeņa tenisa. Centīšos izmantot savas iespējas, cik vien varēšu, kā arī izbaudīšu šo laiku, neuzliekot sev pārāk lielu spiedienu.”

Izmantotie resursi:
Wimbledon – Ernests Gulbis ahead of Del...

.

 +11 [+] [-]

, 2017-07-06 00:45, pirms 7 gadiem
Ernest,lai Tev veicās dzīvē!

  +7 [+] [-]

, 2017-07-06 01:09, pirms 7 gadiem
Lai veicas un izdodas sasniegt vismaz to, kur esi jau bijis!

  +8 [+] [-]

, 2017-07-06 01:32, pirms 7 gadiem
Būs interesanti paskatīties, kā ies pret Del Potro. Uzvara vai zaudējusm, nav svarīgi, jo viņa spēles skatīties ir tiešām interesanti. Pie Sevastovas spēles aizmigt var 😃

  +8 [+] [-]

, 2017-07-06 02:52, pirms 7 gadiem
Es zinu un ticu Ka esi pat's labakais ja vien to gribi pats!!! Sarauj Ernij!

 +12 [+] [-]

, 2017-07-06 05:50, pirms 7 gadiem
Respekts! Kam viņš iet cauri, grūti iedomāties

  +5 [+] [-]

, 2017-07-06 06:28, pirms 7 gadiem
Uzvarējis Kokinaki, del Potro neapšaubāmi ir favorīts. Lai būs, kā būs, galvenais nenotraumēties. Jaunībā Gulbis teica, ka noteikti nespēlēšot līdz sirmam vecumam. Prieks, ka tā attieksme mainās.

  +4 [+] [-]

, 2017-07-06 08:20, pirms 7 gadiem
Nez, man viņs vienmēr ir paticis, ne tikai kā tenisists, bet arī kā cilvēks, cik nu vispār par cilvēku tik pēc intervijām var spriest. Lai izdodas galvā izdomāto- atbrīvoties, spēlet savu spēli un baudīt tenisu, realizēt arī dzīvē un tad jau panākumi neizpaliks.

  +2 [+] [-]

, 2017-07-06 10:10, pirms 7 gadiem
Tiklīdz noķers ritmu (ja ar veselību būs ok) viņš var uzkāpt atpakaļ kalnā, tā arī novēlu, augsta līmeņa mači ar Gulbi ir pavisam kkas cits un ne jau tāpēc ka viņam ir tāda pati pase kā man, bet viņa spēle ir ļoti interesanta un skatāma!

     [+] [-]

, 2017-07-06 10:12, pirms 7 gadiem
Bet viņa bekhends, tam traumas netraucē, tā joprojām ir pasaules klase!

  +2 [+] [-]

, 2017-07-06 10:41, pirms 7 gadiem
Del Potro ir favorīts.
Bet Gulbis ir viens no mūsdienu talantīgākiem spēlētājiem pasaulē.
Kaut nu izdotos šo potenciālu realizēt!

  +3 [+] [-]

, 2017-07-06 11:05, pirms 7 gadiem
Lai veicas! Par Ernestu un labu tenisu!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2017-07-06 12:24, pirms 7 gadiem
Labakais Tenisits Tu busi mums loti ilguaiku!! Ari mes dzivojam atminaas Ernest!!

  +1 [+] [-]

, 2017-07-06 18:20, pirms 7 gadiem
Lai, Tev izdodas! Mēs tev ticam Gulbi! Lai, Tev izdodas vel priecēt mūs ar ļoti skaistu tenisu!

     [+] [-]

, 2017-07-08 19:44, pirms 7 gadiem
Gulbis jau vienmēr saka ka nervi stabili un viņš mierīgs, tikai kad lieta nonāk līdz darīšanai viss otrādi un stabilitātes nekādas! Bet desmitnieka spēlētājus atšķir tieši tas!

     [+] [-]

, 2017-07-09 09:44, pirms 7 gadiem
Alpaville rakstīja: Gulbis jau vienmēr saka ka nervi stabili un viņš mierīgs, tikai kad lieta nonāk līdz darīšanai viss otrādi un stabilitātes nekādas! Bet desmitnieka spēlētājus atšķir tieši tas!
Vai tad kāds var izlīst ārā no savas ādas, tas ir, no savas mātes un tēva gēniem? Padomijā hipnotizētājs piestrādāja un vēl šodien latviešiem ir atmiņā apbrīnojamā pasaules čempionāta uzvara